Ervaringen bij een scheiding

Wilt u graag uw ervaringen van uw scheiding delen? Het verzamelen van ervaringen vinden wij erg belangrijk – zo kunnen we hulp bij uw scheiding immers perfectioneren. Hoewel wij ons juist inspannen om juridisch alle scheidingen correct uit te voeren, waarderen onze klanten met name twee andere aspecten van ons werk:

  • Persoonlijke benadering
  • Prijsvriendelijkheid (lage kosten, subsidie, betalen in termijnen)

Ervaringen bij een scheiding via de Echtscheidingswinkel

In een scheidingssituatie komt het vaak voor dat dit wordt ingezet op initiatief van slechts een van beiden. Dit maakt dat de verwachtingen bij een scheidingsproces verschillend zijn. Op deze pagina treft u ongefilterd aan wat anderen vonden van ons werk. Al meer dan 20 jaar vragen wij om reacties en ervaringen van klanten, om zodoende de dienstverlening wat betreft een scheiding steeds te verbeteren.

Schakel ons in voor professionele begeleiding bij uw scheiding

Nu u enkele ervaringen van anderen hebt gelezen, bent u wellicht overtuigd om onze expertise in te schakelen bij het regelen van uw scheiding. Neem contact met ons op via 0800 822 4433 en we helpen u verder. Indien gewenst, kunt u ook een afspraak maken op ons kantoor in Eindhoven, Amsterdam of Rotterdam. Wij zijn uw betrouwbare scheidingsmediator!

Ervaringen van klanten: hoe zij onze hulp bij hun scheiding hebben ervaren

 

Beoordeling: 10

“Heel goed en netjes. Communicatie liep heel goed en vlot. Goede informatie en advies ontvangen. Heel netjes gegaan allemaal. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sjoerd, Assen, 05/09/2022

 

Beoordeling: 4

“Verwachtingen niet goed gemanaged. De winkel is er voor allebei, maar kosten gaan apart. Dus is het bedrag dubbel. Een aanvraag voor rechtsbijstand is aardig, maar iedereen wist dat er een verdeling zou komen die die bijstand weer ongedaan maakt. Ik heb gekozen voor de all-in, had ik net moeten doen, niet geheel schuld van de aanbieder, maar het managen van de verwachting en snel doorpakken en mijn voorwerk niet als serieuze optie zien, deed wel pijn. Uiteindelijk ergens anders nogmaals proces in drie weken doorlopen en extra betaald. Is nu eenmaal zo."

Rahmses, Den Bosch, 22/08/2022

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

 

Dank voor uw reactie. Omdat voorafgaand niet altijd duidelijk is in hoeverre subsidie mogelijk is, wordt deze altijd toch aangevraagd. Ik begrijp dat dit verwarrend werkt, maar de subsidie verlening via de Raad voor Rechtsbijstand werkt op basis van toetsing vooraf en achteraf (na de scheiding). Uw inhoudelijke reactie kan ik niet plaatsen, omdat ik juist getracht heb u beiden tegemoet te komen, met een meer dan snelle aanpak. Hierbij heb ik ook buiten werktijden uw stukken gereedgemaakt. Hierna vernam ik langere tijd niets van u beiden, waarbij achteraf bleek dat u een ander kantoor had gekozen voor de begeleiding. Dit zijn dan nodeloze extra kosten geweest. Ik u had u graag beiden verder geholpen.

 

Beoordeling: 8

“Precies zoals we wilden, dus goeie service. Ik heb geen verbeterpunten.”

M.E., Hoogvliet Rotterdam, 19/08/2022

 

Beoordeling: 10

“Volledig ontzorging in een roerige tijd. Prettig contact, duidelijke uitleg, meeste communicatie per mail. Geen verbeterpunten.”

Mark, Maassluis, 02/08/2022

 

Beoordeling: 10

“Snel geregeld. Ik heb het als prettig ervaren. De advocaat bleef onpartijdig. Ik kon altijd bellen/mailen met vragen en het is allemaal vrij snel geregeld. Ik heb dan ook een verbeterpunten.”

Anoniem, Rotterdam, 29/07/2022

 

Beoordeling: 10

“Wij zijn goed geholpen met onze scheiding. Er werd duidelijk uitgelegd hoe alles werkt en wat je moet regelen. Niet te duur en fijn dat ze niet met een uurtarief werken. Ik heb geen verbeterpunten.”

Debbie, Tilburg, 30/06/2022

 

Beoordeling: 10

“Kundig, vriendelijk, komen afspraken na, blijven in contact gedurende het proces. Prettig contact met de heer Appels. Een hoop verschillende medewerkers die in contact met ons bleven en vragen beantwoordden. Ik heb geen verbeterpunten.”

Karlijn, Rotterdam, 21/06/2022

 

Beoordeling: 10

“Ze luisteren naar wat je wil en de opvolging gebeurt snel en prettig. Fijn geholpen in Eindhoven. Complimenten! Ik heb dan ook geen verbeterpunten.”

Linda, Luyksgestel, 13/06/2022

 

Beoordeling: 10

“Goede begeleiding in de scheiding gehad. Goede communicatie naar beiden partijen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Naima, Hoofddorp, 13/06/2022

 

Beoordeling: 8

"Fijn dat alles via videobellen en online te regelen viel. Fijne gesprekken met Bart Appels die alles voor ons regelde. Wel het idee dat we iedere keer weer papieren kregen om te ondertekenen en na verloop van tijd weer opnieuw de uittreksels op moesten vragen dat het daardoor langer heeft geduurd dan van te voren was gezegd. Maar eindelijk na 9 maanden is het nu uitgesproken. Goed geregeld en bedankt voor de begeleiding."

Vera, Rotterdam, 09/06/2022

 

Beoordeling: 10

“Super correct en snel. De duur van de scheiding is kort en volgens de stappen. Je kunt snel door met je nieuwe leven. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sandra, Veenendaal, 08/06/2022

 

Beoordeling: 8

“Zeer goede ervaring. Ik heb geen verbeterpunten.”

Ferdinand, Amerongen, 08/06/2022

 

Beoordeling: 8

“Duidelijke informatie. Niet onbelangrijk een vriendelijke stem aan de telefoon. Ik heb geen verbeterpunten.”

Bianca, Vlissingen, 25/05/2022

 

Beoordeling: 8

“Zeer goed geholpen. Ze hielpen snel en vlot. Jammer dat ik ze nodig had. Geen verbeterpunten.”

Gerco, Someren, 17/05/2022

 

Beoordeling: 10

“Het geeft zoveel rust dat alles zo goed is afgehandeld. Herhaaldelijk heb ik uitleg gevraagd. Geen vraag was teveel, zoveel geduld is er genomen. Erg prettige samenwerking ervaren. Ik heb geen verbeterpunten.”

Heidi, Hoevelaken, 14/05/2022

 

Beoordeling: 9

“Snel antwoord. Fijne geruststellende informatie gekregen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Patrick, ’s-Hertogenbosch, 08/05/2022

 

Beoordeling: 10

“Goed geholpen. Mijn vraag is goed beantwoord. Geen verbeterpunten.”

Chantalle, Kerkrade, 05/05/2022

 

Beoordeling: 10

“Snel en goed geholpen! Tijdens mijn procedure zat ik met enkele onbeantwoorde vragen en dankzij de vestiging Eindhoven werd ik snel en goed geholpen, waarvoor mijn dank. Ik heb geen verbeterpunten."

Rob, Mook, 03/05/2022

 

Beoordeling: 7

“Goed. Zonder moeilijke vragen was de scheiding binnen drie maanden geregeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

R., Spijkenisse, 29/04/2022

 

Beoordeling: 4

"Vooral zakelijke benadering, alle emoties die in de gesprekken omhoog kwamen werden direct geparkeerd. Als je enige begeleiding nodig hebt bij alle emoties die een scheiding en dus deze gesprekken oproept, dan zou ik voor een ander bureau gaan. Prijs technisch ok voor wat ik vergeleken heb. Maar ik heb buiten deze mediation om toch ook veel zelf nog uit moeten/willen zoeken, bijvoorbeeld rondom adviezen pensioenregelingen. Ik had gehoopt op meer informatie over de verschillende keuzes, op meer sturing/advies/vergelijking met anderen wat gebruikelijk is en op enige ruimte voor emoties. Het was hier vooral een optekenen van ideeën waar wij zelf al op uit hadden moeten komen samen. Dat werd ook geregeld gevraagd 'waar bent u samen op uitgekomen?' Prima om de samenwerking te stimuleren, maar wij hadden geen idee van verschillende constructies/mogelijkheden. Het hele proces liep van onze kant vertraging op, maar heb ook wel achter dit bureau aan gemaild met vragen over stand van zaken als er radiostilte was. Wat ik wel prettig vond is dat de afspraken rondom de kinderen en zorgverdeling hier niet tot in de kleinste details uitgewerkt zijn, maar echt weggezet zijn als een 'intentieverklaring' hoe je het denkt te willen doen en niet als een papier waar je elkaar op vast kunt pinnen. Ik hoop dat dat ons in de toekomst helpt om goed in gesprek te blijven en te blijven afstemmen en bijstellen."

Hester, Schiedam, 21/04/2022

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

 

Dank voor uw reactie. Ons kantoor biedt begeleiding en sturing aan bij de zakelijke afhandeling van de scheiding. Natuurlijk is er ruimte voor uiting van emoties, maar de emotionele begeleiding is geen onderdeel van ons werk. Dit is ook niet door ons aangeboden, maar ik begrijp dat u daarop wel onze werkzaamheden afrekent? Ik heb u overigens advies gegeven over het zoeken van hulp voor de emotionele verwerking van het scheidingsleed.

 

Beoordeling: 8

“Goed. Ik heb geen verbeterpunten.”

Marijke, Eindhoven, 18/04/2022

 

Beoordeling: 10

“Heel goed! Fijn telefoongesprek. Gaf me duidelijkheid en inzicht. Bedankt! Ik heb geen verbeterpunten."

L., Eindhoven, 04/04/2022

 

Beoordeling: 10

“Allemaal online. Geweldig! Echtscheiding zonder bezoek aan een advocaat, rechtbank, allemaal online, snel en goedkoop! Geen verbeterpunten."

Muhamed, Alphen aan den Rijn, 25/03/2022

 

Beoordeling: 10

“Goed! Ik heb geen verbeterpunten.”

B., Alphen aan den Rijn, 22/03/2022

 

Beoordeling: 10

“Prettig en deskundig. Fjn dat we alles via videobellen konden bespreken. Dat scheelde veel reistijd. Bart was prettig in de gesprekken, zakelijk en naar mijn idee heel deskundig. De hele scheiding is ook supersnel afgehandeld, heel prettig voor mij! Als het besluit om te scheiden eenmaal genomen is, dan maar zo snel mogelijk afhandelen! Ik heb geen verbeterpunten."

E. Hoofddorp, 07/03/2022

 

Beoordeling: 10

“Super! Duidelijk antwoord op mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Tessa, Wateringen, 04/03/2022

 

Beoordeling: 10

“Snel, helder, concreet en duidelijk. Er is snel contact en op korte termijn een afspraak mogelijk. De procedure wordt in voor eenieder begrijpelijke taal toegelicht. Door een vast tarief weet je meteen waar je financieel aan toe bent. Ik heb geen verbeterpunten."

L., Oss, 22/02/2022

 

Beoordeling: 8

“Goeie ervaring. Zeer goed geholpen. Medewerkers zijn zeer aardig. Ik heb geen verbeterpunten."

Petra, Rotterdam, 17/02/2022

 

Beoordeling: 10

“Zeer goed geholpen! En heel snel geregeld. Zeer professionele hulp, veel geduld en ervaring. Prettig in de communicatie! Ik heb dan ook geen verbeterpunten."

D.D., Lelystad, 16/02/2022

 

Beoordeling: 8

“Netjes en correcte afhandeling van de scheiding. Alles wordt je duidelijk uitgelegd en als je vragen hebt, kun je altijd bellen. Ik heb geen verbeterpunten."

M.M.P. den Teuling, Eindhoven, 10/02/2022

 

Beoordeling: 8

“Perfect geregeld. Zeer doeltreffend, weinig poespas eromheen. Duidelijke afspraken en vooral het nakomen ervan. Geen verbeterpunten."

A.I., Spijkenisse, 03/02/2022

 

Beoordeling: 10

“Altijd bereikbaar en behulpzaam. Uitstekend geholpen met alle vragen, ook lang nadat alles al rond was. Ik heb geen verbeterpunten."

S., Eindhoven, 03/02/2022

 

Beoordeling: 5

“ Ze luisteren niet. Mijn inmiddels ex-man en ik hadden van tevoren al duidelijk de afspraken gemaakt en daardoor met een mediator contact opgenomen om de scheiding snel, makkelijk en goedkoper te kunnen afhandelen. In het eerste gesprek heel duidelijk aangegeven hoe wij het wilden hebben met daarin de opmerking dat er heel veel gebeurd is, waardoor wij tot deze keuze gekomen zijn, maar geen behoefte hebben in detail te treden hierover. Dat mijn ex-man daardoor financieel benadeeld werd was hem zelf ook wel duidelijk, maar dit was van begin af aan zijn eigen wens om een klein deel van de puinhoop die hij heeft aangericht goed te maken (zijn letterlijke woorden) waarbij ook wel heel duidelijk werd dat ik daar emotioneel door werd. De advocaat heeft in mails, aan de telefoon en in gesprek dat hij zelf toch nog perse met ons beiden wilde voeren enorm lopen hameren dat hij benadeeld was en recht had op alimentatie (rekenend met inkomen van 2020 terwijl hij in 2021 inmiddels evenveel inkomen heeft als ikzelf). Mijn ex-man heeft nogmaals duidelijk moeten maken dat hij het toch echt zo geregeld wil hebben en de advocaat daarvoor is ingehuurd omdat we die nu eenmaal nodig hebben. Dit alles maakt dat ondanks alle dingen die er gebeurd zijn, er een grote ergernis bij kwam terwijl dit mij juist niet de bedoeling lijkt van mediation. Mij bekroop zelfs het gevoel dat de advocaat wellicht wel heel graag wilde weten wat er allemaal gebeurd was, maar dat is mijn gevoel. Ik ga nooit meer trouwen maar zou dus ook nooit meer zo snel op mijn werk aan burgers mediation aanbevelen zoals ik voorheen wel deed."

Jacqueline, Nijmegen, 02/02/2022

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

 

Bedankt voor uw uitgebreide toelichting. Uw situatie was bijzonder, maar gelet op de openbaarheid van dit platform kan ik daar inhoudelijk niet op ingaan. Ik kan u wel aangeven dat hoe dan ook ons kantoor een neutrale werkwijze heeft, dus zonder voorkeur voor een van u beiden. Wij hebben dan ook geen enkel belang in de uitkomst van de afspraken. Wat ik wel herken, is de moeite die is gedaan om een benadeelde partij te wijzen op de zelf gekozen benadeling. Dit behoort nu eenmaal tot onze taak: juiste voorlichting. Als de benadeling zeer aanzienlijk is, zal daarmee ook langer stil worden gestaan bij de vraag of u beiden wel de juiste keuzen maakt en daar later geen spijt van zult hebben.

 

Beoordeling: 10

“Goed geholpen. Heel fijn gesprek, wordt echt naar je geluisterd, goed advies. Ik heb geen verbeterpunten.”

Clarina, Ulrum, 31/01/2022

 

Beoordeling: 10

“Vriendelijk en secure begeleiding. In een periode met veel veranderingen was de Echtscheidingswinkel een betrouwbare en toegankelijke partij. Het proces wordt helder en met geduld uitgelegd. Geen ingewikkelde taal. Prettige gesprekken en alles keurig afgehandeld. Geen verbeterpunten.”

Marieke, Rijswijk, 23/01/2022

 

Beoordeling: 6

“U kon mij niet helpen. U gaat alleen voor de 'gemakkelijke' scheidingen, waar beide partners willen scheiden. Dus ik ben doorverwezen naar het Juridisch Loket. Dat is goed, dank daarvoor."

Patrick, Tilburg, 20/01/2022

 

Beoordeling: 8

“Vlotte hulp. Ik ben goed en duidelijk geholpen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Mohamed, Amsterdam, 20/01/2022

 

Beoordeling: 10

“Inhoudelijk goede reactie. Ik werd teruggebeld en er werd een afgewogen inhoudelijke reactie gegeven. Zeer prettig geholpen. Geen verbeterpunten.”

Eric, Limmen, 18/01/2022

 

Beoordeling: 10

“Hoewel een echtscheiding niet iets is wat je zomaar doet, vond ik het prettig dat Bart regelmatig belde en advies gaf in het verloop van het proces. Achteraf had ik het wél prettig gevonden als er tijdens de procedure één verplicht moment zou zijn dat je elkaar ontmoet. Nu is het contact alleen telefonisch en via de digitale snelweg verlopen.”

Angelique, Drunen, 20/01/2022

 

Beoordeling: 8

“Mijn ex-man en ik wisten precies hoe en wat. Dat maakte dat de scheiding zonder problemen verliep. Het mail-contact was snel en duidelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”

Reshma Bhagwanbali, Amsterdam, 2/01/2022

 

Beoordeling: 8

“Ik ben zeer tevreden. Het is allemaal snel en goed gegaan. Ik heb geen verbeterpunten.”

Petra, Deventer, 19/12/2021

 

Beoordeling: 7

“Goed en snel afgewerkt. De samenwerking was goed. Geen verbeterpunten.”

Jan, Wintelre, 14/06/2020

 

Beoordeling: 7

“Er is duidelijk omschreven en gestructureerd hoe het proces loopt. Vanwege Corona werd er flexibiliteit geboden om te kunnen videobellen. We hebben veel zelfstandig opgelost en geregeld. Soms was er verschillende informatie, tegelijkertijd is dat begrijpelijk als er meerdere mensen in een team werken en alles werd netjes opgelost. Verder geen verbeterpunten.”

Petra, Den Hoorn, 10/06/2020

 

Beoordeling: 10

“Alles was goed geregeld. Goed advies en soepele afwikkeling van alles. Ik heb geen verbeterpunten.”

Mevrouw M. Langenberg, Eindhoven, 09/06/2020

 

Beoordeling: 10

“Uitstekend! We zijn zeer goed geholpen, voorzien van duidelijke communicatie en afhandeling. Zeer fijne mensen die hun werk met plezier doen. Geen verbeterpunten.”

Peter, Eindhoven, 09/06/2020

 

Beoordeling: 8

“Niks om aan te merken. Desondanks dat alles op afstand geregeld wordt, kan ik wel zeggen dat alles zeer soepel en snel was afgehandeld. Een vooraf afgesproken vast tarief heb ik ook als heel fijn ervaren. Ik heb geen verbeterpunten.”

J., Martina, 09/06/2020

 

Beoordeling: 9

“Prima en duidelijk antwoord op mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Ester, Alphen aan den Rijn, 18/05/2020

 

Beoordeling: 10

“Fantastisch! Het proces is heel duidelijk en bij vragen was er altijd hele goede bereikbaarheid via de telefoon. De scheiding is eind januari aangevraagd en begin april hetzelfde jaar ingeschreven bij de gemeente. Dat noem ik nog eens scheiden zonder zorgen! Als je dan toch gaat scheiden, raad ik de echtscheidingswinkel zeker aan. Het is al moeilijk genoeg, maar zij helpen ontzorgen!”

Edith, Haarlem, 30/04/2020

 

Beoordeling: 8

“Goed en makkelijk geregeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

Ilse, Veldhoven, 03/04/2020

 

Beoordeling: 9

“Goede service en fijn contact! Ik heb geen verbeterpunten.”

Jessi, Tilburg, 02/04/2020

 

Beoordeling: 8

“Het gehele proces is goed verlopen. Alleen er is een enkel moment geweest dat we een stukje communicatie misten over dat iets langer zou duren. Verder geen verbeterpunten.”

Patrick Waals, Eindhoven, 01/04/2020

 

Beoordeling: 10

“Ik ben zeer vriendelijk en prettig geholpen, tijdens het gehele scheidingsproces. Ik ben dankbaar voor de goede ondersteuning. Ik heb geen verbeterpunten.”

Brenda, Rotterdam, 30/03/2020

 

Beoordeling: 8

“Onze procedure verliep vlot. Dankzij de Echtscheidingswinkel is alles goed en snel geregeld. Binnen twee maanden was onze scheiding rond.”

M., Dordrecht, 28/03/2020

 

Beoordeling: 8

“Ik ben tevreden over de Echtscheidingswinkel. Wij zijn goed geholpen door jullie. Duidelijk en snel konden we dit afhandelen. Jullie zijn vriendelijk. Bedankt voor de goede zorgen!”

Lisette, Dordrecht, 27/03/2020

 

Beoordeling: 2

“Na een fout van een medewerker zijn onze papieren naar een fout adres gestuurd, waardoor er nu bij vreemden al onze gegevens liggen. Eenmaal toen alles rond was, reageerde ze nergens meer op en negeerde ze onze mails. Ja, fijn dat alles geregeld is. Maar afgehandeld, nee.”

D., Alphen aan den Rijn, 24/03/2020

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

Spijtig dat u zo reageert. U had gewoon ons normale postadres kunnen gebruiken en dan was er niets aan de hand. De door u toegezonden post is teruggekomen en niet zoekgeraakt. Desondanks heb ik u € 25,-- terugbetaald als vergoeding voor de extra postzegels. Hierover is herhaaldelijk contact geweest en aan u is gevraagd of het verder zo goed was, hetgeen u bevestigde. Verder is uw dossier extreem bewerkelijk geweest, met meer dan 150 e-mail- en briefwisselingen, alles voor een laag vast bedrag. Al uw berichten zijn meestal dezelfde dag beantwoord. Wij begrijpen niet waarom u ontevreden bent. Telefonisch kunnen wij u niet bereiken. Wellicht wilt u ons aangeven hoe wij dan wel aan uw verwachtingen hadden kunnen voldoen?

 

Beoordeling: 7

“Prima! Ik heb geen verbeterpunten.”

S., Utrecht, 10/03/2020

 

Beoordeling: 8

“Goede inhoudelijke adviezen en ondersteuning bij de hele afwikkeling. Het proces wordt van begin tot eind zorgvuldig en duidelijk begeleid. Prettig is dat je de diverse stappen in je eigen tempo kan zetten. Ik heb geen verbeterpunten.”

L., Eindhoven, 07/03/2020

 

Beoordeling: 8

“Prima service en ze luisteren naar wat de klant wil. Mijn ervaring is prima!”

Frans Heijden, De Rijp, 06/03/2020

 

Beoordeling: 8

“Prima afhandeling. Snel antwoord op vragen en duidelijke communicatie. Ik heb geen verbeterpunten.”

W.H., De Rijp, 06/03/2020

 

Beoordeling: 6

“Er waren dingen die ik als minder heb ervaren. Ik ben niet echt tevreden over de begeleiding. Heel veel dingen moet je zelf doen. Verleidelijke informatie. Ik vond ze niet echt professioneel. Wel een prima firma als je alles in orde hebt, alles akkoord is en je niet te veel hebt om te verdelen. Dan gaat het snel en makkelijk.”

Lusy, Maastricht, 25/02/2020

 

Beoordeling: 9

“Snelle afhandeling. Leuk personeel. Ik voel me goed geïnformeerd. Ik heb verder geen verbeterpunten.”

M.F., Arcen, 14/02/2020

 

Beoordeling: 10

“Ik wist uit ervaring dat dit snel en goed geregeld zou worden, aangezien ik voor de tweede keer van dezelfde man ben gescheiden. Nu waren de kinderen echter een stukje ouder, zodat het ouderschapsplan anders verliep.”

Mariël, Mierlo, 14/02/2020

 

Beoordeling: 8

“De communicatie was vrij helder, alles werd vlot geregeld. Alleen na inschrijving van de gemeente moesten we nu een tijdje zelf mailen of dat nu al gebeurd was.”

Chantal, Kwintsheul, 17/01/2020

 

Beoordeling: 6

“Mijn ervaring was dat er vooral werd gekeken naar de vrouw en haar belangen, maar weinig naar de belangen van de man. Er waren veel ontwijkende antwoorden. Er werd niet actief meegedacht over het probleem dat een van de partijen fysiek niet in staat was om een handtekening te kunnen zetten. Mijn gevoel was dat wij het samen moesten oplossen en dat jullie dat dan opschrijven in plaats van een bemiddelende en adviserende rol.”

 

Leendert, Geldrop, 13/01/2020

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

Jammer dat u dit zo heeft ervaren en dat u na afloop uw bezwaren pas kenbaar maakt. De behandeling van uw echtscheiding is langdurig geweest, arbeidsintensief en ook zeer bijzonder verlopen, gelet op de kwetsbare positie waarin uw ex-partner verkeert. Daarom zijn wij herhaaldelijk naar het verzorgingshuis geweest, waar dan moeizaam toch overleg met u beiden plaatsvond. Dit is gedaan zonder extra kosten in rekening te brengen. Verder is de verdeling en de alimentatie uiteindelijk neutraal vastgesteld volgens de wet en de richtlijnen die ook de rechtbank hanteert. Echter begrijp ik wel degelijk dat u dit als onrechtvaardig heeft ervaren. U heeft echter veel geld bespaard, door niet twee advocaten in te schakelen.

 

Beoordeling: 8

“Duidelijke uitleg van de te nemen stappen omtrent de scheiding. Ik heb geen verbeterpunten.”

Frank, Eindhoven, 09/01/2020

 

Beoordeling: 10

“Goede website, deskundige medewerkers en alles is prima geregeld. Veel gemak gehad van de uitgebreide informatie op de website. De medewerkers zijn deskundig en werken efficiënt. Het wisselt wel vaak met contactpersonen. Één vast persoon zou ik prettiger hebben gevonden.”

Leo Verhagen, Vlissingen, 08/01/2020

 

Beoordeling: 9

“Snel, professioneel en zonder teveel gedoe. Wanneer je een ongecompliceerde scheiding wilt zonder teveel gedoe, ben je hier aan het juiste adres. Ik heb geen verbeterpunten.”

Esther, Levisson, 08/01/2020

 

Beoordeling: 10

“Perfect. Dit is ook een snelle manier van communiceren.”

Bert, Weert, 08/01/2020

 

Beoordeling: 10

“Top! Correct, vriendelijk, recht door zee. Ze zijn bekommerd om beide partijen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Gaëlle van Eyk, Erp, 07/01/2020

 

Beoordeling: 8

“Goede ondersteuning. Duidelijke communicatie tijdens het gehele proces. Wij zijn goed begeleid tijdens het gehele proces. Ze zijn onafhankelijk, er is een duidelijke communicatie. De procedure is goed en duidelijk. De bereikbaarheid bij extra vragen was goed. Ik heb verder geen verbeterpunten.”

Eric Gloudemans, Schijndel, 06/01/2020

 

Beoordeling: 9

“Vriendelijke en terzake kundige afhandeling. Nadat ik in eerste instantie gestart was met de chat, werd al snel duidelijk dat ik telefonisch advies nodig had. Ik werd nog dezelfde dag gebeld door een juridisch medewerker uit de regio. Deze meneer heeft op alle vragen naar mijn tevredenheid antwoorden en uitleg gegeven, waarmee ik verder kon. Hartelijk dank!”

Rudolf, Maastricht, 23/12/2019

 

 

Beoordeling: 10

“De Echtscheidingswinkel levert maatwerk. De kosten en het proces zijn helder. Bij vragen heb je direct contact en het gaat allemaal zo snel als je zelf wil. Ik heb geen verbeterpunten.”

Michiel, Zwijndrecht, 20/12/2019

 

Beoordeling: 7

“Goed. Snelle afhandeling. Ik heb geen verbeterpunten.”

Bettie, Drachten, 07/12/2019

 

Beoordeling: 8

“Goede service en snelle afhandeling. Mijn ervaring bij de Echtscheidingswinkel was dat ze open stonden voor vragen en hier wordt ook naar geluisterd. Ze denken mee met oplossingen als je hier niet uitkomt en geven goede adviezen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Femke, Bussum, 06/12/2019

 

Beoordeling: 9

“Vlot en snel geregeld. Prima!”

Willem van Maane, Goude, 12/11/2019

 

Beoordeling: 9

“Het is allemaal netjes en vlot afgehandeld. Bij vragen netjes een telefoontje of mailtje. Ik heb geen verbeterpunten.”

Fatma, Vlaardingen, 08/11/2019

 

Beoordeling: 10

“Perfect! Heel erg fijn geholpen! Vriendelijk personeel en snelle afhandeling. Ik heb geen verbeterpunten.”

Natascha, Den Hoorn, 08/11/2019

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk geholpen. Door via de site een vraag te stellen, ben ik gelijk terug gebeld. Fijn. Zo snel en prettig antwoord te krijgen op je vraag. Dank je wel!”

Mirella, Schaijk, 07/11/2019

 

Beoordeling: 7

“Niet slecht. Ik vind het redelijk. Het ging snel en ik heb goede informatie gekregen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Jessy Sebastiana, Louvre Capelle aan den IJssel, 30/10/2019

 

Beoordeling: 7

“Zeer goed. Een goede begeleiding met de juiste expertise. Ik heb geen verbeterpunten.”

J. Peter, Veenendaal, 30/10/2019

 

Beoordeling: 8

“Alles vlot en correct geregeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

Aart, Veenendaal, 29/10/2019

 

Beoordeling: 6

“Wat geregeld moet worden, wordt ook daadwerkelijk geregeld, maar ik vond het contact erg onpersoonlijk en soms zelfs onvriendelijk. Daarnaast vond ik het heel raar dat er contact werd gezocht met mij voor iets met betrekking tot de bankrekening van mijn ex-man. Het was bij de eerste aanvraag al duidelijk dat hij op die rekening door zou gaan en dat ik uitgeschreven was. Toch werd ik gebeld én, toen bleek dat ik niet bij de gevraagde gegevens kon, werd mij gevraagd om contact met hem te zoeken om de gevraagde gegevens op te laten sturen naar de Echtscheidingswinkel. Wij hadden geen vechtscheiding, dus ik heb dit inderdaad aan hem gevraagd, maar dit is jullie werk toch?”

Ellen van den Mu, Geldermalsen, 29/10/2019

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk, behulpzaam en informatief. Ik ben keurig geholpen, ging ook allemaal vrij snel. Ze zijn begripvol en meedenkend. Ik heb geen verbeterpunten.”

