Mediation tijdens uw scheiding

Wat is mediation?

Bent u benieuwd wat een mediaton en mediator zijn bij een echtscheiding? Mediation is eigenlijk niets anders dan bemiddeling tussen partijen, bijvoorbeeld tussen partijen die een scheiding willen inzetten. In plaats van tegen elkaar te procederen, kunt u ook gezamenlijk de echtscheiding regelen via dezelfde advocaat. Als het uw gezamenlijke doel is om een echtscheiding in te zetten, dan beperkt u de kosten en doorlooptijd behoorlijk als u kiest voor een mediator via De Echtscheidingswinkel. Wij zijn een advocatenkantoor dat rechtstreeks voor u beiden als mediator de echtscheiding regelt. U heeft dan geen extra advocaat nodig.

Wat heeft u aan mediation met een mediator bij uw echtscheiding?

Wilt u weten wat u heeft aan mediation met een mediator bij een echtscheiding? Dankzij mediation blijft u met elkaar in gesprek over de echtscheiding en volgt er geen verdere dure en ontwrichtende juridische procedure. Dit is een enorm voordeel. Gemiddeld bent u binnen 6 tot 10 weken van elkaar gescheiden. Dit kan zelfs nog sneller als u dat wenst. U krijgt van ons een evenwichtig echtscheidingsconvenant. Bovendien zorgen wij dat u overeenstemming bereikt over kinderalimentatie en partneralimentatie, de woning, verdelingskwesties en eventuele kinderen. Als een van u beiden benadeeld dreigt te worden tijdens de echtscheiding, dan zal hiervan door de mediator melding worden gemaakt. U krijgt dan nogmaals de keuze voorgelegd om balans aan te brengen.

Mediation met een mediator bij uw echtscheiding is verplicht als u kinderen heeft

Via mediation beperkt u de emotionele schade van een scheiding voor uw kind. Met kinderen heeft u eigenlijk niet 'de luxe' om elkaar te gaan bestrijden via twee advocaten. Kinderen kunnen zich verplicht voelen om te kiezen voor een van de ouders tijdens de echtscheiding, ook als dat niet uw bedoeling is – en dat is waar mediation ook bij helpt.

Door tegen elkaar te gaan procederen, vervalt bijna altijd het contact met één van beide ouders (meestal met de vader) na het scheiden. Ten opzichte van kinderen zijn de ouders echter gehouden om na de scheiding contact te onderhouden met elkaar. Op kinderen heeft een langlopende echtscheidingsprocedure een diepgaand en levenslang effect op de emotionele stabiliteit. Het kind zal meestal een beschadigd zelfbeeld hebben, hetgeen een lager zelfvertrouwen met zich meebrengt. Dit heeft ook tot gevolg dat het eindniveau van opleiding een stap lager is. Verder zal een kind zich minder kunnen binden aan een nieuwe partner, waardoor de kans op scheiding van het kind zelf zal verdubbelen.

Als er enigszins een mogelijkheid bestaat om gezamenlijk de gevolgen van de echtscheiding te regelen via een mediator, dan bent u dat tegenover de kinderen eigenlijk verplicht. Onze taak als scheidingsbemiddelaar is u te begeleiden met het overbruggen van verschillen van inzicht. Door middel van mediation verloopt uw echtscheiding in overleg en dat is zeker ook in het voordeel van de kinderen.

Wanneer is een mediator voor uw echtscheiding zinloos?

U moet echter wél een eigen advocaat inschakelen als overleg met uw partner op geen enkele wijze meer mogelijk is en als er sprake is van een noodzaak om rechtstreeks tot actie over te gaan. Bij mediation is immers altijd het uitgangspunt dat er in elk geval met elkaar gecommuniceerd kan worden en dat het uiteindelijke doel is om een gezamenlijk resultaat wat betreft de scheiding te bereiken. In dit geval wordt het dus een echtscheiding met een verdeling die voor beide partners acceptabel is.

Als het uw doel echter is om 'van elkaar af te komen' via een echtscheiding met ieder een eigen advocaat, dan bereikt u veelal het tegenovergestelde. De advocaten nemen de communicatie tussen u beiden over, waardoor u via procedures juist nog véél langer met elkaar verbonden blijft. Deze procedures duren 1-3 jaren en kosten (zonder subsidie) € 10.000,- tot € 30.000,-.

Advies over uw echtscheiding, een mediator en mediation?

Tijdens uw echtscheidingsprocedure kunt u, zo vaak als u wilt, een beroep doen op onze mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Mediation is bijvoorbeeld perfect als het overleg met uw partner even niet meer goed verloopt, maar ook om eventuele onduidelijkheden over de scheiding uit te leggen. Neem dus gerust contact met ons op via telefoon of mail als u vragen heeft over uw scheiding en mediation. U bereikt ons op 0800 822 4433 en heeft ook de mogelijkheid om een afspraak te maken op ons kantoor in Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam.

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.