Kosten scheiden € 333,-

Met subsidie

Vraagt u zich af wat scheiden u kost of gaat kosten? Dan kunnen wij u vertellen dat ongeveer 60% van onze klanten in aanmerking komt voor subsidies. Dit houdt in dat uw kosten lager zijn. Wij vragen voor u automatisch subsidie (toevoeging) aan. Daar hoeft u niets voor aan te leveren. Subsidie wordt verleend als u voldoet aan de inkomens- en vermogensgrenzen, welke u kunt raadplegen op www.rechtsbijstand.nl. De eigen bijdragen verschillen vaak per persoon en liggen tussen €333,- en €923,- (gegevens van 2024). Bekijk hier het kostenoverzicht.

Zonder subsidie

Als subsidie niet mogelijk is, geldt een vast tarief van €1950,- voor de scheiding via overleg (mediation). Het is een vast bedrag voor alle gesprekken, alimentatie-berekeningen, ouderschapsplan, scheidingsconvenant, procedure bij de rechtbank en de inschrijving bij de gemeente in Nederland. U loopt dan geen risico dat de kosten om te scheiden doorlopen met een uurtarief. Als u echter via ons een eigen advocaat inschakelt, geldt een uurtarief. Afhankelijk van de situatie kan dit worden gematigd, of kan ook een af te spreken vast bedrag worden opgesteld.

Betaal gemakkelijk in termijnen

Om uw scheiding betaalbaar te houden, kunt u kiezen voor betalen in termijnen te betalen. Dit verloopt via automatische incasso, met een toeslag van 5%. Toeslag is echter niet van toepassing als u subsidie krijgt van de overheid.

Kan ik de kosten om te scheiden vergoed krijgen?

Mogelijk! Veel rechtsbijstandverzekeringen vergoeden de kosten. Bekijk eerst goed de polisvoorwaarden, of neem contact op met uw verzekeraar. Vaak zijn trajecten zoals mediation en procedures vergoed tot een bepaald maximum.

Waarom lage kosten?

Vaak krijgen wij de vraag waarom bij scheiden onze kosten zo laag zijn en wat scheiden nu eigenlijk precies kost. Voor circa 60% van onze klanten geldt dat kosten slechts circa € 333,- zijn voor de gehele echtscheiding (inclusief btw en advocaatkosten). De kosten zijn laag door subsidie en het hanteren van vaste lage tarieven. In onze praktijk blijkt zelfs dat voor 90% van alle vrouwen geldt dat de kosten van scheiden € 333,- zijn. Dit is het gevolg van het gegeven dat kinderen meestal na de scheiding bij de vrouw blijven, met daarnaast het gegeven dat de meeste vrouwen minder verdienen dan hun partner.

Er geldt dus bij een gezamenlijke aanvraag géén uurtarief en u hoeft niet vooraf te betalen. Als er geen subsidie wordt verstrekt, is betaling in termijnen van de echtscheidingskosten mogelijk. Kortom: u profiteert van lage kosten, de totale kosten van het scheiden zijn op voorhand duidelijk, geen betaling vooraf nodig en uitstel van betaling en betaling in termijnen zijn mogelijk.

Waarom dit een aantrekkelijk aanbod is

Wij begeleiden uw echtscheiding vanaf het opmaken van de stukken tot inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Hoofdtaak is het overbruggen van verschillen van inzicht en informatieverschaffing over uw beider rechten en plichten wanneer u gaat scheiden. U profiteert van een professionele full-service behandeling door een gespecialiseerd advocatenkantoor. Geen doe-het-zelf en verassingen, maar complete begeleiding tijdens het hele proces van uw scheiding; dat is wat u bij ons kunt verwachten. Voorafgaand aan de procedure weet u wat het scheiden gaat kosten. De werkzaamheden en de tarieven zijn inclusief:

 • Advocaat
 • Subsidieaanvraag voor de kosten van scheidingsbemiddeling (mediation)
 • Opstellen van echtscheidingsconvenant
 • Alle wijzigingen van het convenant
 • Alle correspondentie
 • Alle berekeningen van kinderalimentatie
 • Alle berekeningen partneralimentatie
 • Verdeling van rekeningen, polissen, schulden, pensioenrechten etc.
 • Verdeling van eigendom, gebruik en de waarde van de (koop-)woning
 • Procedure via rechtbank
 • Onbeperkt aantal gesprekken, telefonisch advies en advies-uren (geen uurtarief)

Overige voordelen

 • Geen 'verborgen' echtscheidingskosten
 • Geen voorschot betalen
 • Betaling van één tot tien termijnen mogelijk
 • Voor termijnen geldt een toeslag van 5%, tenzij subsidie van toepassing is
 • Betaling kan gemakkelijk via iDEAL

Hoe helpt de overheid onze scheiding te bekostigen?

De overheid sponsort echtscheidingen. Dit komt enerzijds doordat de kosten van scheiden in het merendeel van de gevallen door subsidie worden beperkt. Voor advocaten geldt immers de subsidieregeling via de Raad voor Rechtsbijstand: advocaat van onvermogen (toevoeging). Daarnaast gaat u na de echtscheiding minder inkomstenbelasting betalen als u niet meer samenwoont.

Neem telefonisch contact met ons op

Bel een van onze vestigingen en vraag meer informatie aan over de kosten van scheiden en onze mogelijkheden. U bereikt ons via 0800 822 4433. Vanuit de dichtstbijzijnde locatie, Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam, adviseren de specialisten van De Echtscheidingswinkel u graag over wat scheiden nu precies kost en welke mogelijkheden er zijn.

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.