Koen, Tilburg, 28/10/2019

 

Beoordeling: 10

“Goed. Ik heb geen verbeterpunten.”

Saskia van den H., Wolfheze, 18/10/2019

 

Beoordeling: 9

“Gewoon goed. Erg netjes en accuraat. Je weet precies wat er nog moet en gaat gebeuren. Goede terugkoppeling en advies. Ik heb geen verbeterpunten.”

Yolanda, Rotterdam, 17/10/2019

 

Beoordeling: 8

“Goede en snelle afhandeling. Het enige nadeel in mijn geval is: als je heel veel werkt om een schuld af te lossen, wordt dat je aangerekend in het bedrag dat je moet betalen voor je scheiding.”

O., Sliedrecht, 17/10/2019

 

Beoordeling: 2

“De meerwaarde van de Echtscheidingswinkel bij dit traject is mij niet duidelijk geworden. Zeker als ik kijk naar de kosten. Er werd onnauwkeurig gewerkt, waardoor wij veel fouten uit de stukken moesten halen. Daarnaast werd er niet goed gekeken naar de aangeleverde informatie. En werd deze verkeerd geïnterpreteerd. Ook vroeg men meerdere keren om stukken die al ingeleverd waren. Wellicht was het beter geweest om een gezamenlijk gesprek te plannen om de stukken toe te lichten. De voortgang van de scheiding moesten wij zelf bewaken, ook na meermalen aangegeven te hebben dat we het graag voor een bepaalde datum rond wilde hebben. Verder wel vriendelijk en er wordt zo neutraal mogelijk gekeken naar beide partijen.”

M., Rotterdam, 17/10/2019

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

Bedankt voor uw reactie. Deze zullen wij intern ter harte nemen.

Zonder inhoudelijk in te kunnen gaan op uw situatie, wil ik nog wel aangeven dat u beiden verkeerde in een zeer bijzondere situatie met ook een zeer bijzondere oplossing. Dit verklaart dat wij ook vaker hebben verzocht om nadere stukken, die soms wel aanwezig waren, maar waarbij sommige details ontbraken. Meerdere juristen hebben u beiden geholpen om toch de afspraken passend op schrift te krijgen. Dus extra jammer dat u de dienstverlening zo ervaart.

Verrassend is dat u nu achteraf aangeeft dat u nadere toelichting wilde geven in gezamenlijke gesprekken. Hiertoe bent u meermalen uitgenodigd, maar u gaf (toen) aan dat u dat niet wilde.

Tenslotte merk ik op dat de scheiding tijdig tot stand is gekomen, zoals door u beiden verzocht, ondanks de vakantieperiode en een lagere bezetting op ons kantoor.

 

Beoordeling: 10

“Ik ben heel goed geholpen. Zou het zo aanbevelen. Een heel goede service en klantvriendelijk. Hele goede ervaring mee gehad. Ik heb geen verbeterpunten.”

Armando, Landgraaf, 17/10/2019

 

Beoordeling: 7

“Snel geregeld. Ik vind dat ik goed geholpen ben met de scheiding. Je moet wel veel zelf aanleveren, maar alles wat onduidelijk is, wordt goed uitgelegd en ze zijn onpartijdig en netjes. Je vragen worden meteen beantwoord. Ook de begeleiding tijdens de gesprekken samen die al zo ongemakkelijk waren, vond ik heel professioneel. Ondanks een moeilijke periode uit mijn leven, ben ik blij dat dit nare gedeelte goed en snel geregeld is.”

Yvonne, Helmond, 28/08/2019

 

Beoordeling: 9

“Snel, menselijk en accuraat. Zeer snel geregelde echtscheiding, soms te snel voor mijn gevoel. Gelukkig werd rekening gehouden met gelijke rechten voor man en vrouw en eerlijke verdeling van inkomen en goederen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Coco, Haarlem, 27/08/2019

 

Beoordeling: 8

“Alles ging volgens afspraak en redelijk op tijd. Ongevraagd werd advies gegeven waar we toch wel blij mee waren. Ik heb geen verbeterpunten.”

Huub Schous, Haarlem, 26/08/2019

 

Beoordeling: 9

“Positieve ervaring met de Echtscheidingswinkel. Ik heb snel en duidelijk antwoord gekregen op mijn vraag. Geen verbeterpunten.”

T. Bosma, Heerenveen, 26/08/2019

 

Beoordeling: 6

“Je krijgt handvaten, maar je moet toch zelf oplossingen bedenken. Ik had meer concretere begeleiding verwacht. Met drie advocaten gesproken. Laatste advocate was wat meer doortastender. Hiermee kwamen we dan ook verder. Uiteindelijk ben ik tevreden met het behaalde resultaat.”

Marijn, Weert, 24/08/2019

 

Beoordeling: 10

“Prima begeleiding en voor 100% klantvriendelijk. De Echtscheidingswinkel heeft mij begeleid van het begin tot het einde van mijn scheiding. Ik heb geen verbeterpunten.”

Lunessa Kleinmoe, Almere, 23/08/2019

 

Beoordeling: 7

“Alles ging soepel en makkelijk. Geen verbeterpunten.”

S.J., Giekerk, 21/08/2019

 

Beoordeling: 8

“Goed geholpen. Met een eenmalig gesprek is alles geregeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

K., Leiden, 21/08/2019

 

Beoordeling: 9

“De Echtscheidingswinkel heeft ons super geholpen. Een goede en voordelige manier om een van de moeilijkste dingen te regelen in ons leven, maar op een top manier gedaan. Ik heb verder geen verbeterpunten.”

D., Heerhugowaard, 18/08/2019

 

Beoordeling: 8

“Alles via e-mail. Prettig en goed geregeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

Paul Janmaat, Soest, 16/08/2019

 

Beoordeling: 8

“In zeer korte tijd antwoord op mijn vraag. Goed en snelle reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

E., Tilburg, 09/08/2019

 

Beoordeling: 10

“Heldere uitleg. Op mijn vraag kreeg ik uitgebreid antwoord waar ik ook wat aan heb. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sandra, Lisse, 08/08/2019

 

Beoordeling: 6

“Netjes geholpen met alles en goed geregeld. Vooral in een periode waarin het soms niet makkelijk is , is het fijn dat je goed wordt geholpen. Ik heb geen verbeterpunten.”

D.B.J. Hafner, Nijmegen, 04/08/2019

 

Beoordeling: 8

“Snel en duidelijk. Mijn ervaring is dat het laagdrempelig was om de vraag te stellen. Gezien er geen kosten aan verbonden zijn. De vraag werd snel beantwoord. Zeer tevreden. Ik heb geen verbeterpunten.”

N. Rooseboom, Nieuwerkerk aan den IJssel, 23/07/2019

 

Beoordeling: 8

“Vanaf het moment dat wij een afspraak wilde maken, en dit kon snel, gewoon altijd bereikbaar én altijd antwoord. Als de juiste persoon niet aanwezig was, werden we altijd teruggebeld. Alles netjes, duidelijk en snel afgehandeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

Karin, Vlaardingen, 18/07/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle, informatieve beantwoording. Uiteraard kunt u niet de keuze voor mij maken, maar dank voor uw toelichting. Inmiddels heb ik mijn keuze gemaakt: wettelijke verevening. Ik heb geen verbeterpunten.”

Marianne Wiersem, Zoelen, 15/07/2019

 

Beoordeling: 8

“Positief! Het antwoord op mijn vraag kwam binnen 24 uur. Ik had een korte vraag over de herberekening van kinderalimentatie bij de geboorte van een kind uit een nieuwe relatie. Deze werd duidelijk beantwoord.”

Pascal, Bergen op Zoom, 15/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Prima, snel en duidelijke feedback. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sam, Delft, 15/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Goed. En antwoord gekregen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sofia, Den Haag, 13/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Snel en kundig advies. In verband met een noodsituatie aangaande een echtscheiding had ik een prangende vraag neergelegd. Deze werd zeer snel beantwoord tot grote tevredenheid. Zeer prettig! Ik heb dan ook geen verbeterpunten.”

Leen, Alblasserdam, 10/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Duidelijke en snelle service! Goede ondersteuning gegeven met onderbouwing. Bedankt! Ik heb geen verbeterpunten.”

Esther, Amsterdam, 10/07/2019

 

Beoordeling: 8

“Helder en vriendelijk geholpen! Ik heb geen verbeterpunten.”

Joris Heideman, Grootebroek, 09/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Fijn dat er zo snel gereageerd wordt op mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Van Horssen, Almere, 09/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Super snel en duidelijk antwoord gekregen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Phm, Ommel, 08/07/2019

 

Beoordeling: 4

“Flut. Ik kreeg geen duidelijk antwoord. Word van het kastje naar de muur gestuurd.”

Sandra, Nieuwegein, 07/07/2019

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

Jammer dat u dit zo ervaart. Uw vraag hebben wij beantwoord, maar ik begreep dat u niet tevreden bent met het antwoord (ook al is deze juist).

Als u partneralimentatie afkoopt met de overwaarde van de woning, dan heeft dat fiscale consequenties. Daar kunnen wij niets aan veranderen. Een fiscalist kan u wellicht verder helpen, maar als het een constructie is om de fiscus te misleiden, dan loopt u een risico op naheffing en een boete.

 

Beoordeling: 9

“Prima en duidelijk advies. Ik kreeg een duidelijk en passend antwoord op mijn vraag. Prima service. Ik heb verder geen verbeterpunten.”

Maichel, Velserbroek, 06/07/2019

 

Beoordeling: 8

“Erg snel antwoord. Ik had wel liever wat uitgebreidere informatie gehad. Verder heb ik geen verbeterpunten.”

Kim, Rotterdam, 05/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle, heldere reactie. Goed te begrijpen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Vibeke, Kudelstaart, 01/07/2019

 

Beoordeling: 10

“Zeer snelle hulp. Ik heb geen verbeterpunten.”

Frans, Beverwijk, 01/07/2019

 

Beoordeling: 4

“Vriendelijk personeel, maar traag contact. Ik heb meerdere keren contact opgenomen in verband met een spoedverzoek. Bij spoedverzoek wordt verzocht (privé) papieren op te sturen, maar blijkbaar bepaalt niet de aanvrager, maar de ontvanger of spoed wenselijk is. Wij hebben gekozen voor jullie, omdat spoed mogelijk zou zijn. Achteraf is dat niet gedaan, omdat het volgens jullie bureau niet van toepassing was. De kosten waren hoog zat, dus het was fijn geweest als er meer meegedacht werd. Met al het wachten op reacties zou alles misschien sneller gegaan zijn als wij een bureau (zonder spoedmogelijkheid) in de buurt hadden gezocht.

Bas, Voorschoten, 28/06/2019

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

Uw scheiding heeft in totaal vijf weken geduurd, inclusief:

  • opmaken en overleg over de stukken;
  • de rechtbankprocedure;
  • zitting voor het horen van een minderjarige;

inschrijving bij de gemeente.

Ik begrijp dat u dit ervaart als langzaam, maar feitelijk kon dit niet sneller. De rechtbank kan soms sneller werken, als er reden was voor spoed, hetgeen hier ontbrak. Ons advocatenkantoor kan niet afdwingen dat de rechtbank sneller werkt.

 

Beoordeling: 9

“Zeer vriendelijk, alleen ik had de verkeerde organisatie. Ik ben al 50 jaar getrouwd.”

Joke, Eindhoven, 28/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Prima uitleg. Ik heb geen verbeterpunten.”

Conny, Spijkenisse, 27/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Zeer blij dat de Echtscheidingswinkel vrijblijvend en gratis is. Er was geen drempel en ik heb dan ook erg snel antwoord gekregen op mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Erna, Ommen, 25/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Antwoord op de vraag gekregen. Netjes, snel en duidelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”

Ralph, Wilnis, 24/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Ik ben zeer tevreden met de informatie die ik heb gekregen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Romualdo, Groningen, 24/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Lekker snel en een goed antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Frank, Utrecht, 24/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Ben ermee bezig. Tot nu toe al veel aan gehad. Ik neem volgende week weer contact op. Geen verbeterpunten.”

Ferry, Bergen op Zoom, 20/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Duidelijke uitleg en ik ben goed op weg geholpen. Bedankt Karin. Ik heb geen verbeterpunten.”

Jos, Dronten, 20/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Ik ben goed geholpen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Diana, Emmen, 18/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Ik heb op mijn vraag een helder antwoord gekregen, waarbij de diverse mogelijkheden duidelijk uitgelegd werden. Op basis hiervan kan ik goed een besluit nemen ten aanzien van mijn vervolgstappen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Herma, Zwolle, 18/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle en duidelijke reactie op mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Hendrika, Norg, 17/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Binnen één dag een reactie terug mogen ontvangen. De reactie was snel, duidelijk en goed uitgelegd. Dank u wel. Ik heb geen verbeterpunten.”

A., Voorhout, 17/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Een dikke 10. Geen verbeterpunten.”

Robin, Krimpen aan den IJssel, 12/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk en snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Niek, Apeldoorn, 12/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Makkelijk voor als je vlug wat moet weten. En heel fijn dat je snel een antwoord krijgt. Ik heb geen verbeterpunten.”

Joyce, Eindhoven, 12/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Heel netjes en beleefd. Duidelijk! Ik heb geen verbeterpunten.”

Martha, Rotterdam, 11/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Ik werd snel teruggebeld. Geen verbeterpunten.”

Rene Haverkamp, Oud Gastel, 11/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Dank voor de snelle en deskundige toelichting op mijn vraag. Ik ben verbaasd dat het via internet zo makkelijk ging en dat ik conform afspraak op het afgesproken tijdstip werd gebeld. Top! Ik heb geen verbeterpunten.”

Karin, La Cornelle, 11/06/2019

 

Beoordeling: 7

“Op zich is het allemaal goed verlopen en hebben we een prima scheiding gehad. Wat mij wel op viel is dat het proces wat versneld zou kunnen worden door meteen aan te geven welke papieren er precies nodig zijn. Nu werd er vaak later gevraagd naar nog een loonstrook of een ander document. Ook hadden wij aangegeven in termijnen te willen betalen, maar na het vervallen van de uitkering kregen we een rekening voor het totale bedrag.”

D.M.M.M. van de Ven, Veghel, 11/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie, met hopelijk de juiste oplossing. Ik heb geen verbeterpunten.”

Edwin, Hellum, 11/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Je krijgt snel een reactie. Alles loopt soepel. En als je belt dan weten ze meteen wie je bent en kennen je situatie. Je voelt dat ze betrokken zijn en je hebt zeker niet het idee dat je een nummer bent. Ik heb geen verbeterpunten.”

Mevrouw A., Eindhoven, 07/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Deskundig en vriendelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”

 Ben, Heenvliet, 07/06/2019

 

Beoordeling: 6

“Inhoudelijk was het antwoord niet voldoende, maar dat begrijp ik gezien de complexiteit van de vraag wel. Ik heb geen verbeterpunten.”

Esther, Den Haag, 06/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Wat ik hierboven al zei. De medewerker kon zeer goed luisteren, was helder in haar uitleg en, in mijn geval, bevestiging van wat de wettelijke regels zijn. Ik heb geen verbeterpunten.”

Yvonne, Amsterdam, 06/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Bedankt voor de adviezen! Ik heb geen verbeterpunten.”

Dorien, Doetinchem, 05/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Prima afhandeling en duidelijke, snelle en professionele communicatie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Mark, Alblasserdam, 05/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Ik had een snelle reactie op een prangende vraag. Heb eerst een chat gestart en werd de volgende dag keurig gebeld/geappt met een deskundig antwoord. Geen verbeterpunten.”

Claudia, Alkmaar, 05/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Alles liep als een zonnetje, zowel ik als mijn ex-partner kregen duidelijke mailtjes en je kon voor alle vragen en/of opmerkingen terecht en je had ontzettend snel antwoorden. Bij ons is het gelukkig allemaal goed verlopen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Angelica, Almere, 05/06/2019

 

Beoordeling: 9

“Keurig binnen de aangegeven tijd antwoord. En ook kort, bondig, duidelijk antwoord op “wat verder te doen”. Ik heb geen verbeterpunten.”

Monique, Arnhem, 04/06/2019

 

Beoordeling: 8

“Antwoord klinkt positief, maar of het in de praktijk ook zo is, is maar de vraag. Het was duidelijk wat je moet/kan doen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Peter. ’s-Gravenhage, 04/06/2019

 

Beoordeling: 6

“De problemen zijn niet opgelost, maar ik heb wel weer wat duidelijkheid gekregen dat je als partner aan het kortste eind trekt in de echtscheidingsprocedure. Ik betaal de hoofdprijs aan de Belasting en de ex kan alles aftrekken.”

Lia Ploeg, Barneveld, 03/06/2019

 

Beoordeling: 10

“Ik ben niet eerder in aanraking geweest met dit kantoor, maar de aangeboden hulp is heel goed.”

Karen, Rotterdam, 31/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Er werd duidelijk antwoord gegeven op mijn vraag en doorverwezen naar een instantie waar ik specifiekere informatie kan krijgen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Wilma, Tilburg, 31/05/2019

 

Beoordeling: 10

“De beantwoording van mijn vraag was duidelijk en helder geformuleerd. En voorzien van advies waarmee ik verder kan!! Top! Ik heb geen verbeterpunten.”

Jens van Breemen, Breda, 29/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Dank voor uw rechtschapen hemelse werk. Ik heb geen verbeterpunten.”

W. van Marie, Terneuzen, 26/05/2019

 

Beoordeling: 10

“Snel en goede informatie verlening. Ik heb geen verbeterpunten.”

Petra, Valkenswaard, 24/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Meteen gereageerd op verzoek terug te bellen. Meedenken door degene die ik aan de lijn kreeg. Niet heel veel nieuwe dingen gehoord. Maar wel fijn de bevestiging en welke wegen te bewandelen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 22/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie en duidelijk in uitleg. Ik heb geen verbeterpunten.”

Frank, Apeldoorn, 22/05/2019

 

Beoordeling: 7

“Vooreerst mijn hartelijke dank voor uw snelle response op mijn verzoek. Een verademing, ook dat er meteen een geruststellende regel in kwam inzake enige limieten; daarbij figuurlijk in de financiële shit zittend. En het aanbod was nog gratis ook, zo uitnodigend. Ik zie uit naar uw voortzetting, opdat ik een schets van het probleem kan geven. Dank u wel daarvoor en uiteraard wil ik uw winkel ervoor compenseren: immers voor niets gaat de zon op. Ik heb geen verbeterpunten.”

Wouter Simoni, Terneuzen, 21/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Heel snel antwoord gekregen op mijn twee vragen! Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 21/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Snelle reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Yvonne, Uithoorn, 21/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Mijn vragen zijn duidelijk beantwoord. Geen verbeterpunten.”

Robert, Maasland, 21/05/2019

 

Beoordeling: 10

“Zeer snelle reactie op mijn verzoek. Ik heb geen verbeterpunten.”

Casper, Dordrecht, 20/05/2019

 

Beoordeling: 10

“Zeer snelle en volledige beantwoording van mijn vragen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Erwin, Ede, 17/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Duidelijke en snelle reactie. Gratis te bereiken. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 17/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Snel en duidelijk advies. Ik heb geen verbeterpunten.”

John, Made, 15/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Binnen de afgesproken termijn een reactie. Inhoudelijke reactie was prima verzorgd. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 15/05/2019

 

Beoordeling: 7

“Gemakkelijk te bereiken. Snel en duidelijk antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

M., Apeldoorn, 14/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Er wordt snel gereageerd op je vraag die je per mail stelt. Dat is ontzettend fijn, want in de periode van scheiding zit je met ontzettend veel vragen en komt er ineens veel op je af. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 14/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Reageren snel. Kundig en begripvol. Als verbeterpunt wil ik noemen dat ze misschien iets meer bekendheid kunnen genereren. Ik kwam de site toevallig tegen toen ik mijn probleem intikte op Google.”

Arnold, Capelle aan den IJssel, 09/05/2019

 

Beoordeling: 7

“Direct antwoord terug, super netjes te woord gestaan, houden zich keurig aan hun afspraken. Ik heb geen verbeterpunten, ik was tevreden.”

Edith, Rotterdam, 09/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Goede en duidelijke info. Ik heb geen verbeterpunten.”

Eric, Ammerzoden, 07/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Vriendelijke medewerkster gesproken die mij goed heeft geadviseerd. Erg tevreden. Ik heb geen verbeterpunten.”

Jolene, 07/05/2019

 

Beoordeling: 10

“Zeer correcte afhandeling en zeer vriendelijk contact team die de juiste ondersteuning biedt bij processen die niet de makkelijkste zijn! Geen verbeterpunten.”

R. Matia, 04/05/2019

 

Beoordeling: 10

“Ik kreeg snel antwoord op mijn vraag. Geen verbeterpunten.”

Ferry, Amsterdam, 03/05/2019

 

Beoordeling: 7

“Snelle reactie op mijn vraag! Geen verbeterpunten.”

Klant, 03/05/2019

 

Beoordeling: 9

“Zeer snelle reactie en volledig helder antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Frank, Tienhoven, 03/05/2019

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk en snel! Ik heb geen verbeterpunten.”

Monique, Egypte, 01/05/2019

 

Beoordeling: 8

“Professioneel. Een actievere houding kan voordelen opleveren.”

Atika, Amsterdam, 30/04/2019

 

Beoordeling: 9

“Een dikke 9. Geen verbeterpunten.”

Mariette, Hellevoetsluis, 30/04/2019

 

Beoordeling: 9

“Nadat ik ’s-avonds een vraag had gesteld via de e-mail, werd ik direct de volgende ochtend teruggebeld met een duidelijk en helder advies. Ga zo door!

Klant, Veenendaal, 26/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Zeer snel antwoord op mijn vragen. Geen verbeterpunten.”

Maarten, Maassluis, 26/04/2019

 

Beoordeling: 7

“Snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Lonneke, Bentelo, 25/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie. Geen verbeterpunten.”

Klant, 23/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Ik kon hier heel goed met mijn vragen met betrekking tot partneralimentatie terecht, ondanks dat ik had aangegeven dat ik al gescheiden ben en dus geen “klant” zal worden. Ik kreeg heel heldere en duidelijke antwoorden. Ik heb geen verbeterpunten.”

Dennis, 18/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Netjes te woord gestaan. Geen verbeterpunten.”

Wendy, Drunen, 17/04/2019

 

Beoordeling: 6

“Snelle reactie. Ik had wel meer verwacht. Op de site lijkt het dat jullie het zelf oppakken, maar uit de reactie lijkt het meer een doorverwijzing.”

Klant, Best, 17/04/2019

 

Beoordeling: 8

“Vriendelijke en kundige werkneemster aan de telefoon. Het terugbellen op het 0800-nummer van de website was niet in gebruik.”

Marjolein, Haarlem, 12/04/2019

 

Beoordeling: 8

“Ik ben op bijna het afgesproken tijdsmoment teruggebeld. Vriendelijk te woord gestaan en begreep de situatie ook. Ik heb goede en vooral bruikbare tips gekregen, waar ik mee verder kan. Helaas zal ik daar wel een advocaat voor moeten zoeken, de andere wegen in vrijwillig kader zijn passé inmiddels. Geen verbeterpunten. Ga zo door!

Klant, 11/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Ben prima geholpen met mijn vragen. Was duidelijk. Geen verbeterpunten.”

Marijke, Stadskanaal, 10/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Communicatie verliep vlot en soepel. Scheiden is een hele heftige gebeurtenis, maar het proces achter de schermen is door de Echtscheidingswinkel erg fijn en professioneel afgehandeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

T. Drost, Friesland, 09/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie. Geen verbeterpunten.”

Gerrard, Rotterdam, 09/04/2019

 

Beoordeling: 9

“Snelle afhandeling. Kosten zijn duidelijk. Tussentijds een persoonlijke evaluatie zou een verbeterpunt kunnen zijn, in plaats van via e-mail of telefonisch contact.”

Rashied, Almere, 09/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie op vragen. Geen verbeterpunten.”

Klant, 08/04/2019

 

Beoordeling: 5

“Als pluspunt wil ik noemen het online gebruik, maar er is nogal een slordige verwerking van aangeleverde gegevens; weinig ‘dienstverlening’. Ze werken hun stramien af, doen weinig meer dan dat.”

Klant, 08/04/2019

 

Antwoord Echtscheidingswinkel:

Bedankt voor uw reactie, maar spijtig dat u dit zo heeft ervaren! Als u uw bezwaren eerder kenbaar had gemaakt, konden wij bekijken hoe wij u beter zouden kunnen helpen. Inmiddels is uw reactie besproken intern. Hierbij kwam juist naar voren dat uw scheiding heel bewerkelijk was en daarmee ook lang heeft geduurd. Dit staat helemaal haaks op uw beleving, waarbij u aangeeft dat er maar weinig dienstverlening was. Omdat wij het kunnen vergelijken met andere zaken, is dat objectief niet zo. Maar goed, de beleving daarvan door uzelf is wel degelijk iets waarmee wij iets kunnen doen, ook voor andere klanten.

 

Beoordeling: 10

“Professionele hulp, goede communicatie en duidelijke informatie. Ik heb geen verbeterpunten. Ik ben gewoon goed geholpen!”

Nico, Lelystad, 05/04/2019

 

Beoordeling: 8

“Duidelijke uitleg, snel en klantvriendelijk. Als verbeterpunt wil ik noemen dat er meer duidelijkheid moet zijn over de kosten. Ik vind € 4.000,-- wel erg veel (€ 2.000,-- ieder).”

Ditje, De Westereen, 04/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Professioneel, klantvriendelijk, snelle afhandeling en goed bereikbaar. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sharida, Almere, 04/04/2019

 

Beoordeling: 8

“Veel geduld en meedenken in oplossingen. Prima service. Als verbeterpunt wil ik noemen dat ze een checklist moeten maken voor mensen die gaan scheiden.”

Klant, 04/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Erg duidelijk, vriendelijk en zeer goede communicatie en professionaliteit. Ga vooral zo door!”

Vanessa, Eindhoven, 04/04/2019

 

Beoordeling: 9

“Ik ben zeer tevreden. Alles is soepel, makkelijk en snel verlopen. Verder heb ik geen verbeterpunten.”

Klant, Monster, 04/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Ik werd teruggebeld en er was voldoende tijd en ruimte om het e.e.a. te bespreken. Dit alles vond plaats op een zeer prettige manier van communiceren. Ik heb dan ook geen verbeterpunten.”

Z. de Vries, Wijckel, 03/04/2019

 

Beoordeling: 8

“Vriendelijk, bereidwillig en terzake kundig. Ik kan geen verbeterpunten opnoemen.”

Fred, Hoorn, 03/04/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie met verwijzing over waar bepaalde informatie te verkrijgen is. Als verbeterpunt zou ik graag zien een rekentool voor kinderalimentatie in afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij co-ouderschap.”

Huub, Sassenheim, 03/04/2019

 

Beoordeling: 9

“Super duidelijk en snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Almelo, 29/03/2019

 

Beoordeling: 10

Er is zeer veel tijd genomen en ik heb in alle rust de situatie uit kunnen leggen. Ik heb geen verbeterpunten.”

P.J.M., Asten, 28/03/2019

 

Beoordeling: 7

“Snelle en complete reactie. Geen verbeterpunten.”

Sonja, Kampen, 27/03/2019

 

Beoordeling: 6

“Op mijn vraag kreeg ik telefoonnummers die ik kan bellen voor advies.”

Klant, 26/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Komen afspraken na. Goed aanvullend en inhoudelijke informatie. Ik heb geen verbeterpunten.”

A., Utrecht, 26/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Snel beantwoord met goede informatie!”

John Hage, Bergen op Zoom, 25/03/2019

 

Beoordeling: 4

“Procedures als zodanig allemaal in orde. Maar m.i. niet objectief met betrekking tot de juridische aspecten. Indien ik een volslagen leek was geweest, dan was ik nu mijn huis kwijt geweest. Dat heb ik kunnen voorkomen. Maar heb hier geen goed gevoel aan overgehouden. Als verbeterpunt wil ik daarom ook noemen dat ze objectiever moeten zijn in de juridische voorlichting.”

Mark, Eindhoven 23/03/2019

 

Beoordeling: 9

“Zeer snel en duidelijk antwoord! Geen verbeterpunten.”

Klant, 20/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Altijd netjes geholpen via de mail en telefonisch. Alles was duidelijk en snel. Blij dat het zo snel en goed geregeld werd. Ik heb geen verbeterpunten.”

Patricia, 20/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie en goede info. Geen verbeterpunten.”

Marcel van Elsbergen, Siebengewald, 20/03/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Nico, Arcen, 19/03/2019

 

Beoordeling: 9

“Goede afhandeling en altijd meedenkend met beide partijen. Ook over financiële afwikkeling valt prima te praten. Als verbeterpunt wil ik noemen dat er beter naar de administratie van de afdeling betalingen gekeken moet worden en daarmee samenwerken.”

J.M.M., Maassluis, 18/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Duidelijk antwoord op mijn vraag gekregen. Gratis advies op een vraag is erg fijn. Ga zo door!”

Klant, 18/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Heel fijn dat je gewoon een vraag kunt stellen zonder dat daar direct kosten aan zijn verbonden. Ook de snelle reactie van jullie uit is geweldig! Ik heb maar één keer contact gehad, dus ik kan geen verbeterpunten aangeven.”

Connie, Werkhoven, 18/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Erg prettig en snel geholpen.”

Stefano, Den Haag, 15/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle en duidelijke reactie. Geen verbeterpunten.”

Klant, 15/03/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle response. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 15/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Snel, vriendelijk en duidelijk. Op dit moment heb ik geen verbeterpunten.”

Klant, 14/03/2019

 

Beoordeling: 10

“Zeer vriendelijk en hulpvaardig aan de telefoon. Duidelijk advies.”

Bertus, Winterswijk, 12/03/2019

 

Beoordeling: 7

“Goed bereikbaar. Duidelijk advies.”

Angela, Huis ter Heide, 12/03/2019

 

Beoordeling: 8

“Goed uitgebreid advies over mogelijkheden, rechten en mogelijke plichten.”

Gerard, 12/03/2019

 

Beoordeling: 10

“Ik kreeg snel een concreet antwoord en advies.”

