Kosten scheiding €416,-

Scheidingskosten

Vaak krijgen wij de vraag waarom bij scheiden onze kosten zo laag zijn en wat scheiden nu eigenlijk precies kost. Voor circa 60% van onze klanten geldt dat de totale kosten slechts € 416,- zijn voor de gehele echtscheiding (inclusief btw en advocaat- en rechtbankkosten). De kosten zijn laag door subsidie en het hanteren van vaste lage tarieven. In onze praktijk blijkt zelfs dat voor 90% van alle vrouwen geldt dat de totale kosten van scheiden circa € 416,- zijn. Dit is het gevolg van het gegeven dat kinderen meestal na de scheiding bij de vrouw blijven, met daarnaast het gegeven dat de meeste vrouwen minder verdienen dan hun partner.

Bekijk de kostenbijlage

Hier kunt u de kostenbijlage raadplegen, waaruit u kunt afleiden wat precies de kosten voor ieder zijn. Let er op dat de kosten per persoon meestal verschillend zijn.

Betaal gemakkelijk in termijnen

Er geldt dus géén uurtarief en u hoeft niet vooraf te betalen. De kosten kunt u eenvoudig betalen via betalen in termijnen. Samen met u beiden wordt het aantal termijnen gekozen, zodat het voor u betaalbaar is. Dit kan in 3, 6 of 10 termijnen. U profiteert hoe dan ook van vaste lage echtscheidingskosten. De totale kosten van het scheiden zijn op voorhand duidelijk, geen betaling vooraf is nodig en betaling in termijnen is mogelijk. 

Hoe krijg ik subsidie en wat kost scheiden zonder subsidie?

De subsidie wordt voor u automatisch aangevraagd en per persoon vastgesteld. Als een van u beiden geen subsidie kan krijgen, wat kost scheiden dan? In dat geval geldt er een tarief van € 1.495,- voor deze persoon exclusief btw als vast honorariumbedrag. Ons kantoor hanteert geen uurtarief als u samen de echtscheiding aanvraagt. Daarnaast zal per persoon de rechtbank griffierecht in rekening brengen van € 157,-. In totaal betreft het dan € 1.965,95.

Waarom dit een aantrekkelijk aanbod is

Wij begeleiden uw echtscheiding vanaf het opmaken van de stukken tot inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Hoofdtaak is het overbruggen van verschillen van inzicht en informatieverschaffing over uw beider rechten en plichten wanneer u gaat scheiden. U profiteert van een professionele full-service behandeling door een gespecialiseerd advocatenkantoor. Geen doe-het-zelf, maar complete begeleiding tijdens het hele proces van uw scheiding en geen verrassingen; dat is wat u bij ons kunt verwachten. Voorafgaand aan de procedure weet u wat het scheiden gaat kosten. De werkzaamheden en de tarieven zijn inclusief:

 • Advocaat
 • Subsidieaanvraag voor de kosten van scheidingsbemiddeling (mediation)
 • Opstellen van echtscheidingsconvenant
 • Alle wijzigingen van het convenant
 • Alle correspondentie
 • Alle berekeningen van kinderalimentatie en partneralimentatie
 • Verdeling van rekeningen, polissen, schulden, pensioenrechten etc.
 • Verdeling van eigendom, gebruik en de waarde van de (koop-)woning
 • Procedure via rechtbank
 • Onbeperkt aantal gesprekken, telefonisch advies en advies-uren (geen uurtarief)

Overige voordelen

 • Geen 'verborgen' echtscheidingskosten
 • Geen voorschot betalen
 • Betaling in één tot tien termijnen mogelijk
 • Voor termijnen geldt een toeslag van 5%, tenzij subsidie van toepassing is
 • Betaling kan gemakkelijk via iDEAL

Hoe helpt de overheid onze scheiding te bekostigen?

De overheid sponsort echtscheidingen. Dit komt enerzijds doordat de kosten van scheiden in het merendeel van de gevallen door subsidie worden beperkt. Voor advocaten geldt immers de subsidieregeling via de Raad voor Rechtsbijstand: advocaat van onvermogen (toevoeging). Daarnaast gaat u na de echtscheiding minder inkomstenbelasting betalen als u niet meer samenwoont.

Neem telefonisch contact met ons op

Bel een van onze vestigingen en vraag meer informatie aan over de kosten van scheiden en onze mogelijkheden. U bereikt ons via 0800 822 4433. Vanuit de dichtstbijzijnde locatie, Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam, adviseren de specialisten van de Echtscheidingswinkel u graag over wat scheiden nu precies kost en welke mogelijkheden er zijn.

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.