Patrick, Den Haag, 11/03/2019

 

Beoordeling: 10

“Supersnel en waardevol antwoord. Geen verbeterpunten.

Marieke, Den Haag, 04-03-2019

 

Beoordeling: 10

“Je wordt snel en goed geholpen. Geen verbeterpunten.”

Anoniem, 01-03-2019

 

Beoordeling: 10

“Super geholpen, heel vriendelijk. Ze hebben echt de tijd voor mij genomen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Anne, Barneveld, 27/02/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle afhandeling. Als verbeterpunt wil ik noemen dat er soms wat beter geluisterd moet worden naar wat de klant zegt/wilt.”

Klant, 26/02/2019

 

Beoordeling: 10

“Heel behulpzaam en professioneel. Geen verbeterpunten.”

Gabriel, Baarn, 22/02/2019

 

Beoordeling: 10

“Goed telefonisch bereikbaar. Vriendelijk en helder advies gekregen.”

Klant, 22/02/2019

 

Beoordeling: 8

“Goede tips. Goed geholpen.”

R., Hoofddorp, 21/02/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle professionele hulp. Geen verbeterpunten.”

Marijke, Vlaardingen, 20/02/2019

 

Beoordeling: 9

“Snelle reactie en goed advies gekregen van een aardige medewerkster.”

Bianca, Dordrecht, 20/02/2019

 

Beoordeling: 1

“Zeer slecht. Onaanvaardbaar. Ik ben niet tevreden met dit bedrijf.”

Ayhan Karadag, Amsterdam, 19/02/2019

 

Beoordeling: 10

Snelle, heldere reactie. Geen verbeterpunten.”

Klant, 19/02/2019

 

Beoordeling: 9

“Accuraat en snel. Geen verbeterpunten.”

Klant, 19/02/2019

 

Beoordeling: 9

“Gratis raad en advies door deskundig en vriendelijk personeel. Snelle reactietijd. Tot nu toe heb ik geen verbeterpunten.”

Klant, 18/02/2019

 

Beoordeling: 10

“Perfect. Zeker aan te bevelen.”

W.M. Baak, Rotterdam, 15/02/2019

 

Beoordeling: 10

“Goed begeleid en geholpen wanneer nodig.”

Arjan, Hardinxveld-Giessendam, 15/02/2019

 

Beoordeling: 9

“Snelle en zorgvuldige reactie. Geen verbeterpunten.”

Klant, 15/02/2019

 

Beoordeling: 9

“Alles gaat per e-mail, dus geen emotionele toestanden.”

Regina, 12/02/2019

 

Beoordeling: 8

“Eerlijk gezegd heb ik niet heel veel contact met ze gehad en alles is toch top geregeld, dus dat is eigenlijk goed toch?”

Voskamp, De Lier, 12/02/2019

 

Beoordeling: 8

“Heel geduldig. Men luistert en zowel telefonisch contact als schriftelijk is plezierig te noemen. Als tip: is het mogelijk om wat meer “bijkantoren” te openen, een beetje verdeeld in steden in en rond Amsterdam.”

E.R. Posno, Zaandam, 11/02/2019

 

Beoordeling: 8

“Snel antwoord. Geen verbeterpunten.

Diana Kamps, Zaandam, 11/02/2019

 

Beoordeling: 9

“Snelle service. Vriendelijk personeel. Goede begeleiding en afwikkeling. Als verbeterpunt wil ik noemen dat ik graag iets vaker telefonisch contact had gewild om te horen of het lukt met het invullen van de documentatie bijvoorbeeld.”

Linda, 09/02/2019

 

Beoordeling: 8

“Goede service, goed behandeld.”

Sabina, Pattay, Thailand, 06/02/2019

 

Beoordeling: 10

“Ze komen hun afspraken goed na. Ik heb geen verbeterpunten.

Margreth, Lisse, 04/02/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle afhandeling, vragen zijn snel en duidelijk beantwoord. Hele goede service!!”

Laura, Bovenkarspel,30/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk antwoord, heel vriendelijk. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 27/01/2019

 

 

Beoordeling: 10

“Duidelijke info en terugkoppeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Petra, Millingen aan de Rijn, 24/01/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle duidelijke reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 24/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk en snel advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Marloes, Oosterhout, 22/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Geen verbeterpunten.”

Klant, 22/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie via de mail. Duidelijk antwoord op je vraag. Een antwoord waar je mee verder kan. Ik heb geen verbeterpunten.

Klant, Vlaardingen, 21/01/2019

 

Beoordeling: 8

“Je krijgt snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 19/01/2019

 

Beoordeling: 9

“Wat een super snel en duidelijk antwoord. Geen verbeterpunten.”

Klant, 18/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Heel snel antwoord op mijn vraag dezelfde middag nog. Daarna ook perfect mijn scheiding geregeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

Saturnina, Den Haag, 16/01/2019

 

Beoordeling: 7

“Snelheid en accuraatheid van reageren. Wel zou er meer in Jip en Janneke taal geschreven moeten worden, zodat iedereen het kan lezen.”

Anita, ’s-Hertogenbosch, 16/01/2019

 

Beoordeling: 9

“Snelle en duidelijke reactie. Ik heb geen verbeterpunten.

Klant, 15/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Top. Geen verbeterpunten.

Radjesh, Rotterdam, 14/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Top. Ik heb geen verbeterpunten.

Klant, 09/01/2019

 

Beoordeling: 8

“Kreeg heel snel een antwoord en verwijzing. Ik heb geen verbeterpunten.

Joyce, Vinkel, 04/01/2019

 

Beoordeling: 10

“Makkelijk bereikbaar, goed contact en snelle service. Geen verbeterpunten.

Klant, 04/01/2019

 

Beoordeling: 8

“Direct antwoord, ook al kon het bedrijf mij niet verder helpen met mijn specifieke vraag. Als verbeterpunt zou ik willen noemen: ontwikkel een dienstverlening voor mensen die financieel willen scheiden, ook al wonen ze samen met of zonder samenlevingscontract.”

Klant, 04/01/2019

 

Beoordeling: 8

“Snelle afhandeling van de zaak en snelle reacties op vragen. Transparante en duidelijke manier van werken. Wél vind ik dat er teveel documenten worden gevraagd die niet nodig zijn voor de afhandeling van de scheiding. Bij andere advocaten werden al deze documenten niet gevraagd. Dit kan het voor de cliënt erg complex maken en wellicht anderen afremmen om voor jullie te kiezen.”

Antwoord Echtscheidingswinkel

Dank voor uw reactie! Als de scheiding eenmaal is afgerond, kan je inderdaad achteraf vaak constateren dat sommige documenten niet nodig waren, zodat ik uw reactie zeker begrijp. Uit oog van zorgvuldigheid, worden aanvankelijk toch alle stukken opgevraagd. Dit wordt primair gedaan om ervoor te zorgen dat uiteindelijk geen van u beiden benadeeld wordt.

Fouad, Rotterdam, 03/01/2019

 

Beoordeling: 8

“Telefonisch goed bereikbaar. De gestelde vragen werden snel behandeld. Communicatie was goed. Op het formulier waarop staat hoeveel de scheiding kost zou ik dit duidelijker maken. Ik kwam voor een verrassing te staan. Gelukkig kon ik het oplossen. Maar was fijn geweest als ik dit eerder had geweten.”

Mascha, Leusden, 02/01/2019

 

Beoordeling: 9

“Snelle reacties. Vriendelijk en duidelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”

Irene, Tilburg, 02/01/2019

 

Beoordeling: 9

“Super goede deskundige informatie en vriendelijke meelevendheid. Wel jammer dat uw bedrijf nodig is. Kan uw bedrijf om deze reden dus ook niet aanbevelen, omdat ik altijd zal aanbevelen niet te gaan scheiden…

Klant, 28/12/2018

 

Beoordeling: 7

“Snelle reactie en snelle afhandeling. De informatievoorziening mag wel wat beter.

Klant, Almere, 22/12/2018

 

Beoordeling: 9

“Goed. Ik heb geen verbeterpunten.

Klant, 21/12/2018

 

Beoordeling: 8

“Snel en helder advies. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 19/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Goedkoop. Verder vind ik dat jullie best wat meer (pro)actief kunnen zijn en vaker en sneller contact kunnen opnemen met je klanten. Niet afwachten. Niet vragen naar de bekende weg (we hadden aangegeven dat we graag de alimentatie wilde laten berekenen; jullie besloten dat maar niet te doen, omdat we zelf een Excel sheet met inkomsten/uitgaven hadden gemaakt; had niets te maken met alimentatie). Al met al had ik wat meer ondersteuning in het hele proces verwacht, maar ja, wat wil voor dit geld. Goedkoop is helaas soms duurkoop.”

Antwoord Echtscheidingswinkel

Uw reactie hebben wij intern gebruikt, om met de collega’s te bekijken wat er fout is gelopen in het dossier. In ieder geval is de alimentatie berekening gemaakt, zoals door u verzocht. Er was vaak telefonisch en e-mail contact. In totaal 87 interacties/mutaties. U heeft helaas geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de gegevens tijdens overleg met u beiden te bespreken op kantoor. Verder zie ik dat u zelf veel vaker gereageerd heeft dan uw echtgenote, zodat wij op haar moesten wachten omdat u immers beiden klant bent. Dit heeft het proces vertraagd, maar dat hebben wij zelf niet in de hand. Ondersteuning was volledig drempelloos beschikbaar, omdat wij voor een vast bedrag werken. Wellicht wilt u specifiek maken welke hulp u gemist heeft.

Klant, 19/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie en een reële reactie. Goede tip gekregen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Midwoud, 19/2/12018

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk, accuraat en open. Voor mij persoonlijk geen verbeterpunten.”

S. Admiraal de Ruiter, Nieuwegein, 19/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Heel vriendelijk. En direct duidelijk. Ik vind dit echt geweldig gigantisch goed. Geen verbeterpunten nodig.”

J.M. Kusters, Lienden, 17/12/2018

 

Beoordeling: 9

“Snelle reactie, helder antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Lars, Hazerswoude, 17/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie met relevante tips. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Amsterdam, 17/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk antwoord. Geen verbeterpunten.”

Jos, 17/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Wauw amazing expert. In one call, less than 35 minutes I received much better advice (and free of charge) by the jurist than with my own advocate. I think now truly of stepping forward with you and quitting my current one. You are extremely professionable, knowledgable and understand so well the situation. Just fantastic. Thank you.”

Lila, Wateringen, 16/12/2018

 

Beoordeling: 8

“Heel aardig dat een vraag over een aspect van echtscheiding snel en helder en gratis wordt beantwoord! Geen verbeterpunten”.

Klant, Amsterdam, 10/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Pro-actief, behulpzaam, prettig deze steun bij een toch wel lastig onderwerp. Ik heb geen verbeterpunten.”

Pat, 04/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Prima antwoorden. Ik heb geen verbeterpunten.”

Yvonne, 04/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Duidelijke uitleg. Geen verbeterpunten.”

Klant, Roosendaal, 04/12/2018

 

Beoordeling: 10

“Direct heel goed te woord gestaan en alle informatie gekregen die ik nu nodig had. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 03/12/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie op gestelde vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 30/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Super snel een antwoord, binnen twee uur. Ik heb geen verbeterpunten.”

Mariska, Jisp, 27/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Top. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 27/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Heel vriendelijk geholpen. Ik heb geen verbeterpunten.

Klant, 27/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Netjes en vriendelijk en ook duidelijk. Nemen echt de tijd voor je. Ik kan geen verbeterpunten noemen.

Frank, 20/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel antwoord zo vroeg op de dag…… en gratis!!!. Ik heb geen verbeterpunten”.

Rob van Driel, Den Helder, 20/11/2018

 

Beoordeling: 8

“Snel en duidelijk antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sigrid, Zwolle, 19/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk antwoord gekregen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.

Agaath, Alkmaar, 19/11/2018

 

Beoordeling: 8

“De persoonlijke gesprekken met de advocaat waren erg goed en verhelderend. De antwoorden via de mail waren soms te onpersoonlijk en te standaard.

Klant, 19/11/2018

 

Beoordeling: 10

1. De mogelijkheid om vooraf schriftelijk de vraag te stellen 2. Zeer snelle reactie, al na 1 dag werd ik opgebeld 3. Vraag is zeer duidelijk beantwoord 4. Veel dank voor de adequate en vriendelijke manier van reageren! Ik heb geen verbeterpunten.”

Marianne, Roosendaal, 16/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Top. Ik heb geen verbeterpunten.

Marc, Goirle, 14/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk en helder antwoord gekregen op mijn vraag. Nog vrij snel ook. Dus dat is top! Antwoord was weliswaar niet waarop ik had gehoopt helaas. Maar ja dat kunnen zij ook niet helpen. Ik zou zo geen verbeterpunten kunnen noemen.”

Gerrit, 13/11/2018

 

Beoordeling: 10

“U wordt direct, snel en discreet behandeld! Ik heb geen verbeterpunten.”

Michel, Helmond, 13/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Goed helder antwoord gekregen op mijn vraag op een zeer vriendelijke kordate manier. Ik kan geen verbeterpunten noemen.

Klant, 13/11/2018

 

Beoordeling: 9

“Concrete feedback en bruikbare adviezen. Écht heel fijn. Verbeterpunten zijn in mijn geval niet van toepassing.

Stay-Tuned André van der Heijden, Hilversum, 12/11/2018

 

Beoordeling: 4

“Alleen antwoorden ontvangen volgens het standaard verhaal. Een expliciete vraag over jurisprudentie is niet beantwoord. Er wordt slechts verwezen naar de standaard regelgeving.”

Antwoord Echtscheidingswinkel

Bedankt voor uw beoordeling. De gratis dienst waar u gebruik van heeft gemaakt, helpt u om uw eerste vragen te beantwoorden. Als u meer diepgaandere vragen heeft, wilt u mij dan bellen dan kunnen wij afstemmen wat de resterende vragen zijn. Het gaat hier te ver om ook een jurisprudentieoverzicht toe te zenden. 

Klant, 12/11/2018

 

Beoordeling: 8

“Gelijk reactie op mijn vraag gekregen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 10/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Er wordt snel teruggebeld. Snel en duidelijk advies. Vriendelijke juriste aan de lijn. Ik heb geen verbeterpunten.

Ernst, Den Haag, 07/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Als je vragen hebt, worden deze meteen netjes beantwoord en maatregelen genomen. Men neemt de tijd voor je. Ik heb geen verbeterpunten.

Petra Bernards, Nijmegen, 07/11/2018

 

Beoordeling: 9

“Denken met je mee, hebben inzicht in verschillende situaties.”

L., Hoofddorp, 07/11/2018

 

Beoordeling: 8

“Goede uitleg, duidelijk, eerlijk naar beide partijen. Als verbeterpunt zou ik willen noemen: zorg voor meer afspraakpunten over heel Nederland.”

Tom Nabuurs, Nijmegen, 07/11/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle service. Als verbeterpunt wil ik noemen: zorg voor een vast persoon die de zaken behandeld. Nu had ik vaak verschillende personen, maar alsnog werden de zaken wel goed gedeeld, aangezien iedereen altijd wel de recente ontwikkelingen wist.”

Elisabeth, 06/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle hulp, en hele goede tips waar je wat mee kunt. Ik heb geen verbeterpunten.”

Enfermera, Helmond, 06/11/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle communicatie, alles netjes verzorgd. Ik heb geen verbeterpunten.”

Peter, Rotterdam, 05/11/2018

 

Beoordeling: 5

“Zonder gedoe alles regelen. Wel had ik iedere keer iemand anders en daardoor steeds andere adviezen. Hierdoor moet dan ook weer op eerder gemaakte afspraken terug gekomen worden.

Antwoord Echtscheidingswinkel

Ik begrijp uw reactie. Om een hoog service niveau te bewaren, hebben wij uiteraard meerdere mensen beschikbaar die u helpen met de uitvoering van de dienst. U hoeft dan ook nauwelijks te wachten op een respons van onze zijde. Keerzijde is wel, dat u niet altijd dezelfde persoon aan de telefoon krijgt. Het alternatief zou zijn, dat u langer zou moeten wachten, hetgeen ook niet wenselijk is. Alle medewerkers hebben overigens toegang tot uw gegevens, dus u zou door ieder toch goed geholpen moeten zijn.

 

Francco, Geldrop, 30/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Een helder en duidelijk advies wat vlot wordt aangeboden. Ik heb geen verbeterpunten.”

Carlo van Mierlo, Eersel, 28/10/2018

 

Beoordeling: 8

“Goed. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 25/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle, duidelijke afhandeling, veel mogelijkheden, alles binnen 1 bedrijf. Ik heb geen verbeterpunten.”

Sandra, Geldrop, 23/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk antwoord met goede verwijzing. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 21/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Super goede service en staan altijd klaar met hulp en raad. Ik heb geen verbeterpunten.”

Patricia, Warnsveld, 18/10/2018

 

Beoordeling: 9

“Alles was correct en goed geregeld. Een minpunt vond ik de verschillende contactpersonen. Een beetje verwarrend. Verder geen verbeterpunten.”

Cindy, Amersfoort, 15/10/2018

 

Beoordeling: 5

“Snelle afwerking. Als verbeterpunt zou ik willen noemen: ga eens na wat de instelling van de aanvrager is.

 

Antwoord Echtscheidingswinkel

Wat bedoelt u precies met de “instelling van de aanvrager”?

D.G. Blok, Voorburg, 13/10/2018

 

Beoordeling: 10

Snel, accuraat, altijd te bereiken, goed advies. De Echtscheidingswinkel gaf mij een veilig gevoel tijdens deze lastige periode waarop er veel op je afkomt. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 12/10/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle afwikkeling, goed bereikbaar voor vragen of advies, vriendelijk. Deze manier van scheiden is prima voor partners die er samen goed uitkomen. Als verbeterpunt wil ik noemen dat er beter aangegeven dient te worden dat beide partners een rekening krijgen naar ratio inkomen.”

Klant, 12/10/2018

 

Beoordeling: 9

“Direct geholpen met mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Ymke, Leiden, 10/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Een 10! Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 10/10/2018

 

Beoordeling: 5

“Snelle reactie op mails. Minpunt vond ik wel dat ik gebeld zou worden en in plaats daarvan een mail terugkrijg. Beetje jammer.”

Alie, Hoogeveen, 09/10/2018

 

Beoordeling: 8

“Goed. Geen verbeterpunten.”

Arjen, Purmerend, 06/10/2018

 

Beoordeling: 8

“Duidelijk antwoord en vriendelijk. Ik kan zo geen verbeterpunten noemen, want dat kan ik niet goed beoordelen.

Henk Groeneveld, Andijk, 05/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Top. Geen verbeterpunten.”

Klant, 03/10/2018

 

Beoordeling: 3

“Ze zijn redelijk snel. Wel moet men luisteren naar wat de mensen echt willen. Lees de stukken goed door die aangeleverd worden en doe daar wat mee. Als je nog geen ruzie hebt samen en je wil er samen op een goede manier uitkomen dan moet je zeker niet naar ze luisteren in het persoonlijke gesprek want dan zit je zo in een vechtscheiding. Vind dat ze ook aardig denigrerend praten tijdens het gesprek. Vind het super veel geld (4000,=) voor heel weinig.”

Antwoord Echtscheidingswinkel

Bedankt voor uw beoordeling, hetgeen wij intern zullen bespreken ter verbetering van de dienstverlening. Echter begrijp ik niet geheel waar uw klacht vandaan komt. Mogelijk komt dit voort uit het feit dat u wellicht ons werk verkeerd heeft ingeschat. Als wij voor u beiden werken als advocaat, is het onze plicht de rechten en plichten van beide zijden te bespreken, zelfs als u het eens bent. Enige eigenwijsheid hoort daarbij ;-). Dit om te voorkomen dat de stukken mogelijk later ongeldig kunnen worden verklaard op grond van dwaling. Dit brengt voor de werkwijze mee, dat wij u beiden expliciet wijzen op mogelijke benadelingen of bevoordelingen. Verder vind ik het jammer, dat u pas na de echtscheiding aangeeft dat u ontevreden bent.

Aileen, Rotterdam, 02/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Rustig luisterend oor en meedenkend. Dikke pluim. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Mariëlle, Hoofddorp, 02/10/2018

 

Beoordeling: 8

“De samenwerking is bij jullie op orde. Jullie zijn vriendelijk en staan mij altijd telefonisch te woord. In mijn geval is het ook snel gegaan omdat er weinig te regelen was. Ik heb twee verbeterpunten.
1. Een duidelijke uitleg hoe en hoe snel je de kosten (moet) kan terug halen bij de bijzondere Bijstand. Door voor mij onbekende regels heeft het mij € 400.00 gekost. Een goede raad bel zo SNEL mogelijk de sociale dienst in je gemeente. En ga zo snel mogelijk naar juridisch loket in je gemeente en laat je goed inlichten.
2. Te weinig uitleg wat te doen met huwelijkse voorwaarden en het testament. Wat ik er uit begrepen heb, moet ik nog steeds naar de notaris om het nietig te laten verklaren.”

Antwoord Echtscheidingswinkel

Bedankt voor uw beoordeling. Bijzondere bijstand verschilt per gemeente, zodat wij u daar niet eenduidig mee kunnen helpen. Betreffende de huwelijkse voorwaarden, is er niets meer te regelen als de scheiding al rond is. De huwelijkse voorwaarden zijn dan vervallen. Verder worden nalatenschappen wel meegenomen in de scheidingsstukken. Als er echter niemand is overleden, komt de verdeling van de erfenis niet aan de orde. Er is dan niets te verdelen. Testamenten kunnen overigens alleen via de notaris worden opgesteld en niet via ons advocatenkantoor.

 

Klant, Amsterdam, 01/10/2018

 

Beoordeling: 10

“Kort maar krachtig. Super snel en correct. Ik heb geen verbeterpunten.

Klant, 29/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Reageren snel en effectief. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Rotterdam, 29/09/2018

 

Beoordeling: 8

“Snel en accuraat gehandeld. Alleen de kosten waren voor mij te hoog. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 29/09/2018

 

Beoordeling: 4

“Een echtscheiding doet pijn, de echtscheidingswinkel heeft alles gedaan wat ze kunnen om de echtscheiding zo goed als mogelijk te laten verlopen. In mijn geval hebben ze niet voldoende naar de wens van de kinderen geluisterd, kortom heb je kinderen, verdiep je wat meer. Als verbeterpunt wil ik dan ook noemen meer aandacht voor de kinderen.”

Antwoord Echtscheidingswinkel

Dank voor uw review. 

Ik merk wel op, dat u beiden klant bent en niet de kinderen. Dit is wellicht een misverstand? De kinderen hebben uiteraard het meeste te maken met de gevolgen van uw scheiding. Primair is het echter aan de ouders, om zoveel mogelijk samen met uw partner de beste keuzen te maken voor de kinderen. 

Als advocaat mogen wij ook geen contact opnemen met uw kinderen. Voor kinderen ouder dan 12 jaar neemt wel de rechtbank contact op met de kinderen.

Met vriendelijke groet,
Bart Appels
advocaat

 

Klant, 25/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie op mijn vragen; duidelijke uitleg over te volgen acties. Prettige, geduldige benadering door medewerkers. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Hennie, Den Haag, 25/09/2018

 

Beoordeling: 8

“Snel en duidelijk antwoord waarbij ook advies is geïntegreerd. Op dit moment heb ik geen verbeterpunten.”

Lous, Kerkrade, 24/09/2018

 

Beoordeling: 8

“Telefonisch goed doordacht advies gekregen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Margreet, 24/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Top. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 21/09/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle en correcte afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Ton Bongers, Velp, 19/09/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle telefonische reactie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 19/09/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie, vriendelijke benadering en zeer correct. Als verbeterpunt zou ik graag willen noemen dat er iets meer ondersteuning wordt gegeven bij het zetten van de stappen in het proces.”

Klant, Nijmegen, 19/09/2018

 

Beoordeling: 7

“Snelle afwikkeling. Ik vind de kosten erg duur voor een standaard afwikkeling van de scheiding.”

Kees, Rotterdam, 18/09/2018

 

Beoordeling: 8

“Ik ben heel deskundig behandeld door de heer Appels. Hij heeft mij van het begin af aan heel goed verteld wat de stappen zijn en de kosten die daarmee gepaard gaan. Hij zegt bijv. ook dat je bepaalde dingen zelf kunt doen om kosten te besparen. Als je belt in het verloop van het proces, dan staat hij ook direct voor je klaar. Het enige minpuntje wat ik heb ondervonden is dat ik moest smeken of ik alsjeblieft de rekening mocht betalen. Daar ben ik twee maanden mee bezig geweest. Anders had ik ze 5 sterren gegeven.”

Alfred, Enkhuizen, 18/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Ik ben snel teruggebeld, ik kreeg een goed en helder antwoord op mijn vragen. De mevrouw in kwestie nam de tijd en gaf goed advies. Ik heb geen verbeterpunten.”

Patrick, Hengelo, 12/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Uitstekende hulp. Als verbeterpunt wil ik noemen dat men misschien een iets snellere reactie kan geven.”

Klant, De Meern, 10/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Heel positieve beoordeling. Echt snel en uitgebreid antwoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 06/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie. Duidelijk antwoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Denise, Eindhoven , 06/09/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk antwoord, ontzettend begripvolle en vriendelijke mevrouw aan de lijn gehad met een eerlijk advies. Nogmaals bedankt. Ik heb geen verbeterpunten.”

Anja, Halsteren, 05/09/2018

 

Beoordeling: 7

“Snel een duidelijk antwoord waarmee je verder kunt. Ik heb geen verbeterpunten.”

Patrice, Loerbeek, 04/09/2018

 

Beoordeling: 4

 

Antwoord Echtscheidingswinkel

Fijn dat u de moeite neemt om een waardering te geven, maar spijtig dat u niet tevreden bent. Wilt u aangeven wat het betreft? Wellicht kan ik u alsnog met iets tegemoet komen.

Frits, Purmerend, 28/08/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk antwoord waar ik mee verder kan! Ik heb geen verbeterpunten.”

Hans, Eindhoven, 27/08/2018

 

Beoordeling: 10

“Supersnelle reactie!! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Petra, Burgum, 27/08/2018

 

Beoordeling: 7

“Goed bereikbaar. Snelle antwoorden. Echter weet ik liever de prijs voordat ik akkoord ga.”

Esther, 26/08/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 21/08/2018

 

Beoordeling: 3

“Men reageert snel, maar niet zoals afgesproken telefonisch. Let op taal- en spelfouten. Als € 1.100,- bedoeld wordt, noteer dan niet € 11.000,-. Als een telefoontje afgesproken is, schrijf dan geen e-mail. Ik had mij op een gesprek voorbereid. Nu levert het antwoord alleen maar vragen op.

Antwoord Echtscheidingswinkel

Het was ons niet bekend, dat u liever telefonisch wilde overleggen, in plaats van een antwoord via e-mail. Een antwoord per e-mail kan altijd alsnog worden aangevuld met telefonisch overleg. In de betreffende e-mail stond ook aangegeven dat u ons zelf kunt terugbellen op ons gratis nummer, als u een nadere toelichting wenst.

Verder zag ik inderdaad de (evidente) tikfout, waarvoor mijn excuses. Een nul teveel kan veel uitmaken.

 

Raph, Eindhoven, 20/08/2018

 

Beoordeling: 7

“Duidelijkheid qua opties en aanpak. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Stéphanie, Bennebroek, 13/08/2018

 

Beoordeling: 2

 

Antwoord Echtscheidingswinkel

U geeft aan dat u niet tevreden bent, helaas zonder aan te geven wat het betreft. Ik zou u wellicht tegemoet kunnen komen met een uitleg of een vergoeding als er een fout is gemaakt. Mag ik alsnog van u vernemen wat uw klacht betreft en met name wat u verbeterd of anders zou willen zien?

 

Klant, 13/08/2018

 

Beoordeling: 3

“De gezamenlijkheid van aanvragen bevordert niet de communicatie en leidt achteraf tot ontevredenheid. Vele wisselingen in behandelaar en onpersoonlijk contact.

Antwoord Echtscheidingswinkel

Spijtig dat u niet tevreden bent. Uw klacht heeft echter te maken met de keuze om de scheiding zo vlot mogelijk te laten verlopen, hetgeen hier het geval was. U heeft samen met uw partner de aanvraag gedaan, zodat uiteraard de communicatie via u beiden gaat verlopen. Dit hoort bij de keuze om het samen te laten regelen. Uiteraard is 1-1 communicatie veel directer en simpeler.

Verder werken wij met meerdere mensen aan uw dossier. Dit heeft het grote voordeel, dat de werkzaamheden veel sneller verlopen. Anders zou u mogelijk moeten wachten op de behandelaar die bij de rechtbank is, op vakantie is, ziek is, of parttime werkt.

Verder doen wij zeker ons best om alles persoonlijk te laten verlopen. Ieder e-mailbericht heeft een naam met afzender. Telefonisch bent u ook vaker persoonlijk benaderd. Ik hoop dat ik u voldoende een toelichting heb gegeven.

 

Klant, 06/08/2018

 

Beoordeling: 7

“Ze antwoorden snel. Ik heb geen verbeterpunten.”

Franciska, Oldenzaal, 04/08/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle en heldere reactie. Fijn dat er gratis informatie ingewonnen kan worden. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 03/08/2018

 

Beoordeling: 10

“Houden zich aan de afspraken, bellen terug op afgesproken tijdstip. Helder en duidelijk advies. Ik heb geen verbeterpunten. Gewoon goed geholpen.”

Jeannette, Utrecht, 02/08/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie. Vriendelijke en duidelijke beantwoording van mijn vraag. Nemen alle tijd. Ik heb geen verbeterpunten.”

Carolien, 01/08/2018

 

Beoordeling: 10

“Accuraat, slagvaardig, eerlijk advies voor beide partijen, en een prettige advocaat. Ik heb geen verbeterpunten.”

Danny, Utrecht, 01/08/2018

 

Beoordeling: 7

“Snel concreet antwoord, echter voor mij al bekend. Mijn tip is dat het soms handig is om sites aan te bieden om zelf nog informatie na te lezen of een linkje door te sturen.”

Anita, 01/08/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel, helder, uitgebreid antwoord binnen twee werkdagen! Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Rotterdam, 20/07/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle duidelijke reactie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 30/07/2018

 

Beoordeling: 8

“Duidelijk antwoord op mijn vraag en snel beantwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 30/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie. Voor mij hoeft er niks veranderd te worden.”

Sandra, Spijkenisse, 30/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie, duidelijk antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Richard, Kerkrade, 27/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Ik kreeg snel antwoord op mijn vragen. De uitleg was duidelijk en daar kan ik zeker iets mee. Ik heb geen verbeterpunten.”

Henk, 27/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Echtscheiding is prima en in alle rust afgehandeld. Fijn om regelmatig telefonisch te kunnen overleggen. Ga zo door!”

Klant, 26/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Zeer snelle reactie. En goed geïnformeerd! Ik heb geen verbeterpunten.”

Simone, Den Haag, 26/07/2018

 

Beoordeling: 6

“Makkelijk te vinden, kennis van zaken, goed te bereiken, zeer vriendelijke en geduldige medewerkers. Vooraf duidelijker zijn over de daadwerkelijke kosten en tijd die het proces per casus ongeveer zal kosten. Één casemanager die het dossier beheert en niet telkens contact met een andere medewerker.”

M.J. Fonds, Oosterend, 26/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Aanrader. Bellen op afgesproken afspraak en zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Ik heb geen verbeterpunten.”

Helen, Tilburg, 23/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Ze hebben teruggebeld. Ik ben vriendelijk geholpen. Zoals het nu is gegaan, zal ik het zeker aanbevelen. Ik kan nog geen verbeterpunten noemen. Daar ken ik het bedrijf niet goed genoeg voor.”

Andréas, Oss, 23/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Leeuwarden, 20/07/2018

 

Beoordeling: 9

“Duidelijk antwoord gekregen. Top!”

Klant, 16/07/2018

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk antwoord. Snelle reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Herman, Enkhuizen, 16/07/2018

 

Beoordeling: 9

“Uitstekend advies. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 10/07/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle en duidelijke reactie. Ik heb geen verbeterpunten. Ga zo door en bedankt.”

Susanne, Valkenswaard, 07/07/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie. Rustig te woord gestaan. Fijn gesprek waar ik weer wat mee kan. Ik heb geen verbeterpunten.”

M. Stuveling, 03/07/2018

 

Beoordeling: 8

“Duidelijk. Helder. Overzichtelijk. Zorgvuldig. Punctueel. Als verbeterpunt zou ik willen noemen om een vast belmoment in te plannen om even te horen hoe het gaat.”

David, Nijmegen, 30/06/2018

 

Beoordeling: 9

“Duidelijk en begrijpbaar antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Berkhout, Vledder, 28/06/2018

 

Beoordeling: 10

“Heel duidelijk antwoord gegeven op de vragen die ik heb gesteld. Zeer vriendelijk en zakelijk. Ik heb geen tips of verbeterpunten.”

Franklin, Eext, 28/06/2018

 

Beoordeling: 8

“Prima, snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 28/06/2018

 

Beoordeling: 9

“Duidelijke en directe communicatie; geeft helder inzicht in procedures; geeft kundig en relevant juridisch advies over mogelijke consequenties van bepaalde keuzes; denkt actief en constructief mee. Het zou een idee kunnen zijn om actief algemene informatie te verstrekken over de praktische gang van zaken rond verdeling van gelden et cetera na afloop van de gerechtelijke procedure.”

Klant, 27/06/2018

 

Beoordeling: 9

“Ik heb een duidelijk antwoord gekregen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 23/06/2018

 

Beoordeling: 9

“Snelle reactie, duidelijke informatie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Kai, 22/06/2018

 

Beoordeling: 10

“Prima service. Vraag is correct en serieus behandeld. Ik heb geen verbeterpunten.”

M.J., Apeldoorn, 19/06/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Jaimy, Amsterdam, 15/06/2018

 

Beoordeling: 9

“Helder, goede communicatie, snel en altijd bereikbaar voor vragen. Ik heb geen verbeterpunten, maar gelukkig ook niet veel ervaring.”

Elise Becker, Vught, 13/06/2018

 

Beoordeling: 10

“Top! Snel en duidelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”

Charlotte, Lelystad, 13/06/2018

 

Beoordeling: 10

“Super snel en makkelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”

Miranda Schaefer, Venlo, 13/06/2018

 

Beoordeling: 10

“Na mijn gestelde vragen via deze site kreeg ik binnen 1 uur een mailtje terug. De antwoorden op mijn vragen waren duidelijk! Ik heb geen verbeterpunten.”

Elianna, Julianadorp, 13/06/2018

 

Beoordeling: 8

“Ik kreeg heel snel een goed antwoord op mijn gestelde vraag. Ik overweeg ook om nog telefonisch contact op te nemen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Patricia, Sprundel, 08/06/2018

 

Beoordeling: 8

“Prima en vlotte initiële beantwoording. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 06/06/2018

 

Beoordeling: 8

“Ik had een vraag die ook vrij snel beantwoord werd. Het komt voor dat je het antwoord op bepaalde zaken in complexe situaties als echtscheidingen niet of moeilijk kan vinden, dus dit is bijzonder makkelijk, betrouwbaar en snel! Ik heb geen verbeterpunten.”

Olaf, Rotterdam, 04/06/2018

 

Beoordeling: 7

Snel bericht terug. Ik zou de dienstverlening verder uitbreiden. Ook voor relatiebreuken.”

Jan, Dordrecht, 03/06/2018

 

Beoordeling: 7

“Voldoende informatie, waar ik voorlopig mee verder kan. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 02/06/2018

 

Beoordeling: 9

“Snelheid van handelen en de manier van communiceren. Ik heb geen verbeterpunten.”

Jan, Zwolle, 02/06/2018

 

Beoordeling: 9

“Ik heb geen negatieve of positieve punten.”

Patrick, Utrecht, 27/05/2018

 

Beoordeling: 8

“Duidelijk, snelle communicatie, vriendelijk, behulpzaak. Ik kan zo direct geen verbeterpunten benoemen.”

Klant, Eindhoven, 21/05/2018

 

Beoordeling: 8

“Toegankelijk en makkelijk te vinden. Ik heb geen verbeterpunten.”

Vrouw, 60 jaar, Flevoland, 19/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Petra, Hoofddorp, 18 mei 2018

 

Beoordeling: 10

“Contact komt gemakkelijk tot stand. Nog dezelfde dag een duidelijk antwoord! Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Leeuwarden, 17/05/2018

 

Beoordeling: 8

“Heel snel antwoord waarmee ik echt geholpen ben om nieuwe stappen te zetten! Heel fijn!”

M., Boxtel, 17/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Duidelijke informatie. Ik heb geen verbeterpunten.”

J.L., Purmerend, 17/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Ik ben over alle vormen van persoonlijk contact zeer tevreden. De rekening viel echter tegen.”

Cor van der Kaaij, Warns, 16/05/2018

 

Beoordeling: 8

“Duidelijke begrijpelijke en overzichtelijk plan van aanpak. Uitstekende begeleiding van het gehele proces. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, Eindhoven, 16/05/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle duidelijke reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Jessica Schippers, Den Haag, 16/05/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie. Duidelijke uitleg. Prettig contact. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Suchita, Saba, 16/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie, erg blij mee. Bedankt! Ik heb geen verbeterpunten.”

Vera Malcorps, Alkmaar, 15/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie op vraagstelling. Ik heb geen verbeterpunten.”

Theo, Roermond, 15/05/2018

 

Beoordeling: 9

“Er is goed meegedacht en ik ben gebeld met info, die mij enorm heeft geholpen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Fransien, Kampen, 14/05/2018

 

Beoordeling: 9

“Prima! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Klant, 12/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reactie en goede informatie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Hans, Holthees, 11/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Ik vond het heel professioneel en ik had een goede ervaring met jullie dienst. Snelle reacties, goede adviezen, handig overzicht van het proces. Een verbeterpunt zou zijn minder e-mails van verschillende mensen en één contactpersoon.”

Adriano dos Santos, Den Haag, 09/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle reacties op vragen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Monique, Bladel, 09/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Goede adviezen en betrouwbaar. Ik heb geen verbeterpunten.”

C.J. van der Male, Winterswijk, 08/05/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle afwerking. Objectieve benadering. Redelijk kostenplaatje. Ik heb geen verbeterpunten.”

Chantalle, Neerpelt, 08/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Vraag is goed beantwoord. Voor wat betreft de verbeterpunten kan ik dit nog niet beoordelen.”

Petra, Krimpen aan den IJssel, 02/05/2018

 

Beoordeling: 7

“Snelle en duidelijke reactie. Ik heb geen verbeterpunten.”

Fidel, 01/05/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Paul, Soest, 30/04/2018

 

Beoordeling: 9

“Werken netjes en goede snelle communicatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Hugo, Amersfoort, 22/04/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel en efficiënt. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 18/04/2018

 

Beoordeling: 7

“Snel antwoord. Ik heb geen verbeterpunten.”

Cees, Sterkte Willebrord, 17/04/2018

 

Beoordeling: 10

“Heel snel, correct antwoord. Geen verbeterpunten.”

Kirsten, Alkmaar, 17/04/2018

 

Beoordeling: 10

“Helder advies! Geen verbeterpunten.”

Nathalie, Breda, 16/04/2018

 

Beoordeling: 8

“Hele snelle reactie op mijn vraag! Ik heb geen verbeterpunten.”

Debby, 16/04/2018

 

Beoordeling: 10

“Alles is prima gegaan! Ik heb geen punten ter verbetering.”

Iony, 12/04/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie en ook het antwoord waar ik iets mee kan. Geen verbeterpunten.”

Cor Pennings, Vlijmen, 11/04/2018

 

Beoordeling: 9

“Zeer snel antwoord op mijn vraag. Zeer goede service. Geen verbeterpunten.”

Hendrik, Rotterdam, 11/04/2018

 

Beoordeling: 10

“Duidelijk antwoord op mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Jannie, Haarlem, 09/04/2018

 

Beoordeling: 7

“Snelle reactie en een duidelijke reactie. Geen verbeterpunten.”

Suzanne, Blaricum, 05/04/2018

 

Beoordeling: 3

“Het antwoord op mijn vraag was dusdanig, dat ik de vraag net zo goed niet had kunnen stellen. Geef van tevoren duidelijk aan wat binnen je expertise valt. Bespaart ons beiden tijd.”

Antwoord Echtscheidingswinkel.

Bedankt voor uw beoordeling. U had van mij verwacht dat ik een fiscaal advies geef. Dit behoort niet tot onze werkzaamheden. Ik heb u aangeraden contact te zoeken met de belastingdienst en/of een fiscaal adviseur.

Angelique, Heerlen, 04/04/2018

 

Beoordeling: 10

“Heel snelle beantwoording en helpvolle doorverwijzing. Geen verbeterpunten.”

Rosa, 03/04/2018

 

Beoordeling: 9

“Snel antwoord. Mag wat uitgebreider antwoord. Maar wel duidelijk.”

Jolanda, Drunen, 03/04/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle, adequate reactie. Geen verbeterpunten.”

Klant, 28/03/2018

 

Beoordeling: 8

“Goed doorverwezen. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 28/03/2018

 

Beoordeling: 8

“Duidelijk antwoord op mijn vragen. Geen verbeterpunten.”

Egbert Steffens, Gouda, 27/03/2018

 

Beoordeling: 10

“Een snel duidelijk antwoord toen ik belde. Ze was erg vriendelijk en legde uitgebreid uit. Geen verbeterpunten.”

Jessica, 27/03/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle reactie op mijn vraag. Geen verbeterpunten.”

A., Oss, 20/03/2018

 

Beoordeling: 9

“Snelle beantwoording van mijn vraag. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 20/03/2018

 

Beoordeling: 7

“Snel antwoord op de vraag die ik gesteld heb. Geen verbeterpunten.”

Jaap, Leiden, 20/03/2018

 

Beoordeling: 10

“Een snelle en inhoudelijke reactie, waar ik zeker iets mee kan! Ik heb geen verbeterpunten.”

Marloes, Leidschendam, 19/03/2018

 

Beoordeling: 9

“Ontzettend snel een bevredigend antwoord. Geen verbeterpunten.”

René, Alkmaar, 15/03/2018

 

Beoordeling: 7

“Snelle afwikkeling. Beperkte kosten daar het met een advocaat gaat. Geen verbeterpunten.”

Klant, 14/03/2018

 

Beoordeling: 6

“Doet wat het moet doen. Als verbeterpunt wil ik noemen dat beter kenbaar moet worden gemaakt wat de kosten zijn. Dit staat een beetje verscholen op de site.”

Klant, 14/03/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel antwoord en goed advies. Ik weet geen verbeterpunten te noemen.”

Wessels & Van Haandel, Lent, 14/03/2018

 

Beoordeling: 10

“Snelle en inhoudelijk gedegen reactie op een best wel lastige vraag. Dank daarvoor! Jullie zouden wat meer leken-informatie met voorbeelden kunnen geven (bijvoorbeeld: wat neem je als basis als je met elkaar de maandelijkse bijdrage voor de gezamenlijke rekening van je kind wil verdelen onderling. Met rekenvoorbeeld).”

Catharina, 13/03/2018

 

Beoordeling: 10

“Snel en duidelijk antwoord. Heel fijn. Geen verbeterpunten.”

Debbie, Schijndel, 13/03/2018

 

Beoordeling: 7

“Alle stukken werden zowel via e-mail als per post opgestuurd. Ik heb geen verbeterpunten.”

Klant, 11/03/2018

 

Beoordeling: 10

“Goede begeleiding, weten waar het om gaat, staan je altijd te woord, geven advies waar je iets mee kan, nemen zelf ook contact op, je voelt je gehoord, regelen het perfect, zorgen er voor dat alles vlot wordt geregeld, ze “ontzorgen” in een periode waarin dat ook echt nodig is. Geen verbeterpunten.”

Caroline, 10/03/2018

 

Beoordeling: 8

“Verwerking goed. Snelle handeling. Vriendelijk bij telefonisch contact. Heb begrepen dat als je samen de echtscheiding aanvraagt, dat er dan 1 factuur in rekening wordt gebracht. Als dit zo is, dan dit beter in brochure uitleggen. 1x gezamenlijk gesprek op kantoor had in ons geval tijd gescheeld.”

Agnes, 10/03/2018

 

Beoordeling: 8

“Snelle service. Geen verbeterpunten.”

Klant, Apeldoorn, 08/03/2018


Beoordeling: 9
"Goede begeleiding. Kostenbesparend. Vriendelijk." 
Gerry, Vlijmen, 07/03/2018

Beoordeling: 9
"Eindelijk duidelijkheid, kan je van een hoop sites niet zeggen. Dank je."
Erik, Amstelveen, 07/03/2018

Beoordeling: 9
"Snelle reactie, deskundige input"
Klant, 05/03/2018

Beoordeling: 8
"Snelle, duidelijke communicatie. Goede hulp en afhandeling. Helder wat betreft financiële kant van de zaak."
Niels, Harderwijk 23/02/208

Beoordeling: 7
"Snelle afhandeling. Administratie beter voor elkaar krijgen."
Lex, Ridderkerk 12/01/2018

Beoordeling: 7
"Snelle afhandeling. Administratie beter voor elkaar krijgen."
Lex, Ridderkerk , 12/01/2018

Beoordeling: 10
“Snelle afwikkeling, vriendelijk personeel, enn je kunt altijd terecht met je vragen super . Ik zou geen verbeterpunten kunnen noemen.”

Martine, Tilburg, 12/01/2018

Beoordeling: 7
“Vriendelijke medewerkers, duidelijke communicatie. Indien toekomstige ex-partners overeenkomen en geen onoverkomelijke meningsverschillen hebben over inhoud convenant is de echtscheidingswinkel een goede partij om de scheiding te regelen.”
Elizabeth, België, 09/01/2018

Beoordeling: 10
“Snel antwoord op de vraag, heldere en vriendelijke uitleg, mogelijkheid tot verder op antwoorden ingaan indien nodig, gemakkelijk bereikbaar als je de weg weet. Ik wist niet van het bestaan af en vraag me dan af hoe deze voorziening beter op de kaart kan komen.”

Marja Linders, Zwolle, 09/01/2018

Beoordeling: 10
“Super goed geholpen en alles netjes geregeld. Goed bereikbaar voor vragen.”

Fleur, Rotterdam, 08/01/2018

Beoordeling: 7
“Makkelijk aanmelden, directe contacten, vaste prijs. Als verbeterpunt wil ik graag noemen betere voorlichting verstrekken over benodigde vervolgstappen na het uitspreken van de scheiding, zoals de noodzaak een akte van verdeling te laten opmaken bij de notaris, aanpassen hypotheekaktes en testamenten, etcetera.”
Klant, 05/01/2018

Beoordeling: 8
“Een duidelijke en snelle reactie ontvangen op een gestelde vraag. De site van het bedrijf is eveneens heel duidelijk!”

Klant, 04/01/2018

Beoordeling: 10
“Excellent overall service. Thank you.”

Rodrigo, Madrid, 04/01/2018

Beoordeling: 10
“Gelijk reactie.”

Arno, Schagen, 03/01/2018

Beoordeling: 10
“Snelle afhandeling, professioneel en altijd bereikbaar voor vragen en advies.”

Ronald Custers, Maastricht, 03/01/2018

Beoordeling: 10
“Ik heb een helder advies gekregen. Het was een prettig gesprek. To the point.”

Klant, Amsterdam, 28/12/2017

Beoordeling: 8
“Snelle reactie en duidelijk antwoord.”

Johannes, Vaals, 28/12/2017

Beoordeling: 8
“Er kwam een snel antwoord op mijn vraag. Helaas was mijn vraag te ingewikkeld om er een goed antwoord op te geven. Dat werd eerlijk gezegd en er werd advies gegeven. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 28/12/2017

Beoordeling: 10
“Snelheid van reageren. Verbeterpunt is om meer op de vraag in te gaan en minder vervallen in algemeenheden.”

Klant, 22/12/2017

Beoordeling: 8
“Snel en duidelijk antwoord. Super bedankt!”

Sandra, Assen, 20/12/2017

Beoordeling: 7
“Snelle terugkoppeling en dienstverlenend voor verdere aanpak. Ik kan geen bijzonderheden noemen.”
Anil, Rotterdam, 19/12/2017

Beoordeling: 9
“Ik ben zeer tevreden over de echtscheidingswinkel. Ben goed geholpen, voorover "goed" een term is die je in een scheidingsproces kunt gebruiken... . wat me opviel waren de korte lijntjes wat ik als prettig ervaren heb. Ook de deskundigheid en een stuk procesbegeleiding vond ik prettig en ik heb deze als ondersteunend ervaren.”

Muller, Den Dolder, 17/12/2017

Beoordeling: 6
“Snel antwoord. Als verbeterpunt wil ik noemen dat er in principe staat, dus dan weet je nog niet wanneer wel en wanneer niet.”
Benny, Almelo, 13/12/2017

Beoordeling: 10
“Goed en zeer vriendelijk geïnformeerd naar aanleiding van mijn vragen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Veenendaal, 11/12/2017

Beoordeling: 10
“Snelle goede inhoudelijke reactie: heel erg fijn!!!”

RGH, Friesland,  11/12/2017

Beoordeling: 10
“Duidelijk, open, transparant, denkt mee in voordeel cliënt en snel. Als verbeterpunt wil ik de locatie noemen. Was een beetje schimmig waardoor er een twijfel ontstond, maar gaandeweg het gesprek verdween de twijfel.”
Henry, Geldrop, 10/12/2017

Beoordeling: 5
“Very nice people and quick reply. Please charge people once you know for sure what they need to pay as i already paid my invoice but than you guys got back to me saying that there has been a mistake and i have to pay more and it was almost 1K additional i had to pay. So this can upset people i think and does not shows trust in the system.”
 

Antwoord Echtscheidingswinkel

Bedankt voor uw bericht. Ik heb u zojuist telefonisch gesproken om uit te leggen dat er geen sprake is van een fout maar dat de Raad voor Rechtsbijstand achteraf nogmaals toets of er niet teveel vermogen is. Als het vermogen boven de grens ligt, zoals bij u, dan wordt de subsidie achteraf ingetrokken en krijgt u een aanvullende factuur. Dit zijn de voorwaarden vanuit de Raad voor Rechtsbijstand en deze staan ook vermeld in onze stukken.

Kamran, Weesp, 06/12/2017

Beoordeling: 9
“Snel en vakkundig. De informatie over de precieze kosten zou nog iets beter kunnen. Ondanks dat het nog steeds niet heel erg duur was, wisten wij pas precies wat we kwijt waren toen we de rekening kregen.”

Mariëlle, 05/12/2017

Beoordeling: 10
“Supersnelle reactie! Ik had een vraag gesteld via de e-mail en kreeg binnen een kwartier reactie terug.”
Klant, 05/12/2017

Beoordeling: 10
“Tijdens eerste telefonische contact een duidelijk en concreet advies gekregen.
Hendrik Jan, 05/12/2017

Beoordeling: 8
“Snelle duidelijke reactie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 04/12/2017

Beoordeling: 9
“Een zeer snelle reactie.”
Klant, 01/12/2017

Beoordeling: 8
“Snelle reactie en duidelijke uitleg. Ik kan geen verbeterpunten noemen”
Jolanda, Geleen, 30/11/2017

Beoordeling: 7
“Binnen 1 dag kreeg ik gratis een goede "tip" waar we samen wat aan hebben.”
Jos, Zevenbergen, 29/11/2017

Beoordeling: 7
“In aanloop beetje onhandige communicatie waardoor onnodig vetraging. Uiteindelijk prima afgehandeld.”
Alies, Amsterdam, 29/11/2017

Beoordeling: 9
“Zeer snelle reactie en duidelijke uitleg. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Barneveld, 27/11/2017

Beoordeling: 8
“Wij zijn zeer tevreden over de zeer snelle afwikkeling van onze echtscheiding. We hebben goede ondersteuning/feedback gekregen. Het personeel van het advocatenkantoor reageerde heel adequaat. De kosten waren voor ons zeer acceptabel.”

Linda, Zeeland, 26/11/2017

Beoordeling: 9
“Ik werd heel snel gebeld nadat ik via de site contact had gezocht. Er werd goed geluisterd en direct de voor mij relevante punten eruit gepakt. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Marleen van Wijlick, Afferden, 25/11/2017

Beoordeling: 9
“Snel, vriendelijk en behulpzaam. Ik vond de tekst in het vragenformulier soms wat moeilijk/onduidelijk.”

Helmy, Zoetermeer, 24/11/2017

Beoordeling: 8
“Vlotte communicatie, duidelijke antwoorden op alle vragen, zakelijk en transparant. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 29 oktober 2017

Beoordeling: 10
“Keurig hoe ze met je mee denken. Je kan ten alle tijden contact zoeken. Hele prettige samenwerking gehad. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 29 oktober 2017

Beoordeling: 9
“Snelheid, accuratesse. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Tamara, Almere, 29 oktober 2017

Beoordeling: 8
Snelle afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 27 oktober 2017

Beoordeling: 10
“Zeer vriendelijk en deskundig geholpen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Patricia, Nieuwerkerk aan den IJssel, 26 oktober 2017

Beoordeling: 7
“Geen onnodige contacten. Snel en efficiënt geregeld. Voor wat betreft de subsidieregeling helderder uitleg indien je een koopwoning met overwaarde hebt. Dan heb je bijna nooit recht op subsidie.”
Helma, Streefkerk, 26 oktober 2017 

Beoordeling: 8
Gedaan waar ze voor ingeschakeld werden. Verliep vlot en zonder problemen. Ik heb geen verbeterpunten.”Hester, Elst, 25 oktober 2017

Beoordeling: 7
“Zeer snel gereageerd op mijn vraag en ook heel erg duidelijk beantwoord. Geen verbeterpunten.”
Klant, 24 oktober 2017

Beoordeling: 7
“Correcte medewerkers. Weten waar zij het over hebben. Hebben kennis van zaken. Er wordt mijns inziens alleen te weinig geadviseerd met het opstellen van het convenant. Ook terugbellen of reactie krijgen duurt soms wat lang.”
Klant, 24 oktober 2017

Beoordeling: 9
"Snelle reactie. Inhoudelijk uitstekend advies. Telefonisch goed bereikbaar. Ook de achterkant van de organisatie uitermate vriendelijk en professioneel. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Marcel, Weesp, 20 oktober 2017

Beoordeling: 10
“Snel en duidelijk.”
Klant, Haarlem, 17 oktober 2017

Beoordeling: 8
“Relatief snel. Als verbeterpunt wil ik graag benoemen dat men een ontvangstbevestiging moet sturen na het verzenden van belangrijke documenten door de cliënt.”
Melissa, Amstelveen, 12 oktober 2017

Beoordeling: 9
“Erg duidelijke uitleg op de website, snelle beantwoording van de vraag. Ik kan geen verbeterpunten noemen. Ga zo door!”
Charlotte, Amstelveen, 10 oktober 2017

Beoordeling: 10
“Snelle reactie, goed en duidelijk advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Sofie, Nieuwveen, 9 oktober 2017. 

Beoordeling: 8
“Alles is snel en naar tevredenheid verlopen. Ik ben erg tevreden en ben gescheiden zonder poespas.”
Klant, 8 oktober 2017.

Beoordeling: 10
“Duidelijke uitleg. Super! Er wordt snel gereageerd. Ik heb er zeker wat aan gehad. Ik kan geen verbeterpunten noemen. ”
Kars, 6 oktober 2017

Beoordeling: 10
“Nette duidelijke uitleg en in mijn geval voldoende antwoord op mijn gestelde vragen. Bedankt voor de gratis hulp. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Dirk, Sint-Oedenrode, 6 oktober 2017

Beoordeling: 9
“Vriendelijk, snel antwoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Cora, Veenendaal, 6  oktober 2017

Beoordeling: 8
“Prima geholpen in een moeilijke periode. Snelle afhandeling en altijd bereid om voor een gesprek op locatie te komen. Geen verborgen kosten. Als verbeterpunt wil ik graag noemen dat ik het prettiger vind om 1 contactpersoon te hebben. Er waren veel personen betrokken.”
Klant, 6 oktober 2017

Beoordeling: 10
"Snel , correct , goede voorlichting en uitleg , niets voor de tegenpartij geheimhouden en altijd vragen. Snel en duidelijke antwoorden. Verbeterpunt: ik vind dat je het aanvraagformulier op elke bladzijde zou moeten ondertekenen . Dit in verband met het feit dat wanneer je niet meer samenwoont de laatste partij eventueel de niet ondertekende bladzijden opnieuw kan opvragen en naar zijn wensen zou kunnen invullen. Ik heb zelf alle bladzijden ondertekend.”
Reinder, Almere, 5 oktober 2017

Beoordeling: 8
"Snel en altijd bereikbaar, meedenkend. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Gelukkig man, Betuwe, 4 oktober 2017

Beoordeling: 8
“Snelle reactie. Duidelijke antwoorden. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Johan, Herten, 28 september 2017

Beoordeling: 7
Met geduld te woord gestaan. Verbeterpunt:  graag een duidelijker antwoord op mijn vraag; is kinderalimentatie een bedrag voor de ene ouder, gegeven door de andere, of is het een bedrag voor de kinderen, en geef je daardoor feitelijk de helft aan die andere ouder?”
Vincent, Vught, 27 september 2017 

Beoordeling: 8
Duidelijke uitleg. En hele snelle reacties. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 27 september 2017

Beoordeling: 9
Ik werd door de medewerkster Loes goed te woord gestaan en zij heeft mij een passend antwoord gegeven .Tevens gaf zij mij nog enkele tips . Heel goed. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Alfred, Stein, 26 september 2017

Beoordeling: 10
“Fantastisch geregeld! Ook fijn om elk moment te kunnen bellen met vragen en daar dan een duidelijk antwoord op te krijgen. Mijn ex-partner en ik noemen onze scheiding een 'pretscheiding' en dan is het fijn als het ook op een dergelijke manier wordt afgewikkeld. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Mieke, Hoorn, 25 september 2017

Beoordeling: 9
“Snelle afhandeling van scheiding, goede communicatie via mail / Telefonisch. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Martin, IJmuiden, 21 september 2017

Beoordeling 10:
“Ik werd zeer fijn en prettig geholpen en te woord gestaan.”
Klant, 21 september 2017

Beoordeling: 7
“Snelheid van afhandeling. Verbeterpunt: cliënten sneller informeren als blijkt dat zij geen recht hebben op subsidie. Ik werd namelijk op een heel ongelukkig tijdstip geïnformeerd dat ik nog even bijna 1500 mocht nabetalen!”
Klant, 21 september 2017

Beoordeling 10:
“Snelle en correcte correspondentie.”
Joris, Tilburg, 20 september 2017

Beoordeling: 8
“Heldere informatie, integere behandeling.”
Reinoud, Rotterdam, 18 september 2017

Beoordeling: 8
“Duidelijke uitleg. Namen de tijd.”
Ilona, Riel, 14 september 2017

Beoordeling: 9
“Er wordt goed naar mij geluisterd. Ik weet precies nu wat ik kan verwachten en doen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 13 september 2017

Beoordeling: 9
“Snel en duidelijk antwoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Laura, Apeldoorn, 12 september 2017 

Beoordeling: 8
“Duidelijke informatie. Je krijgt snel antwoord. Denken constructief mee en zijn alert op aandachtspunten. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 12 september 2017 

Beoordeling: 8
Jullie reageerden gelijk via de mail. Dat is plezierig. Het telefoongesprek dat er op volgde vond ik uiterst informatief en plezierig! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Woudenberg, 5 september 2017

Beoordeling: 10
“Ik werd zeer snel geholpen met mijn vraag. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Peter, Ettenleur, 31 augustus 2017

Beoordeling: 8
“Snel en duidelijk antwoord. Als verbeterpunt wil ik noemen dat er soms te snel antwoord wordt gegeven zonder goed te lezen.”
Klant, 31 augustus 2017

Beoordeling: 10
“Snelle communicatie, deskundigheid en vooral empathisch vermogen om mee te denken in het belang van de cliënt. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jan Willem Doreleijers, Gouda, 29 augustus 2017

Beoordeling: 8
“Duidelijk in de communicatie en follow up. Vlotte afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 29 augustus 2017

Beoordeling: 7
“Duidelijke informatie. Snelle afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 25 augustus 2017

Beoordeling: 10
“Al mijn vragen werden netjes en geduldig beantwoord. Ook werden er adviezen gegeven. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Huub, 25 augustus 2017

Beoordeling: 7
“Mevrouw was vriendelijk en behulpzaam aan de telefoon. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jantien, 24 augustus 2017

Beoordeling: 8
“Prettige en heldere benadering en advies. Een verbeterpunt kan zijn dat wellicht tussentijds een overzicht van de gemaakte kosten wordt gegeven, zodat de uiteindelijke nota minder als een koude douche komt. “
Ruud, Tilburg, 23 augustus 2017

Beoordeling: 10
“Zeer goed geholpen en snelle,  goede service. Bedankt. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Joop, Wageningen, 21 augustus 2017

Beoordeling: 8
“Snel komen tot een eerste afspraak, goede intake en kennis van ingebracht dossier goed eigen gemaakt; sturend op realiteit (vanuit wetgeving) en weghalen uit emotie (dit is tevens een verbetering); prettige en open manier van samenwerken met Rianne Gerritsen, goede evaluatie gedaan, kan haar zeker aanbevelen. Als verbeterpunt wil ik graag noemen dat er meer aandacht mag zijn voor en sturing op emotie in plaats van de realiteit (wet). Dit zou helpen in de voortgang en  leiden tot betere begrips- en besluitvormingen. De rol van de advocaat is in dit soort zaken vaak meer psychologisch dan legal; de te behalen winst (x kans op succes) versus kosten advocaat/rechtbank goed meenemen, vooraf begroting afgeven (met bandbreedte en binnen demarcatie).”
Wil, Venlo e.o., 20 augustus 2017

Beoordeling: 10
“Goed en duidelijk antwoord gekregen. Ik weet wat mij te doen staat en kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 9 augustus 2017

Beoordeling: 10
“Goed, gedegen, helder en snel advies !!! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Peggy, 4 augustus 2017

Beoordeling: 8
“Prettig, vakkundig en geduldig geholpen. Als verbeterpunt wil ik graag noemen dat ook eventueel via de mail vragen worden beantwoord, zodat het antwoord op papier staat en nog eens na te lezen is.”
Vd Burg, Hooglanderveen, 2 augustus 2017

Beoordeling: 8
“Snelle reactie. Keurige afhandeling van mijn vraag, zowel telefonisch als daarna per e-mail. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Marleen Sengers, Delft, 28 juli 2017

Beoordeling: 9
“Er wordt goed geluisterd en er wordt snel gereageerd en/of aanpassingen gedaan in de documenten. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 28 juli 2017

Beoordeling: 10
“Aanvraag is snel ontvangen en verwerkt. En als je van te voren al afspraken maakt met je toekomstige ex-partner is de scheiding snel rond. Zelf hadden wij 1 advocaat, die onpartijdig is, die zowel voor mij als voor mijn ex-partner er was. Ben zeer tevreden hoe er gehandeld is. Is ook zeer goed bereikbaar, telefonisch en via de mail. Ik raad dit bedrijf zeker aan. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Lisette, Soest, 26 juli 2017

Beoordeling: 7
“Één advocaat. Indien je (jaren) later nog vragen hebt , kan er nog gewoon contact worden opgenomen. Als verbeterpunt moet ik noemen dat indien je iets verstuurd naar de Echtscheidingswinkel, je daar niets over hoort. Graag ontvangstbevestiging.”
Bram, Den Haag, 26 juli 2017

Beoordeling: 8
“Ik ben heel blij met de snelle ,professionele advisering en uitleg inzake partner- en kinderalimentatie volgens de trema normen. Als zelfstandige een goed inzicht verkregen in meerdere scenario’s bij variabel inkomen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Castricum, 25 juli 2017

Beoordeling: 8
“Snelle professionele afhandeling en bereid je te helpen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Steven, Baarn, 25 juli 2017

Beoordeling: 7
“Snel en duidelijke antwoorden. Ik kan geen verbeterpunten noemen. Het was de eerste keer dat ik een vraag heb gesteld.”
Tineke, Wijckel, 25 juli 2017

Beoordeling: 9
“Online, makkelijk te bereiken met vragen. Als verbeterpunt wil ik noemen dat het postadres een tijd lang een probleem was. Na oplossing prima!”
Sander Dijkstra, Purmerend, 24 juli 2017

Beoordeling: 9
“Snelle en duidelijke en nuttige reactie/advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Rob, Teteringen, 18 juli 2017

Beoordeling: 10
“Ik ben zeer vriendelijk te woord gestaan en voorzien van advies waar ik direct wat aan had. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 14 juli 2017

Beoordeling: 3
“Ik kan geen pluspunten noemen, alleen maar verbeterpunten. Slecht telefonisch bereikbaar, reageren nauwelijks op mail. Mediation stelt weinig voor. Het is meer een administratiekantoor. Geen aanbeveling waard! Veel te duur. Zelfs een beoordeling wordt niet gewaardeerd, tot 3x toe benaderd om beoordeling te herzien...”
Klant, Maarssen, 12 juli 2017

Antwoord Echtscheidingswinkel

Geachte mevrouw,
Uw reactie kan ik echt niet plaatsen. Uw echtscheiding heeft veel tijd en aandacht gehad. Als een uurtarief zou zijn berekend, dan was u een veelvoud van de kosten kwijt geweest. 
Nog afgezien van de post, zijn maar liefst 115 e-mails met u uitgewisseld. Tijdens de besprekingen is alles gedaan om u beiden op hetzelfde spoor te krijgen. Verder zijn wij gegarandeerd altijd tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar binnen 3x overgaan.

Beoordeling: 8
“Snelle, duidelijke en terzake advies tegen redelijk tarief. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Amsterdam, 12 juli 2017

Beoordeling: 7
“Goed bereikbaar en erg behulpzaam. Ik kan wel een verbeterpunt noemen. Wij gingen naar jullie omdat het goedkoper zou zijn, maar uiteindelijk waren jullie nog duurder als de notaris doordat de subsidie werd ingetrokken. U zou hier misschien op in kunnen spelen zodat degene die wordt uitgekocht niet als enige alle kosten moet betalen.”
Roel, Den Burg, 7 juli 2017 

Beoordeling: 2
“Geen positieve punten. Er werd totaal niet meegedacht, het enige wat er gezegd werd zijn de 2 opties die ieder zelf had kunnen bedenken: geen eigen bedrijf starten als je aan een scheiding denkt of scheiden. Totaal niks aan gehad.”
Sandra, Amsterdam, 7 juli 2017 

Beoordeling: 8
“Ondanks dat het proces van scheiden lastig, emotioneel en vervelend is,  gaat de Echtscheidingswinkel hier ontzettend professioneel en vakkundig mee om. Er is veel verstand van zaken en met een duidelijke communicatie wordt het hele proces keurig doorlopen. Als klant krijg je daarnaast voldoende ruimte en tijd om het proces geheel op eigen tempo te voltooien. Wellicht vreemd om het zo te benoemen, maar absoluut een goede en fijne begeleiding. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”

Leon, Middelburg, 7 juli 2017

Beoordeling: 8
“Snelle service en duidelijke uitleg. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jacques, Spijkenisse, 7 juli 2017

Beoordeling: 10
“Goed advies gegeven en duidelijk kennis van zaken. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 6 juli 2017

Beoordeling: 7
“Duidelijke communicatie. Als verbeterpunt wil ik noemen dat de kosten lager zouden mogen zijn.”
Marcel, Eindhoven, 5 juli 2017 

Beoordeling: 10
“Duidelijk en correcte behandeling van de procedure. Ik zal niet de enige zijn die kampt met de officiële taal, dit kan eenvoudiger en is prettiger voor de cliënten. Dit wil ik graag als verbeterpunt noemen."
J.A.S. van Boxel, Hoogvliet, 4 juli 2017

Beoordeling: 9
“Gratis juridisch advies, op een vriendelijke manier. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 1 juli 2017

Beoordeling: 10
“Goed advies en goed doorverwezen. Ook echt een goede punt aangegeven waar ik zeker wat aan heb! Ik kan geen verbeterpunten noemen. Echt helemaal goed.”
Sandra van Dam, Bedum, 30 juni 2017

Beoordeling: 8
“De service is goed. We werden goed en snel geholpen. Uitstekend! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Diana, Almere, 29 juni 2017

Beoordeling: 10
“De vragen worden netjes behandeld. Behulpzaam en vriendelijk. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Daniëlle, de Lier, 29 juni 2017

Beoordeling: 10
“Op en top geholpen met het beantwoorden van mijn vragen. En wat wij verder kunnen doen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 28 juni 2017

Beoordeling: 9
“Vriendelijk te woord gestaan. Kennis van zaken op juridisch gebied. Duidelijk en bondig antwoord om mijn vraag. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Bilthoven, 24 juni 2017

Beoordeling: 8
“Afspraak was op korte termijn te plannen. Duidelijk informatie ontvangen en praktische tips gekregen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Louise, Krimpen aan den IJssel, 21 juni 2017

Beoordeling: 10
“Nogmaals bedankt voor de vlotte manier van werken. En dat de scheiding voor onze dochter was, was voor jullie geen belemmering om ons als bezorgde ouders te woord te staan. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Sjan, Zoetermeer, 19 juni 2017 

Beoordeling: 9
“Duidelijke communicatie. Ze zijn goed te bereiken. 1 prijs voor alles. Luisteren goed naar de wensen en komen met suggesties voor compromissen. Ik kan op dit moment geen verbeterpunten noemen.”
Silvester, Leiderdorp, 17 juni 2017

Beoordeling: 8
“Snelle en duidelijke reactie. Beide partners worden gehoord. Meerdere locaties voor persoonlijke gesprekken zou ik als verbeterpunt willen noemen.”
Marjoled, Leiderdorp, 17 juni 2017

Beoordeling: 10
“Duidelijk en bondig telefonisch advies met betrekking tot een juridische vraag ontvangen waar ik direct mee verder kon. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 16 juni 2017

Beoordeling: 8
“Goed bereikbaar. Duidelijke informatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Willem, Rotterdam, 14 juni 2017

Beoordeling: 10
“Direct een reactie. Vriendelijke en open houding, persoonlijk contact. Je wordt echt geholpen. Niet alleen maar gericht op verkoop van zichzelf en de eigen service. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Astrid, Duiven, 14 juni 2017

Beoordeling: 8
“Zorgvuldig en snel. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Raymond, Nieuw-Vennep, 12 juni 2017

Beoordeling: 8
“Uiterste best gedaan om alles goed en soepel te laten verlopen. Soms mag het iets vriendelijker als ik iets niet begreep. Wat voor jullie vanzelfsprekend is, is niet voor iedereen zo.”
Jeroen, Nistelrode, 12 juni 2017

Beoordeling: 8
“Ze hebben mij goed en snel geholpen om te kunnen scheiden van mijn vrouw.....Bedankt er voor .. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Alexander, Amstelveen, 11 juni 2017 

Beoordeling: 10
“Helder en deskundig. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Henk, Culemborg, 9 juni 2017
 

Beoordeling: 8
“Je krijgt snel antwoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 7 juni 2017

Beoordeling: 8
“Vriendelijk, altijd bereikbaar en een vlotte afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Lenny, Veelerveen, 7 juni 2017

Beoordeling: 8
“Goed bereikbaar. Altijd vrij snel reactie. Vriendelijk. Dat veel via mail of post gaat heb ik als best wel vervelend ervaren. Niet altijd even secuur overnemen van wensen die in een convenant moesten komen.”
Klant, 7 juni 2017

Beoordeling: 9
“Kundig advies. Goed toegankelijk (telefoon, ik werd snel persoonlijk te woord gestaan). En gratis. 
Super! Ik zou geen verbeterpunten kunnen noemen. De reden dat ik dan geen 10 heb gegeven is dat ik daarvoor iets meer contact gehad zou moeten hebben dan het ene telefoongesprekje.”
Adriaan, Driebergen, 2 juni 2017

Beoordeling: 10
“Uitgebreid antwoord ontvangen op mijn vragen. Heldere uitleg gekregen die ik goed begreep. Daarnaast voelde ik mij begrepen en gehoord. Aanrader! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jessica, Zutphen, 31 mei 2017

Beoordeling: 10
“Vriendelijk, kennis & efficiënt. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Daan, Amsterdam, 23 mei 2017

Beoordeling: 9
“Snelle reactie terug met advies waar ik in ieder geval verder mee kan. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
A.P.M. Boomaars, Dongen, 22 mei 2017

Beoordeling: 10
“Snelle reactie. Duidelijke(en ook begrijpelijke) uitleg op alle vragen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 22 mei 2017

Beoordeling: 8
“Snelle en duidelijke reactie. Ik kan geen verbeterpunten noemen voor dit moment, aangezien dit mijn eerste kennismaking was en deze was prettig.”
Yvonne, Eindhoven, 21 mei 2017

Beoordeling: 8
“Deskundig en relatief veel kennis, geeft naast antwoord op vragen ook advies voor zaken waar nog niet aan gedacht was. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Sjaak, Werkendam, 16 mei 2017

Beoordeling: 10
“Snelle reactie terug en goede tekst en uitleg over het probleem. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Anoniem, Kerkrade, 12 mei 2017

Beoordeling: 10
“Heb een zeer prettig en informatief gesprek gehad met mevr. Dusée-Gloudemans. Ze was vriendelijk, gaf mij alle ruimte om de problemen voor te leggen aan haar. De juridische medewerkster legde alles goed uit in begrijpelijke taal. Op juridisch vlak kon zij mij het een en ander vertellen wat er evt. zou kunnen gebeuren of niet. Mocht ik toch naderhand enige vragen hebben dan kon ik haar altijd bereiken. Super! ;-) Bedankt voor de service ;-). Ik heb totaal geen verbeterpunten. Zou willen dat iedereen zo goed wordt geholpen. Zou zeggen ga zo door!”
Klant, 11 mei 2017

Beoordeling: 10
“Deskundig, snel en kwalitatief advies, veel empathie en inlevingsvermogen. Als verbeterpunt zou ik willen noemen verbeter zichtbaarheid via bijvoorbeeld social media.”
Jan Willem, Gouda, 11 mei 2017

Beoordeling: 10
“Ik werd snel, netjes en vriendelijk te woord gestaan en heb antwoorden op mijn vragen gekregen. Daarnaast werd er ook hulp aangeboden mocht ik dat verder nodig hebben. Prima ervaring! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Martijn, Amersfoort, 11 mei 2017

Beoordeling: 10
Vriendelijke medewerkers. Zij zijn op de hoogte en reageren op alles begripvol en hebben geen haast :). Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Leandro, Diemen, 11 mei 2017
Verbeterpunten
niks :)

Beoordeling: 8
“Er worden duidelijke vragen gesteld. Er worden duidelijke antwoorden gegeven. Er wordt snel gereageerd. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Catharina, 10 mei 2017

Beoordeling: 8
“Helder en duidelijk advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 3 mei 2017

Beoordeling: 9
“Ontzettend snel en prettig in de reactie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Ruben, Wijchen, 3 mei 2017

Beoordeling: 10
“Ik kreeg na mijn vraag over wat er gebeurt bij een echtscheiding met een hypotheek een snelle, bondige en duidelijk reactie, waarmee ik enorm geholpen was. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klaske, Ruinen, 28 april 2017

Beoordeling: 10
“Heel correct, snelle reacties op mail, vragen enz., duidelijk over duur van de procedure. Erg compleet en vriendelijk. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Sandra, Wintelre, 26 april 2017

Beoordeling: 8
“De communicatie met de Echtscheidingswinkel was altijd top. Wij hebben onze scheiding moeten regelen vanuit het buitenland, en de Echtscheidingswinkel heeft het voor ons zo makkelijk mogelijk gemaakt. Bedankt daarvoor! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 26 april 2017

Beoordeling: 10
Goede en korte antwoorden. Ga zo door! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jan, Lochem, 20 april 2017

Beoordeling: 6
“Snel terug gebeld. Vriendelijk. Beetje verwarrend dat ze op de site van het LBIO stonden. En daardoor dacht contact te hebben met het LBIO.
Klant, 19 april 2017

Beoordeling: 10
“Snelle reactie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Terneuzen, 19 april 2017

Beoordeling: 8
Prettig geholpen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Henk, Veldhoven, 14 april 2017

Beoordeling: 10
“Professioneel. Veelzijdig advies. Vriendelijk contact. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
John, Alblasserdam, 13 april 2017

Beoordeling: 9
“Zeer positief en goede informatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
U.A. Beverli, Amsterdam, 13 april 2017

Beoordeling: 10
Heel snel een duidelijk antwoord op mijn vraag. Super. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Hans, Grubbenvorst, 12 april 2017

Beoordeling: 10
“Snelle en deskundige service, klantvriendelijk. Ik werd heel goed geholpen, geen verbeterpunten.”
Mareike, Hilversum, 12 april 2017

Beoordeling: 10
“Vriendelijk, goed advies, goed de tijd nemen voor de "klant". Snel teruggebeld. Top service. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Yvette, Nieuw-Vennep, 11 april 2017

Beoordeling: 7
“Wordt heel snel gebeld, na het plaatsen van een bericht. Makkelijk te vinden via Google. Werd erg vriendelijk en goed behandeld, duidelijk advies. Ik was erg tevreden.”
D. Halbe, Delft, 5 april 2017

Beoordeling: 10
“Bedankt voor de snelle reactie en ben zeer blij met de antwoorden en de manier waarop ik geholpen ben. Hier kunnen mijn dochter en ik zelf ook zeker wat mee. Mijn dochter weet nu waar ze eventueel terecht zou kunnen met haar vragen en dat is een geruststelling in deze voor onze dochter en kleindochters moeilijke tijd. Bedankt namens een bezorgde Oma en Opa.”
Sjan, Zoetermeer, 5 april 2017

Beoordeling: 8
“Snelle reactie en gepast advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Krista, Rotterdam, 5 april 2017

Beoordeling: 10
“Vriendelijke en duidelijke uitleg. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Francesca, Arnhem, 5 april 2017

Beoordeling: 8
“Snelle reactie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Ellen, Gilze, 5 april 2017

Beoordeling: 10
“Zeer snelle reactie. Telefonisch antwoord gekregen en daarna ook nog via mail reactie ontvangen. (dit had ik gevraagd). Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Bladel, 3 april 2017

Beoordeling: 6
“Heel fijn dat het allemaal zo snel geregeld was. Ik kreeg wel steeds weer mailtjes met dezelfde vragen, dus moest steeds weer een reactie terug sturen.”
Klant, 3 april 2017

Beoordeling: 10
“Heel snel en to the point, duidelijk advies. Fijn! Ik kan vooralsnog geen verbeterpunten noemen.”
Rita, Zwolle, 30 maart 2017

Beoordeling: 8
“Snel. Soms moest ik dingen naar mijn gevoel dubbel inleveren.”
Nelleke, Almere, 28 maart 2017

Beoordeling: 9
“Duidelijk en goed advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Marieke, Alphen aan den Rijn, 28 maart 2017

Beoordeling: 10
“Direct reactie via mail. Zeer uitgebreide en deskundige adviezen. Telefonisch contact was direct mogelijk. Ze nemen ruim de tijd voor vragen en problemen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Muzimaas, Nijmegen, 24 maart 2017

Beoordeling: 10
“Rianne was erg behulpzaam. Ik kan op dit moment geen verbeterpunten noemen.”
Niels, Emmen, 16 maart 2017

Beoordeling: 9
“Zeer vriendelijk, duidelijk onze vragen beantwoord en goed advies gegeven. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Anoeschka, Harlingen, 16 maart 2017

Beoordeling: 4
“De benaderbaarheid, bereikbaarheid en bereidwilligheid van de medewerkers waren goed. Administratief was het ronduit een rommeltje. Uittreksels van de gemeente die plotseling zoek raakten, reeds gestuurde documenten die niet aankwamen met als gevolg het herhaaldelijk toesturen van dezelfde documenten. Tot overmaat van ramp werden wij zelf gemaand door echtscheidingswinkel.nl om haast te maken omdat anders de geldigheid van sommige documenten zou verlopen! De wereld op zijn kop! Daarnaast werden bepaalde gegevens onjuist of onvolledig in het conceptconvenant opgenomen. Ook hier moest meerdere malen hetzelfde uitgelegd worden. Allemaal via de mail natuurlijk. En de mail blijkt dan een uiterst ineffectief medium. Dit heeft de doorlooptijd van het geheel niet bepaald bespoedigd. Tegelijkertijd ontvingen wij de mails met daarin een link om de volgende betaaltermijn te voldoen met de precisie van een Zwitsers uurwerk in onze mailbox! Al met al een negatieve ervaring. Terwijl mijn ex-partner en ik op zeer goede voet met elkaar staan en wij dachten dit wel even te regelen tegen niet al te veel kosten. Mijn advies: geef ietsje meer uit en bespaar je deze rompslomp! Goedkoop is duurkoop!”
Nathan, Den Haag, 15 maart 2017 

Beoordeling: 4
“Snel reactie via mail. Afwikkeling zou veel sneller kunnen! Daarnaast zou het fijn zijn wanneer niet alles bij de klant wordt gelaten, maar wanneer er advies wordt gegeven. Ook zou het fijn zijn wanneer het dossier op orde zou zijn, zodat wij niet steeds opnieuw dezelfde documenten moesten leveren.”
Muriel, Den Haag, 15 maart 2017

Beoordeling: 9
“Reageert snel en adequaat. Ik kan zo geen verbeterpunten noemen.”
Ada, Twello, 12 maart 2017

Beoordeling: 10
“Geweldig bedankt voor het geven van informatie/advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Aukje, Drachten, 9 maart 2017

Beoordeling: 9
“Ik heb slechts eenmaal gebeld, maar kreeg toen een zeer duidelijk antwoord op mijn vraag en goed advies. Top!
Ruby, Beinsdorp, 9 maart 2017

Beoordeling: 10
“Snel. Gewoon tevreden.”
Sameh, Nieuw Bergen, 7 maart 2017

Beoordeling: 10
“Snel en relevante informatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Brenda, Terneuzen, 3 maart 2017

Beoordeling: 10
“Prima advies! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Albert, 3 maart 2017

Beoordeling: 10
Snelle reactie en heldere uitleg. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Linda, Naarden, 2 maart 2017 

Beoordeling: 10
“Heel snel en duidelijk antwoord. Super. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Heleen, Sint Philipsland, 1 maart 2017

Beoordeling: 10
“Super goed advies en nemen de tijd. Ik heb geen verbeterpunten. Ga zo door!”
Elles, Zaandam, 1 maart 2017

Beoordeling: 7
“Nagenoeg prompte opvolging van mijn vraag. Ga zo door!”
Jan Willem, Vlissingen, 1 maart 2017

Beoordeling: 8
Goede informatie. Fijn dat het gratis is. Goed geholpen. Vriendelijke mensen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Esmeralda, Almelo, 28 februari 2017

Beoordeling: 10
“Antwoord op al mijn vragen, fijn gesprek. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jeanny, Eibergen, 28 februari 2017

Beoordeling: 9
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Chiel, Gouda, 28 februari 2017

Beoordeling: 8
“Heldere en duidelijke uitleg van mijn vragen. Er werd voldoende tijd genomen voor mijn vraagstukken. Na 1 telefoongesprek nog geen verbeterpunten te melden.”
Klant, 28 februari 2017

Beoordeling: 9
“Goede duidelijke uitleg, komt niet opdringerig over, netjes te woord gestaan, voor vragen wordt netjes de tijd genomen, komen niet over dat ze haast hebben, ze nemen de tijd voor je. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Arjen, Lelystad, 28 februari 2017

Beoordeling: 10
“Heel snel en volledig antwoord. Dank. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Peter, Amsterdam, 28 februari 2017

Beoordeling: 9
Ik kreeg binnen 24 uur een helder en vriendelijk antwoord op een ietwat ongebruikelijke vraag inzake echtscheiding. Zou Echtscheidingswinkel absoluut aanraden. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Berna, 27 februari 2017

Beoordeling: 8
“Ik kreeg heel duidelijk gelijk antwoord op mijn vragen. Ik kan nu verder aan de slag. Ook een plezierige stem trouwens! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Leusden, 23 februari 2017

Beoordeling: 8
“Ik had een vraag gesteld via de site en ben door een van de medewerksters terug gebeld. 
Ik kreeg duidelijke antwoorden en kreeg goed advies waar ik verder mee kan.
Zeer vriendelijke dame, kortom een fijn gesprek. Ik kan geen verbeterpunten noemen, omdat ik niet echt van de diensten gebruik heb gemaakt, maar slechts een advies wilde.”

Paul, Alphen a/d Rijn, 22 februari 2017

Beoordeling: 8
“Goed advies. Ze nemen echt de tijd om naar je persoonlijke situatie te luisteren. 
Snelle reactietijd. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Alexander, 22 februari 2017

Beoordeling: 10
Zeer prettig gesprek met goede adviezen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Erkan, Nijmegen, 22 februari 2017

Beoordeling: 9
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Behnia, Amsterdam, 22 februari 2017

Beoordeling: 8
“Het contact verliep soepel. Ik werd op tijd geholpen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Hortence, Hoogvliet, 21 februari 2017

Beoordeling: 8
“Het eerste contact verliep prettig en ik heb vertrouwen in de vakkennis van de medewerker die ik heb gesproken. Verbeterpunten heb ik niet. Ik heb 1 keer contact gehad en ben hierbij voorzien van de informatie die ik nodig had.”
Danielle, Rotterdam, 20 februari 2017

Beoordeling: 10
Keurige uitleg over de te volgen route en punctuele afhandeling. Fijne benadering naar beide partijen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Ferdinand, Benidorm, 17 februari 2017

Beoordeling: 10
Heel deskundig, vriendelijk, behulpzaam en ze nemen de tijd voor je en luisteren naar je verhaal . Ongelofelijk dat je gratis zo goed advies krijgt. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Mar, Alkmaar, 16 februari 2017

Beoordeling: 9
“Zeer vriendelijk te woord gestaan. Duidelijke uitleg. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 16 februari 2017

Beoordeling: 9
Super vriendelijke dame. Zeer kundig advies. Ik voelde mij echt gehoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jacqueline, Utrecht, 16 februari 2017

Beoordeling: 10
“De antwoorden waren duidelijk. Ik ben erg goed geholpen en kan geen verbeterpunten noemen.”
Corin, Breda, 15 februari 2017

Beoordeling: 10
Aan de telefoon al goede informatie. To the point en deskundig. Eerlijk advies waarbij ze hun eigen dienstverlening niet pushen maar het belang van de klant voorop stellen en meedenken. Top dus! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
George, Amsterdam, 15 februari 2017

Beoordeling: 10
“Snel en kundig advies ontvangen! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Sandra, Roermond, 10 februari 2017

Beoordeling: 10
“Heel snel antwoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Sylvie, Cordoba, Argentinië, 9 februari 2017

Beoordeling: 10
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 8 februari 2017

Beoordeling: 8
“Snel antwoord en contact op mijn vraag en probleem. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Willemien, Oudewater, 7 februari 2017

Beoordeling: 8
Efficiënt. Klantvriendelijk. Bereikbaarheid op meerdere locaties. Goede website. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Amsterdam, 6 februari 2017

Beoordeling: 8
Vriendelijk, behulpzaam en goede samenwerking. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Aleida, Sassenheim, 16 januari 2017

Beoordeling: 8
Onze scheiding is in goed overleg gegaan. Echtscheidingswinkel zorgde ervoor dat alles soepel en vlot verliep en dat alle correspondentie langs ons beiden moest gaan om misverstanden te voorkomen. Verder ging alles via email of telefoon, wat de snelheid ten goede komt. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Tim, Sassenheim, 15 januari 2017

Beoordeling: 10
“Super snelle en vriendelijke service. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Patricia, Eindhoven, 4 januari 2017

Beoordeling: 8
“Klantvriendelijk, duidelijke informatie verstrekking. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jan Willem, Amstelveen, 2 januari 2017

Beoordeling: 10
“Snelle reactie. Duidelijk advies. Ik heb een goede ervaring dus geen verbetertips.”
Pauline, Ermelo, 31 december 2016

Beoordeling: 8
“Mevrouw Gerritsen heeft mij heel vriendelijk en correct geholpen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Rachel, Weesp, 28 december 2016

Beoordeling: 6
Gunstige prijs, goed bereikbaar, zowel telefonisch als fysiek. Verbeterpunten die ik graag wil noemen zijn op tijd komen voor een afspraak, gesprek voorbereiden, betrokkenen actief informeren over de stand van zaken.”
Ilonka, Zoetermeer, 23 november 2016

Beoordeling: 10
Je weet gelijk waar je aan toe bent. Goede communicatie. Prettige mensen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Inge, Middelburg, 12 november 2016

Beoordeling: 5
“Snelle afhandeling. Verbeterpunten zijn meer oog voor persoonlijke emoties/gevoelens/gedachten.”
Yvonne, Uden, 10 november 2016 

Antwoord Echtscheidingswinkel

Uw reactie wordt volgende week besproken met de andere collega's. Telefonisch heb ik u uitgelegd dat ons kantoor zich inderdaad hoofdzakelijk beperkt tot de zakelijke afhandeling van de echtscheiding. De reden waarom u gaat scheiden komt meestal niet aan de orde, tenzij u dit zelf wenst te bespreken. Dit is als advocatenkantoor een bewuste keuze, omdat ook de rechter op deze wijze met de situatie zou omgaan. Actieve doorverwijzing naar coaches of relatiedeskundigen doen wij alleen als de onderlinge communicatie slecht is en er ook kinderen zijn die in de knel dreigen te geraken.

Beoordeling: 9
“Snelle antwoorden en snelle toezending van de stukken. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Robert, Didam, 10 november 2016 

Beoordeling: 8
Snel bereikbaar voor een afspraak. Houden van een goed, deskundig en informatief gesprek! Ik kan geen verbeterpunten noemen.
Marijke, Amsterdam, 2 november 2016

Beoordeling: 9
“Snelle afhandeling van mijn scheiding, duidelijke communicatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Ingeborg, Boskoop, 1 november 2016

Beoordeling: 8
Na overleg was het mogelijk om in meer dan 6 termijnen te betalen. Alles is netjes en goed geregeld tot nu toe. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Lion, Sassenheim, 1 november 2016

Beoordeling: 5
“Betaalbaar. We moesten echter meerdere malen aangeven dat we geen alimentatie wensten te betalen of overige geldzaken zouden delen, vanuit beide partijen. Toch moest het drie keer worden aangepast, waardoor het allemaal langer duurde dan noodzakelijk.”
Cees, Breda, 23 oktober 2016

Antwoord Echtscheidingswinkel

Partneralimentatie is een van de meest gevoelige thema's als het gaat om een echtscheiding. Ook na de echtscheiding wordt helaas vaak nog over dit onderwerp doorgeprocedeerd.  Als wordt afgezien van partneralimentatie, zijn wij daarom genoodzaakt u dubbel te vragen of inderdaad hiervan wordt afgezien. Dit heeft te maken met een zorgvuldige wijze van behandeling. Ik begrijp overigens uw reactie hierop.   

Beoordeling: 8
“Verliep allemaal naar wens. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Patrick, Venlo, 12 oktober 2016

Beoordeling: 8
“Alles heel snel geregeld. Duidelijke informatie. Telefonisch goed bereikbaar en vragen duidelijk beantwoord. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Frances, 12 oktober 2016

Beoordeling: 10
“Heldere communicatie, "betrokken" advies, neutraal, transparant, prettig dat het gehele proces (end-to-end) wordt begeleid. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
John, 11 oktober 2016

Beoordeling: 8
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Paul, Den Haag, 10 oktober 2016

Beoordeling: 8
“Eerlijk en duidelijk. Het hele proces is goed georganiseerd maar er kunnen nog wat puntjes op de i met betrekking tot soepele doorloop van het proces, iets minder kleine foutjes”.
Bert, Den Bosch, 30 september 2016

Beoordeling: 7
“Professioneel, snel en betrouwbaar. Verbeterpuntje: als je de info leest denk je dat er ook een vestiging in Amsterdam is....
Vera, Monnickendam, 20 september 2016

Beoordeling: 8
“Snelle handelingen. Goede communicatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Miria, 9 september 2016

Beoordeling: 10
“8 punten. Alles naar wens.”
Loes, Veldhoven, 7 september 2016

Beoordeling: 7
“Vond dit bedrijf op internet. Voor mij makkelijk te bereiken (vliegveld Eindhoven). Na afspraak eerste contact ter kantore, basis besproken, bevestiging gegeven en directe actie werd ondernomen! Ben tevreden over de performance van de advocaat die mij was toegewezen.Kosten gefactureerd in overeenstemming met vooraf geïndiceerde bedrag. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Albert, Monaco, 3 september 2016

Beoordeling: 6
“Ik heb niet de ervaring met scheiden om te kunnen beoordelen of het nu allemaal positief of negatief is en ik hoop ook eigenlijk niet dat ik een ervaringsdeskundige word. Uiteindelijk is het in ons geval jammer geweest dat we niet tegenover een persoon hebben gezeten. Dan was de communicatie wat sneller gegaan. Mijn echtgenote en ik waren er al uit, nu de echtscheidingswinkel nog dachten we. Verbeterpuntje is beter communiceren over de prijs. Het lijkt allemaal goedkoop, maar uiteindelijk waren we een hoop geld kwijt, in ieder geval meer dan we dachten."
Ton, Steenwijk, 28 augustus 2016

Beoordeling: 10
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Edward, 27 augustus 2016

Beoordeling: 8
“Alles in een pakket, je wordt goed geïnformeerd en op de hoogte gehouden. Makkelijk en goed bereikbaar en je kunt altijd bellen voor vragen of advies. Soms moest ik zelf teveel achter de status van de scheiding aan, totaalproces duurde vrij lang.”
Joanna, Den Haag, 24 augustus 2016

Beoordeling: 10
“Goed en snel geregeld. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Harry, Boxtel, 19 augustus 2016

Beoordeling: 10
“Snel en correct. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Sietse, Kampen, 15 augustus 2016

Beoordeling: 8
“Goede en snelle afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 15 augustus 2016

Beoordeling: 7
“Goed. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Rinus, Amsterdam, 25 juli 2016

Beoordeling: 7
“Snel antwoord op vragen. Een verbeterpuntje zou zijn betere duidelijkheid over de kosten van een scheiding.”
Anja, Amsterdam, 24 juli 2016

Beoordeling: 8
“Lekker snel zonder teveel gedoe. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Heinz, Veenendaal, 4 juli 2016

Beoordeling: 8
“Snelle terugkoppeling, direct contact met medewerkers. Een verbeterpuntje zou zijn een online statusoverzicht van het proces.”
Klant, 4 juli 2016

Beoordeling: 8
“Werken snel, fijn dat het allemaal via de mail kon en er goed gekeken werd naar de verschillende wensen van ons beiden. Ook in combinatie met lage kosten. Alleen bij het inleveren van een uitdraai van het burger service register ging er even iets fout met betrekking tot de vraag of we het allebei hadden verstuurd. We stonden allebei op hetzelfde document, wat als een zelfde uitdraai geldt. Dit is uiteindelijk ook goed gekomen, maar een tip voor volgende keer (anders lopen de kosten voor het dubbel uitprinten ook weer op).”
Dieuwertje, Haarlem, 29 juni 2016

Beoordeling: 7
“Goede prijs en duidelijke communicatie (vooral tijdens een fysieke afspraak). Puntje  van kritiek: door een heer van het bedrijf werd mijn ex aangespoord om alimentatie te eisen zonder dat ik daar van op de hoogte werd gesteld (alleen achteraf door mijn ex). Na confrontatie toonde hij geen begrip. De vrouwelijke medewerkers maken dit incident wel goed.”
Joery, Haarlem, 18 juni 2016

Beoordeling: 10
“Verstand van zaken. Duidelijke uitleg in normaal Nederlands. Een geduldig oor om te luisteren. Goede inleving in situatie en eventuele problemen. Gunstige kosten/kwaliteits-verhouding. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Dick, Utrecht, 15 juni 2016

Beoordeling: 8
“Goede informatie en duidelijke voorlichting. Snelle en duidelijke bemiddeling. Met vragen heb ik gebeld en werd ik correct behandeld en kreeg ik duidelijke antwoorden op mijn vragen.  Een minpuntje vond ik dat de echtscheidingswinkel mij niet zelf op de hoogte heeft gesteld wanneer de toezegging van de rechtbank naar de gemeente was gestuurd. Hiervoor heb ik ze zelf moeten bellen en toevallig was het toen de vorige dag verstuurd.”
Loes, 14 juni 2016

Beoordeling: 10
“Je wordt goed te woord gestaan. Alles wordt uitgelegd, waar nodig meerdere malen. Er wordt rustig gepraat over alle zaken. En snelle reactie. Verbeterpuntje: soms is 1 aanspreekpunt makkelijker.
Harma, Eindhoven, 14 juni 2016

Beoordeling: 8
“Snel en duidelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”
Christa, Dronrijp, 7 juni 2016

Beoordeling: 10
“Zeer goede uitleg via de telefoon en email. Zeer vriendelijk en echt op de mensen gericht. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Willem, Westerhaar-Vriezenveensewijk, 31 mei 2016

Beoordeling: 7
"Loopt gewoon goed door. Wat er nodig is daar vragen ze om en als er iets ontbreekt zoeken ze contact. Dit is heel erg prettig. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Pier, Dronrijp, 30 mei 2016

Beoordeling: 7
“Weinig omkijken naar. Wij hadden geen kinderen, weinig te regelen, dus alles vlot verlopen. Ik heb geen verbeterpunten.”
Klant, 28 mei 2016

Beoordeling: 10
“Heel tevreden. Goede en snelle afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Theo, Raalte, 23 mei 2016

Beoordeling: 10
“Dan ben ik gauw klaar. Ik ben heel tevreden over alles en kan geen minpuntjes of verbeterpunten opnoemen. Prima hoor!”
Ina, Den Haag, 23 mei 2016

Beoordeling: 4
“Ik heb verder geen opmerkingen. Beter communiceren.”
Desley, Krommenie, 20 mei 2016

Antwoord Echtscheidingswinkel

Vandaag heb ik u gebeld naar aanleiding van uw reactie. Ik begreep dat u het vervelend vond, dat iedere reactie van u of van ons, tevens werd doorgezonden naar uw partner. Ik heb u uitgelegd, dat dit noodzakelijk is als de echtscheiding voor u beiden in behandeling is genomen. Deze werkwijze heb ik u voorafgaand ook schriftelijk medegedeeld. 

Beoordeling: 9
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 20 mei 2016

Beoordeling: 9
“Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Erna, Kesteren, 13 mei 2016

Beoordeling: 8
“Snel, makkelijk, overzichtelijk, persoonlijk genoeg, goed bereikbaar, helder, inzichtelijk. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Manon, Amsterdam 10 mei 2016

Beoordeling: 7
“Snelle mailwisseling. Prijs is te duur voor geboden werk.”
Marian, Den Haag, 10 mei 2016

Beoordeling: 5
“Dichtbij. Iets aardiger mag wel.”
Elles, Veldhoven, 10 mei 2016

Beoordeling: 8
“Uiteindelijk toch een snelle afhandeling, transparantie naar beide partijen. Wij werden beiden gebeld en gemaild. En we konden altijd voor vragen (telefonisch) terecht bij jullie. Jammer dat wij op een gegeven moment zelf een uittreksel moesten opvragen omtrent onze nationaliteit. Dit heeft voor enige vertraging gezorgd.”
Seema, Rotterdam, 10 mei 2016

Beoordeling: 10
“Makkelijk. Ik heb geen verbeterpunten.”
Dave, Amersfoort, 10 mei 2016

Beoordeling: 10
“Duidelijkheid over de te nemen stappen en geen dingen beloofd die ze niet konden nakomen. Prettig contact, je wordt niet als een nummer gezien, ook als je soms met vragen kwam die niet binnen het takenpakket vielen, probeerden ze je zo goed mogelijk bij te staan. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Arnold, Zaandam, 10 mei 2016

Beoordeling: 10
“Komen afspraken na. Geen verborgen kosten. Goede communicatie en controle. Ik heb geen verbeterpunten.”
Ruud, Zutphen, 10 mei 2016

Beoordeling: 8
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Nicky, Houten, 10 mei 2016

Beoordeling: 10
“Deskundig en snel met een goede uitleg over de te volgen stappen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Albert, Maurik, 9 mei 2016

Beoordeling: 8
“Ze stonden ons uitgebreid te woord aan de telefoon, hielpen ons door alle papieren heen en zorgden dat alles zo snel mogelijk was afgehandeld. Heel fijn bedrijf! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 9 mei 2016

Beoordeling: 10
“Snelle communicatie. Houd zelf het verstrijken van de tijd goed in de gaten.  Anders dien je opnieuw kosten voor het  aanvragen van papieren te maken.”
Karolien, Hengelo, 8 mei 2016

Beoordeling: 8
“Heel makkelijk dat alles via internet kan. Alles was altijd in orde en werd goed gedaan en gemaakt. Soms duurde het best lang voordat we reactie kregen. Of dat een aangepaste versie van het convenant best weer lang duurde. Fijner als dat sneller lukt.”
Arnout, Uithoorn, 8 mei 2016

Beoordeling: 8
"Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 8 mei 2016

Beoordeling: 8
“Maakt beloften ten aanzien van de scheidingsbemiddeling helemaal waar. Prima hulp om tot een goede verdeling van zaken te komen. Kritisch doorvragen indien nodig door de advocaat. Begeleiding tot en met de laatste stap. Jammer dat er nogal wat reacties of vervolgstappen waren die een poos op zich lieten wachten zonder duidelijke reden. Daardoor heeft het wel een stuk langer geduurd dan nodig. Verbeterpunt is het geven van gericht advies over fiscale aspecten: bijv. dat je kunt regelen dat een huis bijv. vanaf 1 januari al overgaat naar de partner die het huis overneemt. Dat kan een hoop belasting aftrek sparen. Daarnaast was de ondersteuning over pensioenafhandeling niet sterk, we kregen algemene documenten, maar niet een advies of plussen en minnen van verschillende mogelijkheden voor onze situatie.”
Frank, Leusden, 7 mei 2016

Beoordeling: 8
“Goede telefonische bereikbaarheid/mailcontact. Verbeterpunten: noem alle zaken die er geregeld moeten worden; niet alleen de zaken die door jullie gedaan worden. Of zet een rijtje van dit soort zaken op jullie website. Stuur alles dat via de mail gaat ook via de post door. Nu moest ik zelf nog het een en ander inscannen. Vermeld duidelijk dat er een deel betaald moet worden voordat de zaak is afgehandeld. Is niet gebeurd bij ons en gaf onduidelijkheid.”
Klant, Deventer, 5 mei 2016

Beoordeling: 8
“Bij het eerste gesprek was er al meteen veel helderheid over de stappen die genomen moesten worden. Dat geeft vertrouwen. Veel vragen en papierwerk kunnen online of per telefoon geregeld worden. Gelukkig konden mijn ex-partner en ik communiceren over de scheiding. Dankzij de snelle hulp van de Echtscheidingswinkel was de scheiding in nog geen 3 maanden rond. Verbeterpunten: Meer vestigingen verspreid over Nederland? Daarbij werden er door onze juriste soms slordige foutjes gemaakt. Ondanks het snelle proces gaf dit onnodig oponthoud.”
Geertjan, Twello, 5 mei 2016

Beoordeling: 10
“Snelle service, begripvolle mensen. Je houdt alles zelf in de hand en bij elke vraag kun je terecht. Wel zie ik graag een iets beter overzicht van de kosten. Mijn ex-man was ongeveer 1000 euro meer kwijt dan we dachten.”
Elfie, Cuijk, 4 mei 2016

Beoordeling: 9
“Goed bereikbaar. Behulpzaam. Vriendelijk. Snelle ontwikkelingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Kalliste, Hippolytushoef, 4 mei 2016

Beoordeling: 8
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Joya, Callantsoog, 21 april 2016

Beoordeling: 10
“Prima voorlichting vooraf om keuze te maken en tijdens het gehele proces. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 1 april 2016

Beoordeling: 10
|“Scheiding is snel en goed geregeld. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Chantal, Geleen, 31 maart 2016

Beoordeling: 9
“Een 9! Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Peter, Geleen, 30 maart 2016

Beoordeling: 8
“Er werd alles goed opgepakt. Regelmatig post met updates over de procedure en de stand van zaken. Ik werd spoedig teruggebeld als ik mijn adviseur niet kon bereiken. Doorgaans duidelijke communicatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Aza, Rotterdam, 1 maart 2016

Beoordeling: 10
“Super communicatie, snelle verwerking, hoog professioneel inlevingsvermogen. Kortom ik was zeer tevreden. Begrijp je iets niet dan leggen de juridisch medewerkers het je graag en rustig uit. Kortom zeer tevreden. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Jocelyn, Hoogkarspel, 29 februari 2016

Beoordeling: 8
“Prima & snelle afhandeling. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Peter, Hilversum, 24 februari 2016

Beoordeling: 7
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 23 februari 2016

Beoordeling: 7
“Erg effectief en snel gehandeld. Communicatie verloopt tijdens het proces goed. Jullie zouden meer informatie kunnen verstrekken over het gehele proces. Aangezien jullie vaker een scheiding doornemen dan de klanten, weten jullie meer dan de klanten. Uiteraard is elke scheiding mogelijk anders, maar desondanks is het niet prettig om met verrassingen geconfronteerd te worden over zaken die in principe al besproken zijn. Ik begrijp dat het begrip van alle details onmogelijk is en dat daarvoor de kennis van 1 individu te beperkt is, maar meer informatie over bepaalde zaken waarmee de klanten rekening moeten houden was wenselijk geweest.”
Klant, 23 februari 2016

Beoordeling: 9
“Goed communicatie, snel, helder. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Graig, Amstelveen, 19 februari 2016

Beoordeling: 9
“Snelle afhandeling voor een goede prijs. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Mike, Helmond, 16 februari 2016

Beoordeling: 9
“Duidelijke communicatie. Begrip voor situatie. Advies was helder en consequent. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Tessa, Nijmegen, 15 februari 2016

Beoordeling: 10
“Goede en snelle service. Tevens heel goed bereikbaar. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Joey, Tilburg, 15 februari 2016

Beoordeling: 1
“Ik heb verder geen opmerkingen. Bij ieder concept waarmee we akkoord gingen, kregen we vervolgens als vraag, weet u zeker dat u het zo wilt, want.... en dan kwamen er variabele redenen waarom we het misschien zouden willen heroverwegen. Als wij vroegen, waarom deze vraag, we hebben toch duidelijk aangegeven wat we willen, en dat we hiermee akkoord zijn, dan kwam er geen duidelijk antwoord. Meer duidelijkheid en het vermogen een concept op te stellen i.o.m. cliënten om daar vervolgens zelf ook achter te gaan staan, zijn wat mij betreft twee belangrijke verbeterpunten.”
Christiana, Werkendam, 15 februari 2016

Beoordeling: 10
“Correcte afhandeling. Goede communicatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Hanny, Kerkrade, 15 februari 2016

Beoordeling: 7
“Snelle afhandeling van de noodzakelijke stappen. Een verbeterpunt zou zijn iets meer persoonlijk telefonisch contact. Tenminste een keer om een beter overzicht te krijgen.”
Jörn, Landgraaf, 15 februari 2016

Beoordeling: 8
“Ik heb verder geen opmerkingen. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, 15 februari 2016

Beoordeling: 8
“Geduld, respect, opmerkzaam. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Caroline, 13 februari 2016

Beoordeling: 10
“Ben altijd netjes en correct behandeld en op mijn vragen altijd netjes antwoord gekregen. Ik kan geen verbeterpunten noemen. Ga zo door!”
Klant, 12 februari 2016

Beoordeling: 7
“Snel,efficient en helder. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Rien, Haarlem, 11 februari 2016

Beoordeling: 1
“Ik heb verder geen opmerkingen. Sneller werken en duidelijker communiceren.”
Klant, 11 februari 2016

Beoordeling: 8
“Goed bereikbaar. Bij vragen altijd duidelijke uitleg. Er is gelijk inzicht over de kosten. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Carina, Genemuiden, 11 februari 2016

Beoordeling: 8
“Snel, makkelijk en met goede adviezen scheiden. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Petra, Zandvoort , 11 februari 2016

Beoordeling: 1
“Betere individuele aandacht voor uw klanten.
Kristel, Helmond, 11 februari 2016

Antwoord Echtscheidingswinkel

Telefonisch had ik overleg met u aangaande uw reactie. De echtscheiding is conform opdracht voor u beiden in behandeling genomen, niet individueel. Ik begreep dat uw partner een deel van de aan u beiden toegezonden post heeft achtergehouden. Achteraf gaf u aan dat u liever toch een eigen advocaat had benaderd. Dit begrijp ik, maar u had ons gezamenlijk de opdracht gegeven om de echtscheiding aan te vragen. Heeft u wellicht een suggestie aan ons om ons werk beter uit te voeren?

Beoordeling: 6
“Gemakkelijke afwikkeling via internet en telefoon. Directe bereikbaarheid. Ik wilde aanvankelijk de scheiding uitstellen vanwege de toeslag op de AOW die ik ontving. Mijn ex maakte zich hier nogal wat onnodig zorgen over. In gesprek hierover om tot een oplossing te komen bleek mij dat ik de heer Appels deze toeslagproblematiek niet duidelijk kon maken. Ik had het gevoel dat hij niet wist waar ik het over had. Minpunt vind ik ook dat je zelf het netto loon moet burgeren. Toevallig weet ik hoe dat werkt."
Henk, Pieterburen, 11 februari 20176

Beoordeling: 2
“Duidelijk stappenplan. Echter, de echtscheidingswinkel (EW) geeft financieel noch fiscaal advies. Zorg ervoor dat u zelf precies weet wat de gevolgen zijn van afspraken die met de scheiding te maken hebben als u via EW gaat scheiden. Schakel anders een goede mediator in, die wel duidelijk advies kan geven over mogelijke opties voor verdeling etc. en die meestal ook de hele scheiding kan begeleiden. Wij waren genoodzaakt om alsnog advies in te winnen van een mediator die wel de gevolgen van financiële afspraken duidelijk wist uit te leggen, waardoor we extra kosten moesten maken. Opmerkingen als "omdat u niet gelijkelijk verdeelt, is dit een benadeling van een van beiden." werden regelmatig gegeven, zonder gespecificeerde uitleg. Uiteindelijk raakte mijn ex ook nog haar voordeel van subsidie kwijt door een te hoog uitkoop / boedelverdelingsbedrag en kreeg alsnog een navordering voor de advocaatkosten. Ook hiervoor zijn we niet gewaarschuwd. Bezwaar wordt aangetekend. Op dit moment zijn de kosten zo'n 3400 euro exclusief de mediator kosten van zo'n 700 euro die er voor ons nog bij kwamen.Als EW wel zorgt voor goed individueel advies, dan beveel ik iedereen aan om via EW te scheiden.”
Herman, Nijensleek, 26 januari 2016

Beoordeling: 8
“Vlotte start en verdere afhandeling. Snel antwoord op vragen per mail of telefoon. Doordat de afhandeling op 'afstand' kan, voorkomt het nog meer emoties in een loodzware emotionele periode. Jammer dat er na de snelle start op een bepaald moment vertraging kwam in het proces, wat logisch is omdat in die fase meer tijd nodig is. Als cliënt echter is het fijn om in die periode ook nog contact vanuit jullie ( de echtscheidingswinkel) te hebben. Dit kan met een simpele mail, wat het gevoel geeft dat er aandacht is en blijft voor mijn 'zaak'.
Evelyn, Veenendaal, 25 januari 2016

Beoordeling: 6
“Het positieve aan echtscheidingswinkel vond ik dat ik veel vanuit huis kon regelen; op momenten dat dit mij goed uit kwam. Dit heeft mij vrije dagen bespaard die ik in de tijd na de scheiding heel erg goed kon gebruiken voor de verhuizing en dergelijke. Verder vond ik dat er snel gereageerd werd op e-mails en telefoontjes. Ook het persoonlijke gesprek dat mijn (inmiddels) ex-man en ik met de heer Appels gevoerd hebben op het kantoor van Echtscheidingswinkel heb ik als prettig ervaren. De heer Appels was duidelijk niet partijdig; hij heeft in mijn ogen geprobeerd om naar zowel mij als mijn ex redelijk en transparant te zijn. Mijn ex en ik hadden allebei het idee dat hij naar allebei onze belangen keek. Wat ik als erg storend heb ervaren was de ruis rondom het convenant. Tijdens het persoonlijke gesprek hebben mijn ex en ik onze wensen duidelijk gemaakt. Deze wensen waren wellicht anders dan 'gebruikelijk' zal zijn. Wij hadden besloten dat onze koopwoning geheel voor mijn ex zou worden zonder dat hij mij uit zou hoeven kopen. Mocht het mijn ex niet lukken om de hypotheek op zijn naam te krijgen, dan zou het aan hem zijn om de woning te verkopen. Alle winst/verlies uit deze verkoop zou voor hem zijn. De advocaat die ons te woord stond (dat was overigens niet dezelfde als de advocaat die onze scheiding verder behandelde) heeft heel duidelijk gemaakt dat dit een flinke benadeling of bevoordeling van één van beiden zou kunnen opleveren. Het grootste gedeelte van dit persoonlijke gesprek ging dan ook over dit besluit. Toen wij enige tijd later het convenant ontvingen stond er tot onze verbazing in dat alles omtrent de woning 50/50 verdeeld zou worden. Wij hebben direct contact gezocht om dit aan te laten passen en kregen te horen dat dit verbeterd zou worden. Na bijna 4 weken wachten kregen we dan eindelijk ons tweede convenant. Tot onze verbazing stond hier exact dezelfde fout in! Er was geen letter aangepast! Wederom hebben wij hierover contact opgenomen. In de derde versie die wij toegestuurd kregen klopte alles uiteindelijk wel. Jammer dat er zoveel tijd overheen gegaan is.
Hanneke, Oirlo, 20 januari 2016

Antwoord Echtscheidingswinkel

Geachte mevrouw, Bedankt voor uw reactie. Ik heb u inmiddels telefonisch gesproken. Wij zullen uw verbeterpunten meenemen in ons kantooroverleg zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Met vriendelijke groet, Rianne Gerritsen

Beoordeling: 10
“Snel en op de persoon gericht. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Eric, Heerlen, 20 januari 2016

Beoordeling: 10
“Snelheid en het gemak van internet/mail. Ik heb geen verbeterpunten!”
Nicole, Geldrop, 20 april 2015.

Beoordeling: 7
“Snellere papierverwerking.”
Susan, Haarlem, 17 april 2015

 Beoordeling: 7
“Erg geduldig met ons geweest, vooral omdat de ziekte veel uitstel momenten vroeg.”
Ria, Budel, 8 april 2015

Beoordeling: 10
“Snelle afhandeling.”
Tina, Deventer, 6 april 2015

Beoordeling: 7
“Snelheid.”
Aslan, Heerenveen, 5 april 2015

Beoordeling: 10
“Snel, behulpzaam, duidelijk en vriendelijk. Minpunt, als de scheiding helemaal rond is, dus ook bij de gemeente krijg je hier geen bericht van of alleen de vrouw krijgt hier bericht van omdat haar naam weer veranderd is. Zou fijn zijn als beide partijen bericht zouden krijgen dat het officieel is bij de gemeente.”
Brouwer, Sommelsdijk, 3 april 2015

Antwoord Echtscheidingswinkel:
“Op 12 maart 2015 hebben wij u beiden per post het bericht van de gemeente toegezonden. Hierin staat dat u gescheiden bent en ook heeft u een kopie van het bericht van de gemeente ontvangen.”

Beoordeling: 8
“Ik ben goed geholpen en heb verder geen klachten.”
Lisette, Meteren, 24 maart 2015

Beoordeling: 7
“Ik heb geen opmerkingen en geen verbeterpunten.”
Wijntje, Sint Willibrord, 24 maart 2015

Beoordeling: 10
“Goede afhandeling en vriendelijk.”
Verweij, Lobith, 11 maart 2015

Beoordeling: 8
“Werkt snel alles via e-mail en telefoon.”
Peter, Geldermalsen, 3 maart 2015 

Beoordeling: 10
“Bereikbaarheid, snelheid, vriendelijk, behulpzaam en discreet. Ik heb geen verbeterpunten.”
Kristel, 3 maart 2015

Beoordeling: 10
“Rustgevend, alle tijd, luisterend en oplossend. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Victor, Eindhoven, 3 maart 2015

Beoordeling: 10
“Ik heb geen opmerkingen en geen verbeterpunten.”
Maurike, 3 maart 2015

Beoordeling: 10
“Goede contacten en duidelijkheid in alles. Zeer vriendelijk aan de telefoon en ik werd gelijk goed geholpen. Ik ben regelmatig op de hoogte gesteld van alles wat er speelde. Ik ben er zeer tevreden over.”
Betty, Apeldoorn, 3 maart 2015

Beoordeling: 8
“Prima service en goede balans tussen persoonlijke en zakelijke benadering. Ik kan geen verbeterpunten noemen.”
Klant, Veldhoven, 3 maart 2015

Beoordeling: 7

“In de folders wordt veel bruikbare informatie gegeven en de advocaat is duidelijk omtrent de kosten. Ik vond het telefonisch contact met de juridisch medewerkster wat minder en de privacy van de gespreksruimte in Eindhoven kan beter.”
Michaël, Hamont, 2 februari 2015

Beoordeling: 8
“De echtscheiding was snel afgehandeld! Ik kan verder geen verbeterpunten noemen.”
Mark, Dronten, 1 februari 2015

Beoordeling: 7
“Een goede afhandeling van de echtscheiding. Ik had graag wat meer persoonlijk contact gehad in plaats van contact per mail. In het begin had ik het idee dat er standaard convenanten werden toegezonden. Soms had ik het gevoel niet goed geadviseerd te worden. Dit is mijn eerste echtscheiding dus ik weet niet hoe het bij andere advocatenkantoren gaat. Wel heb ik jullie aanbevolen aan een vriendin die in dezelfde situatie zit.”
Mark, Waalre, 31 januari 2015

Beoordeling: 8
“Ik ben goed geholpen ik heb geen verbeterpunten en ik heb geen opmerkingen.”
Ton, Zwijndrecht, 31 januari 2015

Beoordeling: 7
“De instelling en flexibiliteit is zeer positief en er is begrip voor de mens in geval van onvoorziene omstandigheden. Hier wordt zeer positief mee omgegaan. Soms is er wel enige verwarring met name bij de administratie en ondersteunende dames. Ondanks de zeer positieve bedoelingen lijkt het of er soms langs elkaar heen gewerkt wordt en dat er geen onderling overleg is.”
Brigitte, Barendrecht, 20 januari 2015 

Beoordeling: 9
“Bij de Echtscheidingswinkel zijn ze erg klantvriendelijk. Zij proberen ook altijd naar goede oplossingen te zoeken. Verder kan ik geen verbeterpunten noemen.”
Anoniem, Capelle aan den IJssel, 22 januari 2015

Beoordeling: 8
“Snel, kundig en vriendelijk. Geen verbeterpunten.”
Robert, Geldrop, 16 januari 2015

Beoordeling: 8
“Ik heb geen opmerkingen of verbeterpunten. Ik ben tevreden.”
Harrie, Eindhoven, 12 januari 2015

Beoordeling: 7
“Een pluspunt vond ik de prijs van de gehele echtscheiding. De communicatie kan verbeterd worden.”
Kees, Eindhoven, 28 december 2014

Beoordeling: 9
“De echtscheiding werd snel en deskundig afgehandeld. Ik heb geen verbeterpunten.”
Pieter, Veldhoven, 28 december 2014

Beoordeling: 8
“Het proces werd duidelijk vooraf verteld en er was ook duidelijkheid over de benodigde stukken voor de echtscheiding. Mijn vragen werden snel beantwoord. Er is geen vertraging opgelopen tijdens de echtscheiding en ik had één vaste contactpersoon. Als verbeterpunt zou ik graag willen zien dat de Echtscheidingswinkel ook aangeeft wat zij niet doen, zoals het doorgeven van wijzigingen m.b.t. de hypotheek en het wijzigen van autorisatie bankrekeningen.”
Corinne, Deventer, 28 december 2014

Beoordeling: 10
“De hulp is snel en punctueel. Geen verbeterpunten.”
Andy, Zwijndrecht, 24 december 2014

Beoordeling: 10
“Goede en duidelijke communicatie per mail. Elke verandering en wijziging wordt vermeld en gecommuniceerd. De advocate was vriendelijk en duidelijk. Bij vragen en/ of onduidelijkheden kreeg ik een helder antwoord en tips waar ik rekening mee moest houden.”
Maria, Sleeuwijk, 24 december 2014

Beoordeling: 10
“ They did the job they were charged to do.”
James, Liverpool. 23 december 2014

Beoordeling: 10
“De echtscheiding is snel en correct afgehandeld. Ik ben altijd door iedereen netjes telefonisch te woord gestaan. Gewoon een prima service! Ook de gespreide betaling die mogelijk is, is erg fijn. Jullie moeten gewoon dezelfde werkwijze aanhouden want deze is prima!”
Natascha, Den Haag, 23 december 2014

Beoordeling: 10
“Alles goed geregeld. Goede uitleg over alles ik ben zeer tevreden.”
Paul, Elst (Gld.), 21 december 2014

Beoordeling: 9
“Geen opmerkingen en verbeterpunten.”
Karel, Eindhoven, 19 december 2014 

Beoordeling: 10
“Er is altijd snel contact, ik heb altijd bericht terug gekregen en zij gaven veel uitleg wanneer ik vragen had. Achteraf miste ik wel de uitleg over zaken zoals wat te doen met je pensioen en wel of geen ouderschapsplan.”
Tineke, Oud Vosse, 9 december 2014 

Beoordeling: 7
"Goed in snelheid, bereikbaarheid, duidelijkheid. In ons geval kregen beide (ex-)partners een factuur voor de helft van de kosten. Dit kan duidelijker gecommuniceerd worden. Nu verkeerden wij in de veronderstelling dat we de rekening al voldaan hadden, maar de betalingsherinnering had betrekking op de ander die nog niet betaald had. In ons geval niet erg, want wij waren en zijn prima on speaking terms, maar er zullen vast gevallen zijn waarin dat problemen kan opleveren."
Theo, Utrecht, 9 december 2014

Beoordeling: 9
"Snelle communicatie. Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Vicky, Wormer, 5 december 2014

Beoordeling: 9
"Uitstekende organisatie. dikke 9,5 !! Klant beter informeren bij indienen persoonlijke gegevens dat deze niet ouder mogen zijn dan 3 maanden."
Ruud, Maarssen, 2 december 2014

Beoordeling: 9
"Zaken snel geregeld, helder en duidelijke info! Erg tevreden over het afwikkelen van de scheiding!"Ine, Venlo, 26 november 2014

Beoordeling: 10
"Snel en accuraat!!! Vriendelijke klantenservice. Ik ben dik tevreden! Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Nicole, Drunen, 23 november 2014

Beoordeling: 8
"Snel, duidelijk en eerlijk. Soms wat zorgvuldiger omgaan met de post."
Alida, IJsselstein, 16 november 2014

Beoordeling: 8
"Snelle afhandeling en duidelijk. Het was allemaal heel helder."
Alan, Kaatsheuvel, 10 november 2014

Beoordeling: 10
"Helder, snel, adequaat, prettig. Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Bert, Almere, 10 november 2014

Beoordeling: 7
"Goed overleg mogelijk. Ik was teleurgesteld dat in een eerder concept convenant stond dat de datum van echtscheiding de datum indiening bij de rechtbank was. Hier is nooit iets aan veranderd van onze kant maar bleek er uiteindelijk toch uit te zijn. Daardoor is de officiële datum echtscheiding 2 maanden later geworden."
Frank, Amsterdam, 8 november 2014

Beoordeling: 9
"Snel en goed geregeld."
Miriam, Maastricht, 5 november 2014

Beoordeling: 10
"Snel, accuraat, goed advies en volgens afspraak."
Dennis, Almere, 5 november 2014

Beoordeling: 6
"Altijd een antwoord op de gestelde vragen. Altijd bereikbaar. Vaste kosten. Betaling in termijnen mogelijk, in overleg altijd de juiste oplossing. Respect. Geen effectieve mediation, lange doorlooptijd als de partners niet geheel op één lijn zitten."
Cor, Leidschendam, 31 oktober 2014

Beoordeling: 9
"Ik heb geen opmerkingen en ik kan geen verbeterpunten noemen."
Jos, Nieuwerkerk aan den IJssel, 31 oktober 2014

Beoordeling: 8
"Discrete deskundige bemiddeling met open beleid voor beide partijen. Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Oscar, Eindhoven, 28 oktober 2014

Beoordeling: 8
"Vriendelijk en correct telefonisch contact. Flexibel meedenkend met financiële uitdagingen en goed adviserend bij aandachtspunten. Cliënten met een bijstandsuitkering bij het eerste contact er op wijzen dat ze welkom zijn na een bezoek aan het juridisch loket van de gemeente. Anders krijgen ze van de gemeente niet de volledige bijzondere bijstand waar ze normaal recht op zouden hebben."
Saskia, IJmuiden, 24 oktober 2014

Beoordeling: 3
"Ze adverteren alle kennis in huis te hebben. In de praktijk rondom huis slechte voorlichting en tegenstrijdig. Je komt niet verder telefonisch als de secretaresse waardoor ik verkeerd ben voorgelicht en zelfs steeds naar notaris werd doorverwezen. Daarnaast was informatie verstrekking onvolledig."
Jaco, Amsterdam, 23 oktober 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Wilt u aangeven wat u bedoelt met slechte voorlichting en tegenstrijdig advies? Verder kunnen wij als advocatenkantoor geen notariële stukken opstellen als het gaat over de overdracht van een woning. Alleen notarissen kunnen notariële akten opstellen.

Beoordeling: 5
"Goedkoop. Eén contactpersoon en betere archivering van documenten aangezien we sommige documenten twee keer of meer hebben moeten versturen. Een meer proactieve benadering van de klant en een meer leidende rol aannemen aangezien de klant meerdere dingen hebben die ze moeten regelen waardoor dit proces onnodig lang duren."
Joost, Almere, 21 oktober 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Bedankt voor uw reactie. Een enkel contactpersoon beperkt juist de voortgang, omdat enkele medewerksters parttime werken en af en toe ook zwangerschapsverlof opnemen. Archivering is goed geregeld, maar wat wij niet in de hand hebben is de post die naar ons wordt toegezonden.

Beoordeling: 8
"Snelle en correcte reacties. Doordat je samen de formulieren en het convenant moet invullen is er bij ons weinig discussie ontstaan. De doorlooptijd was 10 weken. Ik vond het best wel veel geld voor het verwerken van standaard formulieren en het indienen bij de rechtbank en gemeente. 2x 1689,80 euro."
Merel, Arnhem, 16 oktober 2014

Beoordeling: 9
"Respectvolle benadering, duidelijke informatie, ook op website. Goede begeleiding en de mogelijkheid om de zaken naar wens af te wikkelen/handelen. Wil je alles via e-mail en post, dan kan dat, maar is er behoefte aan gesprek op kantoor is die mogelijkheid er ook. Sommige papieren moeten via de post verstuurd worden. Dat kan soms niet anders en is op zich geen probleem. Wat ikzelf wel prettiger zou hebben gevonden, was als men een kort mailtje stuurt ter bevestiging dat men de post ontvangen heeft. Het duurt soms eer er weer een reactie komt (wat gebruikelijk is) maar in de tussentijd vroeg ik me steeds af of ze de post wel ontvangen hadden. Het komt immers vaker voor dat poststukken ergens onderweg verloren gaan, beschadigd worden of niet bezorgd worden e.d. Als ik dan een mailtje had ontvangen ter bevestiging had mij dat gerustgesteld en had ik daar niet over hoeven piekeren (en dat doe je in een dergelijke situatie al genoeg)."
F
red, Waverveen, 13 oktober 2014

Beoordeling: 7
"Correcte en nette behandeling. Vragen welke gesteld waren zijn voor mij niet bevredigend beantwoord. Ook de verwachtte tijdsduur was ondanks dat dit zeer kort zou zijn behoorlijk lang."
Gina, Almere, 13 oktober 2014

Beoordeling: 10
"Ze werken snel. Alles is duidelijk. Je kan altijd je vragen stellen. Ze nemen de tijd voor je."
Charles, Rotterdam, 10 oktober 2014

Beoordeling: 8
"Snelle werking. Goede feedback. Niet duur. Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Natasja, Zuidbroek, 9 oktober 2014

Beoordeling: 10
"Snel. Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Michaela, Doorwerth, 9 oktober 2014

Beoordeling: 9
"Goede service, alles netjes en zo snel mogelijk afgehandeld, professioneel, openheid van zaken, goed overleg, papieren netjes en ordelijk. Er staat laagste kosten maar redelijke prijzig evengoed. Verder ga zo door!!!"
Willem, Rotterdam, 6 oktober 2014

Beoordeling: 4
"Snel. Niet teveel aan de vrouw denken een man heeft ook een leven na de scheiding. Luister ook naar de partner."
Anton, Hilvarenbeek, 6 oktober 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Een goede balans houden tussen beide belangen raakt de kern van ons werk. Uw dossier heb ik hierop nagelopen en ik kwam niet specifiek iets tegen. Wellicht wil u aangeven wat er verkeerd is gegaan, zodat wij hier beter op kunnen gaan letten?

Beoordeling: 10
"Ik heb geen opmerkingen en ik kan geen verbeterpunten noemen."
Tonny, Geldrop, 6 oktober 2014

Beoordeling: 10
"Snelle afwerking en medewerking. Het is snel en goed gegaan. Ik kan geen verbeterpunten noemen."Oliver, Tilburg, 5 oktober 2014

Beoordeling: 8
"Communicatie was zeer goed . Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Mariska, Vlaardingen, 5 oktober 2014

Beoordeling: 8
"Ik heb verder geen opmerkingen en ik kan geen verbeterpunten noemen.
Ralph, Emmen, 1 oktober 2014

Beoordeling: 8
"Gemakkelijke en duidelijke afspraken. Alles wordt voor je geregeld en veel goedkoper dan via advocaten kantoren. Ik kan geen verbeterpunten noemen"
Anita, Lommel, 30 september 2014

Beoordeling: 7
"Je hoeft niet zolang te wachten voor een afspraak, als je ze belt doen ze het meteen regelen. Ik kan geen verbeterpunten noemen"
Wiegeraad, Breda, 21 september 2014

Beoordeling: 1
"Algehele communicatie was niet goed."
Ron, Woerden, 20 september 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Betreffende de communicatie merk ik op dat de aan u toegezonden post steeds terug werd gezonden, ondanks onze juiste adressering. Zelfs na de echtscheiding, krijgen wij uw post teruggezonden. Uiteraard is dat zeer storend, maar het is niet een gebrek aan deze zijde, zeker niet omdat wij u ook telefonisch en per email op de hoogte hebben gehouden.

Beoordeling: 10
"Goede afwikkeling en de service is klantvriendelijkheid. Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Peter, Drunen, 8 september 2014

Beoordeling: 9
"Snelle reactie en goed advies. Ik kan geen verbeterpunten noemen."
Ellen, Veldhoven, 26 augustus 2014

Beoordeling: 8
"Alles was positief, behalve het volgende. Geef vooraf aan dat uittreksel huwelijksregister en geboorteregister niet ouder dan 3 maanden mag zijn. Hebben wij nu 2x moeten aanvragen."
Marjolein, Kampen, 26 augustus 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

U bent hier wel degelijk schriftelijk 2x op gewezen. Verder blijf het natuurlijk vervelend dat de uittreksels nogmaals moesten worden opgevraagd. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig omdat de echtscheiding binnen een paar weken kan worden aangevraagd.

Beoordeling: 10
"Ik ben vanaf het begin goed, snel en deskundig geholpen. Wat mij positief opviel was de meer dan persoonlijke en vriendelijke benadering. Ondanks dat het soms lastig was bleef de houding van mw. Gloudemans vriendelijk maar professioneel met respect voor beide partijen.
Verder ben ik meer dan vriendelijk geholpen door mw. Van Doorn. Ik ben bijzonder tevreden.
Ik raad de Echtscheidingswinkel aan, ook voor klanten die zelf moeten betalen."
Annemarie, Den Helder, 26 augustus 2014

Beoordeling: 8
"Ik heb verder geen opmerkingen  en ik kan geen verbeterpunten noemen."
Mienke, Almere, 20 augustus 2014

Beoordeling: 2
"Volstrekt onpersoonlijk. Geen enkel contact, zelfs nadat het van onze kant máánden stil bleef. Kijkt uitsluitend naar hoe het volgens de wet moet. Als de kostwinner b.v. meer alimentatie wil betalen dan strikt noodzakelijk, dan blijft daar op teruggekomen worden. Ik heb een sterk vermoeden dat hier enkele datatypistes een standaard applicatie invullen en dat hier vervolgens een 'advies' uit voortkomt. Kortom: Verwacht geen enkel advies of support!! Deze dienst is uitsluitend bruikbaar als je een simpele papierwinkel geregeld wil hebben en er geen complicerende factoren (kinderen, huis-/pensioenverdeling, verrekenbedingen etc.) in het spel zijn."
Hetty, Schijndel, 19 augustus 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Geachte mevrouw,

Telefonisch had ik inmiddels met u overleg. Het is jammer dat u achteraf pas uw onvrede over onze dienstverlening kenbaar maakt. Tussentijds had e.e.a. nog bijgestuurd kunnen worden. Ons kantoor kent immers geen uurtarieven en u kunt ons altijd gratis bellen om advies te krijgen. Ook gesprekken hier op kantoor hadden plaats kunnen vinden zonder extra kosten en tijdslimiet. U gaf echter zelf aan dat u geen gesprek op ons kantoor wenste te voeren.

Verder is er juist met u beiden veelvuldig en regelmatig contact geweest via email en post. Een deel van onze klanten wenst een schriftelijke afwikkeling en een ander deel, wenst veel persoonlijk contact. Het was dezerzijds niet bekend dat u meer persoonlijk contact wenste.

Beoordeling: 7
"De prijs is een pluspunt maar de bereikbaarheid een verbeterpunt."
Kristel, Schoonhoven, 18 augustus 2014

Beoordeling: 6
"Reageerde snel via de e-mail. Wel ouderdomspensioen genoemd, maar niet nabestaandenpensioen. Niet goed genoeg voorgelicht over eigen bijdrage wel betalen. Kreeg dus later wel rekening van Raad voor Rechtsbijstand."
Rachel, Ede, 16 augustus 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Ook als u subsidie krijgt van de overheid, blijft er altijd nog de eigen bijdrage om te betalen. Dit staat duidelijk in onze brochure.

Beoordeling: 8
"Netjes, aardige mensen die alles netjes rustig uit leggen als ik iets niet begreep.  Veel fouten gemaakt wat erg pijnlijk is. Veel kwijt of zoek maar weet niet aan welke instantie het lag."
Herman, Almere, 16 augustus 2014

Beoordeling: 8
"Ze denken mee, zorgvuldig. Soms lastig te bereiken voor zeer specialistische vragen (maar je wordt altijd teruggebeld!)."
Rijnbergen, Ede, 13 augustus 2014

Beoordeling: 5
"Vriendelijk en prijs. Beter luisteren na de klant. Voorbeeld: veel fouten in papierwerk, één op één overnemen lukt niet, veel dubbele vragen en veel papierwerk wat niet nodig is. Dit is zonde voor de klant maar ook voor het bedrijf zelf. Kan stuk sneller en goedkoper voor beide partijen."
Sherly Ann, Heerenveen, 13 augustus 2014

Beoordeling: 7
"Geen rompslomp met advocaten. Snelle reacties.  Beter "luisteren" naar opgave gegevens klanten. Soms twee of drie keer hetzelfde moeten aangeven."
Miranda, Den Haag, 12 augustus 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Dank voor uw reactie!

Beoordeling: 5
"Wachten maar af en nemen weinig contact met je op en had vaak het idee dat het te veel was als ik vragen had"
Miranda, Apeldoorn, 12 augustus 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Uw reactie nemen wij ter harte! Wij gaan kijken hoe de interactie met onze klanten verder kunnen verbeteren.

Beoordeling: 1
"Ondanks dat partner en ex-partner het direct eens waren met regelen en verdelen, scheen dit hier een enorm "probleem" te zijn. De op verzoek gestuurde stukken werden terug gestuurd of kwijt geraakt. Duurde 4 weken voor je bericht had dat er nog iets "miste". Vervolgens werd de advocaat ziek en werd er blijkbaar geen nieuwe op gezet waardoor het geheel dusdanig lang duurde dat alle uittreksels van bevolkingsregister niet meer geldig waren en dus weer opnieuw aangevraagd worden. Zeer slechte verloop van jullie kant, heeft veel te lang geduurd.
Gosse, Almere, 8 augustus 2014

Beoordeling: 6
"Goede communicatie. Duidelijk aangeven hoe de tijdsverloop is."
Brenda, Eindhoven, 5 augustus 2014

Antwoord Echtscheidingswinkel

Tijdsverloop is voor iedereen verschillend, afhankelijk van het proces dat u samen doorloopt. Als beiden in gelijke mate meewerken aan de procedure, dan is de doorlooptijd een paar weken.

Beoordeling: 6
“Goede en prettige communicatie via de telefoon en e-mail. De zaken werden duidelijk aan mij uitgelegd. Verwerking van de e-mail kan soms lang duren. De communicatie onder het personeel kan beter.”
Hein, Sneek, 5 augustus 2014 

Beoordeling: 10
“Ik heb verder geen opmerkingen en kan geen verbeterpunten noemen.”
Ariel, Arkel, 3 augustus 2014

Beoordeling: 6
“Goedkoop, gemakkelijk, alles per mail. Soms wordt er traag gereageerd en moeten zaken meerdere malen worden aangegeven, dit is wel een nadeel wanneer alles per mail wordt geregeld. Het rechtstreekse contact ontbreekt dan.”
Michael, Gorinchem, 2 augustus 2014

Beoordeling: 10
“Er wordt snel en accuraat gehandeld. Personeel is altijd op de hoogte en erg behulpzaam.”
Corrie, Almere, 31 juli 2014

Beoordeling: 9
“De medewerkers en de advocaten zijn altijd bereikbaar. Goede persoonlijke benadering. Ik kan verder geen verbeterpunten noemen.”
Van Ekelenburg, Tiel, 23 juli 2014 

Beoordeling: 10
“Snelle en zorgvuldige afhandeling. De echtscheidingswinkel is discreet. Geen verbeterpunten.”
Arend, Den Haag, 22 juli 2014

Beoordeling: 10
“Pluspunten: In het begin was het een beetje rommelig. Voor klanten kunnen sommige termen wat onduidelijk zijn. Dit kan iets helderder. Verder goede service.”
Dianna, Castricum, 22 juli 2014 

Beoordeling: 8
“Het is erg fijn dat we één keer op kantoor geweest zijn voor een afspraak en dat hierna alles per post of mail werd afgehandeld. Ik ben erg blij met de subsidie die werd toegekend, waardoor er geen verassingen waren over de prijs.”
Manja, Ridderkerk, 16 juli 2014

Beoordeling: 8
“Geen opmerkingen of verbeterpunten.”
Nina, Zeist, 13 juli 2014

Beoordeling: 7
“Snel contact, altijd bereikbaar. Zij hadden een neutrale opstelling naar beiden. Als verbeterpunt wil ik graag opgeven dat de werkwijze beter moet worden uitgelegd. Er werd gezegd dat alles heel snel geregeld kon zijn, maar toen kwamen de maren…”
Roos, Casticum, 11 juli 2014

Beoordeling: 10
“Een correcte, respectvolle benadering. Zeer vriendelijke medewerkers. Snelle en correcte communicatie. Goede afhandeling van zaken, ik heb het met vertrouwen uit handen kunnen geven. Ik ben normaal erg kritisch maar kan geen verbeterpunten noemen. Zou het aan iedereen aanbevelen.”
Anja, Veldhoven, 10 juli 2014

Beoordeling: 8
“Ik heb verder geen opmerkingen, kan ook geen verbeterpunten noemen.”
Agnita, Bolsward, 30 juni 2014

Beoordeling: 5
“Toen alle papieren eenmaal waren ingeleverd, verliep alles erg vlot. Op zich is de echtscheiding goed afgehandeld. Toch zou het goed zijn als de informatieverstrekking een wat reëler beeld zou geven. Beide partners moeten namelijk een aantal grote beslissingen nemen (bv. Over alimentatie en pensioen).”
Koos, Sassenheim, 25 juni 2014

Beoordeling: 5
“Er staat dat de echtscheiding tussen de 4 en 10 weken duurt maar het duurt veel langer en de prijzen kloppen ook niet.”
Paul, Alphen aan den Rijn, 20 juni 2014

Beoordeling: 9
“Snelle en correcte afhandeling van de echtscheiding. De tussentijdse terugkoppeling over de voortgang van het proces is volledig. De verhouding prijs/kwaliteit is uitstekend!.”
Thais, Weert, 20 juni 2014

Beoordeling: 7
“Wij hebben beiden dezelfde advocaat gehad. De begeleiding van de advocaat was ok. Heb begrip voor de onpartijdigheid maar af en toe had de advocaat duidelijker moeten zijn. Zodra ik doorvroeg, kwam er een beter antwoord. Op de website staat dat je enkele formulieren moet inleveren. Helaas zijn de huwelijksakte en de geboorteakte na 3 maanden verlopen. Mijn advies is om dit duidelijker te vermelden, aangezien je anders twee keer de kosten moet maken voor nieuwe uittreksels. ”
Zai, Veldhoven, 30 mei 2014

Beoordeling: 7
“Dat alles via de telefoon en per mail geregeld kon worden is voor mij zeker een pluspunt. Ik zou wel graag op de hoogte gehouden worden wanneer de advocaat afwezig is. Dit is een kleine moeite en dan weet de klant waarom zij een tijd niets vernemen.”
Melanie, Rosmalen, 27 mei 2014

Beoordeling: 7
“De medewerkers waren behulpzaam aan de telefoon. Ik vond dat het sneller kon, en er werden foutjes gemaakt. Bijvoorbeeld toen zij aangaven dat er papieren niet waren toegezonden terwijl dit wel was opgestuurd”.
Dalia, Wijchen, 24 mei 2014 

Beoordeling: 7
"Geen verdere opmerkingen met betrekking tot eventuele pluspunten. De terugkoppeling of een reactie op de e-mail duurde soms lang."
Leo, Berlicum, 20 mei 2014

Beoordeling: 5
"Er werd veel heen en weer gemaild, het was goedkoop en een vaste prijs. Er werd spoed aangeboden maar de procedure is niet snel verlopen. Ook ontving ik een e-mail met een aanmaning tot betaling terwijl het product nog niet was geleverd."
Alita, Groningen, 12 mei 2014

Beoordeling: 2
"Als je het samen eens bent kan de echtscheiding snel geregeld zijn, qua bemiddeling of versnelling van de procedure ben je hier niet aan het juiste adres."
Anton, Rotterdam, 30 april 2014

Beoordeling: 8
"Zakelijk, heldere communicatie prompt. Graag had ik meer terugkoppeling."
Peet, Spijkenisse, 13 mei 2014

Beoordeling: 7
"Alle echtscheidingsstukken werden keurig naar beide partijen toegezonden. Er was geen sprake van onverwachte kosten."
Alkmaar, 13 mei 2014

Beoordeling: 7
"De echtscheiding via de Echtscheidingswinkel heb ik als positief ervaren, de scheiding is redelijk vlot behandeld. De gehele procedure is per post afgehandeld, er hebben geen persoonlijke gesprekken plaatsgevonden, wat ik niet als storend heb ervaren."
Levi, Deventer 3 mei 2014

Beoordeling: 8
"Ik heb verder geen opmerkingen."
Alita, Odijk 8 april 2014

Beoordeling: 8
"Goede snelle service, verder heb ik geen opmerkingen."
Jurgen, Didam 18 maart 2014

Beoordeling: 8
"Goed advies, professioneel en dienstverlenend. Ik heb geen verbeterpunten."
Martine, Valkenswaard 5 maart 2014

Beoordeling: 8
"Ik kon altijd bellen als ik vragen had en ben altijd goed geholpen."
Saskia, Zeewolde 2 maart 2014

Beoordeling: 7
"Ik heb snel kunnen scheiden."
Willem, Valkenswaard 28 februari 2014

Beoordeling: 8
"De echtscheiding is snel en duidelijk afgehandeld. Deze procedure is niet geschikt voor mensen die het niet samen eens zijn."
Petra, Almere 27 februari 2014

Beoordeling: 9
"Vlot, accuraat, meedenken, aanreiken consequenties waardoor voor partijen een beter inzicht ontstaat".
Jos, Didam 27 februari 2014

Beoordeling: 9
"Goede advocaten, heb te allen tijde goed advies gekregen en de kosten waren laag. Het eindresultaat was goed!"
Hennie, Walik, 27 februari 2014

Beoordeling: 2
"De Scheiding is geregeld, ik vond de communicatie in de brochures onduidelijk en de tarieven te hoog."
Edward, Uithoorn, 26 februari 2014

Beoordeling: 7
"Vriendelijke behandeling, ik had graag wat meer begeleiding gekregen bij het aanvragen van een peiljaarverlegging. Achteraf bleek dat ik wel in aanmerking kwam voor de overheidssubsidie en heb hierdoor € 1.000,- te veel betaald."
José, Zwijndrecht, 25 februari 2014

Beoordeling: 9
"Goede onafhankelijke advocaat, goed advies, lage kosten en een goed resultaat!"
Mieke, Wormerveer 26 februari 2014

Beoordeling: 7
"Wij zijn vriendelijk behandeld"
Anita, Son en Breugel, 24 februari 2014

Beoordeling: 8 
“Ik had een fijn en persoonlijk contact. Fijne service.”
Debbie, Winschoten, 20 februari 2014

Beoordeling: 7 
“Snelle, professionele en volledige ondersteuning voor, tijdens en na het scheidingstraject. Mijns inziens heeft de echtscheidingswinkel zeer capabele en meelevende mensen in dienst.”
Simon, Geldrop, 18 februari 2014

Beoordeling: 8
“De medewerkers van de Echtscheidingswinkel doen wat ze beloven. De echtscheiding wordt vlot afgewerkt en er is een goede toegang.”
Pieter, Best 17 februari 2014

Beoordeling: 10
“De Echtscheiding is prima verlopen ik heb verder geen op- of aanmerkingen.”
Francis, Utrecht, 17 februari 2014

Beoordeling: 10
“De Echtscheidingswinkel is snel, doeltreffend, doorpakkend en ik heb altijd duidelijke uitleg gekregen. Mijn vragen werden ook altijd beantwoord.”
Piet, Den Bosch, 8 februari 2014

Beoordeling: 7
"Ik heb zeer uitvoerig advies gekregen en de medewerkers hebben goed naar mij geluisterd."
Carla, Aerdt, 5 februari 2014

Beoordeling: 8
"Mijn ex-man en ik wilden zo snel mogelijk scheiden zonder te veel toestanden. We waren het met elkaar eens om één advocaat te nemen. Via internet vond ik de Echtscheidingswinkel. Nu ongeveer 8 maanden later is alles keurig en correct geregeld. Hartelijk bedankt".
Wouters, Almere, 4 februari 2014

Beoordeling: 8
"Ik heb verder geen opmerkingen en kan geen verbeterpunten benoemen."
Maeyer, Oss, 4 februari 2014

Beoordeling: 8
"Prettig contact, zij komen afspraken na en ze handelen de scheiding snel af."
Astrid, Liempde, 24 januari 2014

Beoordeling: 6
"De scheiding was gemakkelijk vanaf huis te regelen."
André, Oosterhout, 14 januari 2014

Beoordeling: 7
"Ik heb duidelijk advies gekregen en goede begeleiding tijdens de echtscheidingsprocedure."
Suus, Eindhoven, 11 januari 2014

Beoordeling: 8
"De prijs was goed, de echtscheiding is snel geregeld en er is efficiënt gewerkt."
Theo, Amsterdam, 6 januari 2014

Beoordeling: 10
"Er wordt een erg duidelijke uitleg. Er wordt veel uit handen genomen tijdens een hectische periode waar men al genoeg aan het hoofd heeft. Dankzij de echtscheidingswinkel heb ik mijn prioriteiten bij mijn kinderen kunnen leggen en heb ik de scheiding zonder al te veel moeite kunnen regelen!"

Louis, Huissen, 19 december 2013

Beoordeling: 5
"Er word in veel gevallen slecht geluisterd en slecht gecommuniceerd naar elkaar. Ook dat we veel achter dingen aan moesten bellen was negatief."
Dulce, Amsterdam, 24 november 2013

Beoordeling: 10
"Op zich vond ik alles best goed gaan !"
Roberta, Eindhoven, 20 november 2013

Beoordeling: 7
"Duidelijk, goedkoop; responsetijd was soms een beetje lang (geen drama)"
Sakia, Vlissingen, 12 november 2013

Beoordeling: 9
"Ik kan geen verbeterpunten noemen"
Jan, Almere, 30 oktober 2013

Beoordeling: 7
"Goed bereikbaar, goede communicatie, snelle afhandeling. Verbeterpunten: Als er iets veranderd wordt, ook gelijk doorvoeren. Anders krijg je 3 x dezelfde vraag. Ook de notities goed doorlezen, die een cliënt uit zichzelf al naar voren heeft gebracht. Soms leek het alsof deze niet werden doorgelezen, omdat je in de volgende brief hier een vraag over kreeg, terwijl het antwoord al bekend was."
Shanti, Zoetermeer, 29 oktober 2013

Beoordeling: 7
"Zeer meelevend."
Petra, Almere, 25 oktober 2013

Beoordeling: 7
"Vriendelijk, snel, nette afhandeling."
Annemarie, Eindhoven, 23 oktober 2013

Beoordeling: 7
"Heel persoonlijk, duidelijke afspraken, makkelijk te bereiken en als de persoon in kwestie niet aanwezig is dan is er altijd wel iemand bij wie je je vraag kunt neerleggen. ."
Weigert, Eindhoven, 22 oktober 2013

Beoordeling: 10
"Ik heb 3 jaar ervaring met de echtscheidingwinkel omdat ik in een vechtscheiding was beland. Mr. L Gloudemans heeft er een succes van gemaakt. Dus ook als het tegen zit kunt u op hen bouwen!! "
Bote, Oegsgeest, 18 oktober 2013

Beoordeling: 8
"- snelle reactie op aanvraag.
- duidelijke uitleg , informatie en helpdesk.
- prijs / kwaliteitverhouding prima.
- soepele betalingsregeling."
Dirk-Jan, Veldhoven, 14 oktober 2013

Beoordeling: 8
"Pluspunten: Vriendelijk, Deskundig, Accuraat. Verbeterpunten: Bereikbaarheid via email was niet altijd optimaal: soms duurde het een lange tijd (>15 min) voordat een verstuurde email aangekomen was. Gezien dat een hoge snelheid van handelen soms vereist is, moet de communicatie vlekkeloos en snel zijn. Als dit probleem opgelost zou zijn heb ik verder weinig aan te merken. Antwoord Echtscheidingswinkel: Bedankt voor uw reactie. De email verloopt via Google Gmail, hetgeen vele voordelen heeft. Nadeel is echter dat wij geen invloed hebben op de snelheid van ontvangst van email. In de praktijk wordt alle email binnen 30 minuten ontvangen, soms ook direct. Google geeft zelf aan dat ze hieraan werken via uitbreiding van hun server park."
Marieke, Tilburg, 10 oktober 2013

Beoordeling: 9
"Altijd telefonisch bereikbaar. Vriendelijke professionele klantbenadering. Gemaakte afspraken worden nagekomen. Snelle afhandeling van werkzaamheden."
Carlos, Almere, 17 september 2013

Beoordeling: 8
"Behulpzaam en vriendelijk."
Lina, Hoofddorp, 16 september 2013

Beoordeling: 9
"Men komt afspraken na."
"Men is bereikbaar."
"Men denkt mee met beide partijen."
Dick, Heerenveen 27 augustus 2013

Beoordeling: 9
"Aan te raden. Alles wordt duidelijk en correct besproken en afgehandeld."
Loes, Purmerend 6 juni 2013

Beoordeling: 6
"Het zou fijn zijn dat wij als mensen die niks van dit gebied afweten goed geïnformeerd zouden worden. Nu krijgen wij maar halve info en moeten wij zelf alles maar zien uit te vinden en moet alles op het laatste moment. Ik vind de receptioniste ook duidelijker dan de heer Appels zelf!"
Antonia, Franeker, 4 juni 2013

Beoordeling: 9
"Goede vlotte hulp, per post werden we goed op de hoogte gehouden, duidelijkheid en lage prijs."Riegholt, Heusden, 30 mei 2013

Beoordeling: 8
"Het ging allemaal heel soepel en correct. En heel duidelijke antwoorden op onze vragen."
Anuschka, Zaanstad, 19 mei 2013

Beoordeling: 7
"Aanrader"
Geert, Aalsmeer, 4 april 2013

Beoordeling: 6
"Ja, ik zou het bedrijf aanraden, maar adviseer wel de advocaat om nauwkeurigheid in acht te nemen, aangezien mijn naam stelselmatig in de brieven verkeerd werd geschreven. Ook werd de post niet direct naar het nieuwe adres van mijn vrouw verzonden."
Finn, Emmen, 2 april 2013

Beoordeling: 8
"Ik zou Echtscheidingswinkel.nl aanraden vanwege de duidelijke website waarop veel informatie te vinden is over allerlei praktische zaken, maar ook snelheid en vriendelijkheid van de medewerkers, het per post kunnen regelen, maar ook daarnaast de mogelijkheid om op kantoor face to face begeleiding te krijgen in de toch al verwarrende en chaotische periode waarin je je bevindt tijdens een scheiding. Laagdrempelig, professioneel, en voor elk budget."
Martin, Urk, 2 april 2013

Beoordeling: 10
"Jullie zijn snel en accuraat."
Sjoerd, Norg, 1 april 2013

Beoordeling: 9
"Ik zou het aanraden, omdat het snel geregeld was, de communicatie heel helder was en het was niet duur."
Friso, De Wolden 27 maart 2013

Beoordeling: 8,5
"Goed en accuraat en geen verrassingen in de kosten. Als je gezamenlijk goed met elkaar om kan gaan en rustig de heldere vragenlijsten invult wordt alles verder keurig verzorgd zonder dat je iemand tekst en uitleg hoeft te geven en dat geeft veel (benodigde) rust."
Tom, Bernisse 26 maart 2013

Beoordeling: 9
"Heldere communicatie. Een vast tarief, dus geen onnodig uitrekken van de situatie om de rekening te spekken."
Lynn, Sluis 12 maart 2013

Beoordeling: 8
"Ik heb ervaren dat er met belangstelling werd gezocht naar de beste werkbare overeenkomst. Ik ervoer geen oordeel over goed of fout. Tevens vind ik het goed dat er 1 advocaat voor beide partijen is. Meer een soort mediator. Tot slot werken jullie vlot en zijn jullie transparant over de te volgen stappen. Min punt is het gebrek aan persoonlijk contact. Jullie mogen ook, mijns inziens, meer advies geven in de mogelijkheden die er te kiezen zijn."
Maartje, Aalen, 11 maart 2013

Beoordeling: 10
"Aanraden! Omdat het heel duidelijk is en je kunt gratis bellen. Daarvoor sta je niet te lang in de wacht. Je wordt meteen geholpen. Ook krijg je alle informatie en geen vraag is te veel gevraagd. Verder vind ik dat de brieven meteen in behandeling worden genomen. Er is geen lange wachttijd voor je scheiding. Mocht je snel uit elkaar willen."
Sem, Den Helder, 4 maart 2013

Beoordeling: 9
"Jullie werken snel, neutraal en toch betrokken."
Milan, Sluis 3 maart 2013

Beoordeling: 8
"Communicatie is goed, het duurt langer dan wat vermeld staat. Verder erg tevreden over de goede afhandeling."
Kimberley, Hoofddorp 26 februari 2013

Beoordeling: 8,5
"Duidelijk proces. Professionele begeleiding. Soms wordt voortgang vertraagd doordat de post wordt gebruikt."
Maikel, Elst 4 februari 2013

Beoordeling: 7
"De lage kosten en de snelle terugkoppeling vond ik goed."
Beau, Weert, 30 januari 2013

Beoordeling: 7
"Prettig contact. Ook fijn waren de persoonlijke gesprekken, ook al was dat voor ons ver reizen."
Teide, Tzum, 28 december 2012

Beoordeling: 7
"Prijs en snelheid waren prima. Diepgang en fouten vond ik wat minder."
Thijs, Bergen, 17 december 2012

Beoordeling: 7
"Ik raad jullie aan omdat alles gemakkelijk vanuit huis kan. Vrij simpel en goede hulp. Wat mij tegenviel, is dat er toch veel papierwerk heen en weer moest worden gestuurd."
Julia, Vlissingen, 7 december 2012

Beoordeling: 8
"U hebt ons goed kunnen helpen."
Thom, Hoef, 6 december 2012

Beoordeling: 5
"Twijfelgeval."
Anna, Nijkerk, 29 november 2012

Beoordeling: 8
"Duidelijke, vlotte afwikkeling. Vriendelijk en deskundig aan de telefoon."
Daan, Bloemendaal, 28 november 2012

Beoordeling: 7
"Je kiest voor een mediator, waardoor je zelf meer wordt ingeschakeld dan via ieder een eigen advocaat. Ik vond dat niet altijd makkelijk. De informatie die ik kreeg was nogal kaal en niet gekleurd door de mening van de mediator."
Emma, Zijpe, 21 november 2012

Beoordeling: 8 
"Ik zou jullie willen aanraden in verband met de totaal zorg. Correcte afhandeling."
Luuk, Lunteren, 18 november 2012

Beoordeling: 7 
"Over het algemeen werd ik netjes en snel geholpen. Door een mannelijke medewerker kreeg ik echter vage antwoorden en verkeerde informatie. "

Lieke, Amstelveen, 2 november 2012

Beoordeling: 6
"De procedure vond ik veel te lang duren. Wij hebben geen kinderen of koopwoning, dus zou de afwikkeling echt wel simpeler kunnen. Wel vond ik goed, de lage kosten en de behulpzaamheid en vriendelijkheid van de medewerkers".
Omar, Diemen, 1 november 2012

Beoordeling: 8 
"Geen poespas en goed advies waar nodig. Ik zou jullie aanraden, omdat alles vlot en correct verloopt."
Ingrid, Lelystad, 29 oktober 2012 

Beoordeling: 9
"Aan te raden vanwege deskundige en vlotte behandeling."
Yolanda, Groningen, 28 oktober 2012

Beoordeling: 7
"Snel en goedkoop. Geen gedoe."
Teije, Assen, 24 oktober 2012

Beoordeling: 9 
"Snel, eerlijk en goedkoop. Bedankt voor alles. Het is goed verlopen zonder ruzie of trammelant."
Erica, Helmond, 24 oktober 2012

Beoordeling: 9
"De afwikkeling van de echtscheiding is heel vlot verlopen. De verwerking van papieren ging snel en accuraat. De vriendelijke en deskundige medewerkers waren altijd beschikbaar voor vragen. Zeer geschikt voor partners die nog met elkaar kunnen praten."
Maria, Son en Breugel, 21 oktober 2012

Beoordeling: 8,5
"Zou de mensen het aanraden. Ik ben heel positief over jullie."
Frederieke, Doetinchem, 19 oktober 2012

Beoordeling: 7
"Jullie zijn snel, discreet en heel duidelijk. Jullie denken goed mee en wijzen ook op vergeten onderwerpen."
Fred, Doetinchem, 14 oktober 2012

Beoordeling: 7 
"Mijn kennissen zou ik jullie willen aanraden, omdat er heel veel informatie en goede feedback wordt geboden op de vragen die wij hadden."
Ad, Gorssel, 12 oktober 2012

Beoordeling: 8 
"Echt om aan te raden. Telefonisch goed bereikbaar en heldere antwoorden."
Mirjam, Zutphen, 3 oktober 2012

Beoordeling: 8
"Ik zou jullie aanraden omdat alles relatief snel is geregeld, zonder dat het veel geld kost. Hoewel ik het niet nog een keer wil doen, ben ik uiterst tevreden met hoe het is verlopen in samenwerking met jullie."
Jan, Kerkrade, 29 september 2012

Beoordeling: 7
"Veel schriftelijke communicatie vond ik niet efficient. Ook had ik graag een praktische vertaling voor de juridische woorden."

Carine, Almere, 3 oktober 2012

Beoordeling: 8
"De stukken worden altijd discreet toegezonden."
Tanja, Elst, 27 september 2012

Beoordeling: 8
"Ik raad iedereen dit aan! Er is een goede begeleiding en ook de onpartijdigheid van de advocaat is een groot goed bij deze vorm van scheiden."
Paul, Oss, 26 september 2012

Beoordeling: 6
"De opmerkingen van mijn vrouw werden wel opgenomen, maar niet die van mijzelf. Ook logistiek vond ik de documentatie niet goed in elkaar gezet."
Wilma, Katwijk, 21 september 2012

Beoordeling: 6
"Ik vond de procedure te lang duren. Wij moesten herhaaldelijk de officiele documenten toesturen."
Ilse, Dirksland, 20 september 2012

Beoordeling: 9
"Duidelijke communicatie en uitleg, voor zowel mijzelf als mijn vrouw."
Jan, Bedum, 13 september 2012 

Beoordeling: 8,5
"De service was buitengewoon goed. Echter is het vooraf niet duidelijk wat het gaat kosten. Dit komt natuurlijk door de subsidie verlening, maar graag had ik het precies vooraf duidelijk hoeveel het zou zijn."
Els, Didam, 16 augustus 2012 

Beoordeling: 8
"Makkelijk en voordelig. Als er een vraag was gesteld, kreeg ik hierop meteen antwoord. Wel vond ik dat ik zelf veel moest uitzoeken in een tijd dat je hoofd er niet naar staat."
Debbie, Made, 15 augustus 2012

Beoordeling: 5
"De kosten en snelheid vond ik positief. Ik vond echter dat er veel teveel gedoe was over de kinder- en partneralimentatie. Wij hadden al hierover afspraken gemaakt, maar deze werden niet zonder meer overgenomen. Dit heeft bij mijn vrouw tot grote verwarring geleid en het heeft onze relatie onnodig verder verslechterd. Hetzelfde geldt voor de regeling over de verdeling van pensioenrechten. Verder bleken er administratief zaken verkeerd te lopen en ook is subsidie aangevraagd waarvoor ik nooit in aanmerking zou kunnen komen."
Jos, Heerlen, 10 augustus 2012

Beoordeling: 8
"Goede informatie. Kwam vriendelijk over."
Tjerk, Elspeet, 4 augustus 2012

Beoordeling: 8
"Makkelijk, duidelijk en goed bereikbaar. Na informatie via brochure en telefoon, voelde het goed."
Maria, Gennep, 1 augustus 2012

Beoordeling: 8
"Ik vond het handig dat alles per post kan. Ik vind dit een makkelijke manier van scheiden."
Dennis, Amsterdam, 3 augustus 2012

Beoordeling: 9
"Eigenlijk wilde ik jullie een 10 geven, maar dit is zo hoog. Buitengwoon goede informatie voorziening, vriendelijkheid van de medewerkers en coulante houding op het gebied van de factuur".
Caroline, Didam, 27 juli 2012

Beoordeling: 7
"Ik vond het positief van het snel ging. Echter bleken de kosten van mijn echtgenoot hoger uit te vallen dan wij dachten. Mijn kosten waren 163,50 maar die van mijn man veel hoger."
Tonny, Amersfoort, 26 juli 2012

Beoordeling: 7,5
"Snelle reacties alles in 1x geregeld."
Teije, Assen, 14 juli 2012

Beoordeling: 8
"Goede service; jullie zouden meer reclame moeten maken."
Gerard, Ruinerwold, 4 juli 2012

Beoordeling: 8
"Klantvriendelijk en duidelijke begeleiding."
Ruud, Bergschenhoek, 25 juni 2012

Beoordeling: 7
"Ik vond dat ik goed advies kreeg. Wij wilden niet allebei een eigen advocaat."
Maggie, Assen, 11 juni 2012

Beoordeling: 8
"Kundig ter zake en neutrale opstelling. Specialisatie als advocaat in familierecht vond ik van belang."
Rob, Rotterdam, 6 juni 2012

Beoordeling: 8   
"Ik heb voor jullie gekozen vanwege de gemakkelijke communicatie. Ik zou het wel handig vinden om een stappenplan te hebben, zodat ik weet hoe die scheiding dan zal verlopen."
Monique, Mookhoek, 1 juni 2012

Beoordeling: 9   
"Ik vond eigenlijk alles wel goed. Ik heb geen klachten ofzo. Professioneel werk."
Wim, Elst, 31 mei 2012

Beoordeling: 6   
"De echtscheiding verliep goed, maar ik vind scheiden in Nederland wel duur. Makkelijke werkwijze."
Toon, Uden, 28 mei 2012

Beoordeling: 9   
"Ik heb voor jullie gekozen in verband met de kosten en het gemak."
Nancy, Udenhout, 15 mei 2012

Beoordeling: 9   
"Goede informatie aan beiden. Prima prijs-kwaliteit verhouding. Een lokale advocaat is mogelijk minder gespecialiseerd in echtscheidingszaken. Financieel had ik toch meer advies verwacht."
Youri, Purmerend, 4 mei 2012

Beoordeling: 7,5   
"Duidelijke prijs. Nette bejegening en vlotte reactie op post en emails."
Anja, Beek, 28 april 2012

Beoordeling: 8   
"Contact met de advocate verliep prima. Lage kosten. Het duurde echter allemaal veel langer dan ik had verwacht."
Gerard, Elst, 30 maart 2012

Beoordeling: 8   
"Ik was goed geinformeerd en kon met al mijn vragen terecht. De kosten vond ik erg meevallen."
Florence, Mierlo, 27 maart 2012

Beoordeling: 7   
"Ik vond dat ik toch veel zelf moest uitzoeken. Wel fijn dat alles online kan."
Marijke, Amstelveen, 23 maart 2012

Beoordeling: 8,5   
"Geen moeilijke afspraken. Makkelijk en niet duur."
Willem, Best, 16 maart 2012

Beoordeling: 9   
"Ik ga iedereen aanraden de scheiding via jullie te doen. Ik vond anderen te duur. Ik heb jullie gevonden via een kennis die ook via jullie is gescheiden."
Linda, Rijswijk, 8 maart 2012

Beoordeling: 8   
"Goede online mogelijkheden. Goede referenties."
Michael, Alkmaar, 5 maart 2012

Beoordeling: 8   
"Ik was positief verrast, doordat het zo soepel en makkelijk verliep."
Pascal, Alkmaar, 29 februari 2012

Beoordeling: 8   
"Gelukkig was er veel te regelen via email contact. Zeer efficiente werkwijze."
Ed, Amsterdam, 20 februari 2012

Beoordeling: 7,5   
"Het ging allemaal goed. Snel en goedkoop."
Carla, Apeldoorn, 17 februari 2012

Beoordeling: 4   
"Schandalig dat zij zoveel geld durven te vragen, terwijl voor ons alles standaard was."
Hans, Steenbergen, 8 februari 2012

Beoordeling: 1   
"Ik vond het veel te duur. Ik dacht dat ik subsidie kreeg van de overheid, maar die werd afgewezen."
Samad, Den Haag, 5 februari 2012

Beoordeling: 7   
"Goede prijs-kwaliteit verhouding. Snelle reacties en handelingen. Graag had ik gezien dat er meer naar mijn wensen zou worden geluisterd."
Amber, Alkmaar, 2 februari 2012
 

Beoordeling: 7,5   
"Goede ervaring van anderen. Alles kan telefonisch en schriftelijk."
Wil, Duiven, 1 februari 2012

Beoordeling: 5   
"Ik vond de kosten te hoog. Ik zat al in de financiele problemen en dan komt dat er ook nog bij".
John, Den Helder, 31 januari 2012
 

Beoordeling:  9
"Erg gemakkelijk. Anderen waren duurder. Goede snelheid."
Mark, Steenbergen, 22 januari 2012


Beoordeling: 8   
"Wij waren blij met de snelle afhandeling. Het is goed verlopen.
Jos, Nijmegen, 19 januari 2012

Beoordeling:  7,5
"Ze namen steeds alle tijd om dingen goed uit te leggen. Erg laagdrempelig en goedkoop. Betreffende het invullen van de pensioenpapieren had ik wel meer hulp verwacht."
Mieke, Houten, 14 januari 2012

Beoordeling:  8
"Snelle en efficiente afhandeling. De locale advocaat vond ik te duur. Goede prijs en goed aanbod."
Jelle, Den Haag, 6 januari 2012

Beoordeling:  7
"De prijs/kwaliteit vond ik prima. Er werd snel gehandeld. In de documenten zag ik een enkele administratieve fout, hetgeen ik onprettig vond ."
Meike, Abcoude, 2 januari 2012

Beoordeling:  7
"Ik vond het positief dat wij niet steeds hoefden langs te komen."
Marco, Dwingelo, 1 januari 2012 

Beoordeling: 6
"In de stukken zag ik een paar schrijffouten. Verder verliep het wel vlot."
Johan, Vlijmen, 22 december 2011

Beoordeling: 8
"Eigenlijk was er niets negatiefs. Ga zo door!"
Els, Doetinchem, 20 december 2011

Beoordeling: 7
"Ik kreeg steeds een snelle reactie van de echtscheidingswinkel. Het is een makkelijke en goedkope manier van scheiden."
Lesley, Hoorn, 12 december 2011

Beoordeling: 7
"Soms werd er te veel gehamerd op kwesties waarover wij het al eens waren, maar waarover desondanks herhaaldelijk werd verzocht of wij het wel heel zeker wisten of wij dat wel zo willen regelen."
Jos, Oud-Beijerland, 28 november 2011

Beoordeling: 6
"Ik vond het te duur. Kwaliteit was niets over aan te merken."
Rene, Ede, 24 november 2011

Beoordeling: 8
"De snelheid van behandelen vond ik zeer positief. Soms zaten er slordigheden in documenten, waardoor dingen weer retour moesten."
Tanja, Katwijk aan Zee, 21 november 2011

Beoordeling: 8
"Ik vond positief dat alles anoniem en goed bereikbaar was via telefoon, mail en post. Wel vond ik het nogal kostbaar. Eigenlijk zou je op urenbasis een factuur moeten sturen."
Janneke, Emmen, 12 november 2011

Beoordeling: 8
"Ik vond het positief dat alles via de mail kon. Echt een snelle scheiding."
Jitske, Leeuwarden, 4 november 2011

Beoordeling: 9
"Accurate dienstverlening. Soms kreeg ik niet ter zake doende post. Ik raad jullie aan om nog meer alles via internet te laten verlopen"
Henk, Tilburg 8 november 2011

Beoordeling: 9
"Duidelijke informatie, snelle reactie, eigenlijk klopte het hele pakket."
Mark, Schiedam, 4 november 2011

Beoordeling: 9
"Gewoon doorgaan zoals jullie nu werken. Afspraken die door jullie gemaakt worden, worden inderdaad nagekomen. Dat geeft mij een prettig gevoel, en werkt ook geweldig. Dit alles maakt de scheiding een stuk makkelijker. De eerste indruk aan de telefoon gaf mij direct al een goede indruk. Soms moet je handelen naar je gevoel."
Saskia, Apeldoorn, 31 oktober 2011

Beoordeling: 9
"De gehele procedure is goed, makkelijk en snel verlopen. Erg goedkoop en netjes"
Renate, Vianen, 24 oktober 2011

Beoordeling: 8
"Persoonlijke service, en goede bereikbaarheid medewerkers. Ik heb voor de Echtscheidingswinkel gekozen van wege het feit dat zij gespecialiseerd zijn en ook werken voor een vaste prijs"
Hendrik, Eindhoven, 12 oktober 2011

Beoordeling: 8
"Ik werd netjes behandeld. Makkelijk en goedkoop. Ook fijn dat alles gewoon schriftelijk kan"
Helma, Rozenburg, 3 oktober 2011

Beoordeling: 8
"Het ging heel snel. Eigenlijk weet ik niets negatiefs"
Henk, Barendrecht, 30 september 2011

Beoordeling: 7
"De werkwijze sprak mij aan. Korte lijntjes"
Yvonne, Gemert, 29 september 2011

Beoordeling: 6
"Wij hadden een aparte casus. Wel handig om dan 1 contactpersoon te hebben.  Ik vond het negatief dat ik werd geholpen door verschillende mensen. Het was wel goed betaalbaar"
Martijn, Bergen op Zoom, 26 september 2011

Beoordeling: 7
"Ik vond het positief dat je meteen terecht kunt. Wel vond ik het vaak overbodig dat het convenant zo vaak heen en weer moest"
Jerry, Zoetermeer, 15 september 2011

Beoordeling: 8
"Ik vond alles positief. Eigenlijk was er niets negatiefs."
Ben, Groningen, 5 september 2011

Beoordeling: 9
"Ga zo door. Echtscheiden doe ik niet voor mijn plezier. Alles netjes door jullie afgehandeld en tip en top verzorgd"
Anton, Druten, 25 augustus 2011

Beoordeling: 7,5
"het gaf een goede indruk dat als ik dingen niet begreep en u het mij verschillende keren uitlegde, ik mij daarbij niet akelig voelde"
Marian, Westzaan, 10 augustus 2011

Beoordeling: 9
"adequate afhandeling; wij wonen in het buitenland"
Erwin en Saskia, Ramatuelle, 28 juli 2011

Beoordeling: 10
"ik vond alles positief, jullie luisteren naar de wensen van de klanten en alles is voor een vaste prijs; jullie concurrenten vragen belachelijke tarieven"
Paula, Woerden, 17 juli 2011

Beoordeling: 8 
“nogmaals dank voor de fijne manier van contact in een minder fijne periode van mijn leven”
Liselotte, Strijen, 11 juli 2011

Beoordeling: 4  
“onrechtmatige behandeling van Raad voor Rechtsbijstand. Geen ondersteuning hierbij door Echtscheidingswinkel”
Simon, Capelle aan den Ijssel, 9 juli 2011

Beoordeling: 9,5 
“snel, goedkoop en vriendelijke, servicegerichte (vak)mensen. Altijd bereid om ons telefonisch van dienst te zijn.
Irma en Frans, Voorburg, 9 juni 2011

Boordeling: 6 
“kosten vielen mee, maar een lokale advocaat was misschien wel goedkoper geweest”
Hans, Dedemsvaart 6 juni 2011

Beoordeling: 7 
“snelle reactie als we formulieren stuurden. Bovendien ook goedkoop!”
Willem, Amsterdam  1 juni 2011

Beoordeling: 7 
“wel vond ik het taalgebruik in het convenant ingewikkeld, soms heel frusterend. De uitleg die ik van jullie kreeg was wel duidelijk”
Corrie, Enschede  31 mei 2011

Beoordeling: 8,5 
“Snelle oplossing en accuraat vanuit het buitenland!”
David, Frankrijk 10 mei 2011

Beoordeling: 7 
“Makkelijk dat we zelf de dingen samen thuis konden regelen”
Chrisje, Almere 26 mei 2011

Beoordeling: 7 
“Geen gereis van en naar een contactpersoon”
Yvonne, Hoorn, 17 mei 2011

Beoordeling: 8 
“Wat persoonlijker was beter geweest, dan was er naar mijn idee geen vertraging opgetreden”
Henk, Bleskensgraaf, 16 mei 2011

Beoordeling: 9 
“vaste prijs, duidelijkheid over de procedure en goed contact per brief”
Mirjam, Rotterdam,  11 mei 2011

Beoordeling: 8
“lokale advocaat is stuk duurder en bij ons was er niets ingewikkeld. Anders was ik wel naar een advocaat in de buurt gegaan”
Mirjam, Diever, 11 mei 2011

Beoordeling: 9 
“Ik wilde alles zo snel mogelijk afgehandeld hebben en dat kon bij jullie”
Jolanda, Renkum, 5 mei 2011

Beoordeling: 10 
“goede begeleiding, goed aangeschreven, en in onze eigen woonplaats”
Bram, Eindhoven, 5 mei 2011

Beoordeling: 7 
“ik vond de zakelijke benadering prettig”
Robert, Hoorn, 4 mei 2011

Beoordeling: 6 
“Had graag een duidelijke tijdsplanning willen hebben. Moet nou echt alles per post, per mail is toch vaak sneller en makkelijker”
Mark, Nederweert, 26 april 2011

Beoordeling: 9 
“directe contacten, snelle afhandeling”
Lorenzo, Breda, 21 april 2011

Beoordeling: 8 
“Afstand voor een gesprek in Eindhoven is wel groot, het regelen via de post is wel efficiënt”
Wilma, Hoorn, 19 april 2011

Beoordeling: 8 
“als je samen goede afspraken kunt maken, is dit de minst pijnlijke manier van scheiden (denk ik, ik heb nl. geen andere ervaring). Ik zou dit adviseren als er geen grote obstakels zijn
Jenny, Brakel, 19 april 2011

Beoordeling: 7,5 
“degelijke site, afstand naar Eindhoven is wel groot”
Gerrit, Kampen, 7 april 2011

Beoordeling: 7 
“Snel, accuraat en open. Lokale advocaat of notaris is veel meer gedoe”
Rob, Sassenheim, 18 april 2011

Beoordeling: 8 
“alles per post regelen is makkelijk. Bij een andere advocaat kwamen we er niet uit”
Leo, Zaandam, 15 april 2011

Beoordeling: 7 
“als je belt, staan jullie altijd netjes en vaak meteen met een tip ons te woord”
Inge, Veghel, 13 april 2011

Beoordeling: 8 
“geen klacht en ook geen suggestie”
Gerda, Middelburg , 12 april 2011

Beoordeling 7,5 
“Jammer dat jullie contact opnamen over gegevens die al bij jullie bekend waren”
Jolande, Hoogwoud, 13 april 2011

Beoordeling: 6,5 “Lange duur uitspraak echtscheiding, terwijl wij al lang uit de verdeling goederen waren”
Rob, Ammerstol, 1 april 2011

Beoordeling: 8 
“Koos in eerste instantie voor lage prijs, maar dat viel toch tegen achteraf”
Henk, Dordrecht, 1 april 2011

Beoordeling: 9,5 
“weinig persoonlijk contact, wel een makkelijke en snelle manier”
Nick, Doetinchem, 31 maart 2011

Beoordeling: 6 
“Ik dacht dat ik voor minder geld zou kunnen scheiden, maar ik bleek niet voor subsidie in aanmerking te komen. Ik schrok me rot van de rekening!”
Leonie, Hilversum, 18 maart 2011

Beoordeling: 8,5 
“fijn dat alle secretaresses ook weten waar het over gaat en dat is heel erg handig als je snel even wat wilt vragen”
Jose, Leiden, 2 maart 2011

Beoordeling: 9 
“Snel, goedkoop en toch kwaliteit”
Marleen, Barneveld, 7 maart 2011

Beoordeling: 10 
“super geholpen, en het is zo makkelijk te regelen”
Simone, Den Haag, 8 maart 2011

Beoordeling: 7 
“Goede afhandeling aan de telefoon en er werd steeds direct actie ondernomen”
Jan-Pieter, Zierikzee, 4 maart 2011

Beoordeling: 8 
“het is allemaal goed geregeld”
Patrick, Dommelen,  1 maart 2011

Beoordeling: 8 
“ben tevreden en het is wel praktisch om alles vanuit huis te kunnen regelen”
Anke, Helmond, 1 maart 2011

Beoordeling: 6 
“Ik denk dat u bij een “standaard”  scheiding prima werk verricht, maar in ons geval is mijn mening dat u toch een steek heeft laten vallen” 
Louise, Apeldoorn, 24 februari 2011

Beoordeling: 6 
“ik kende u niet en heb ook niet voor u gekozen, dat heeft mijn ex gedaan. Afhandeling had wel wat sneller mogen lopen”
Marianne, Son, 11 februari 2011

Beoordeling: 8 
“Het is allemaal heel snel verlopen. Jullie waren steeds goed te bereiken als we vragen hadden. Verder staat er ook veel informatie op de site”
Monique, Schipluiden, 10 november 2011

Beoordeling: 10 
“Ik ben positief over alles! Het was makkelijk om alles schriftelijk te doen”
John, Zwolle, 9 november 2010

Beoordeling: 8 
“Het was ons niet duidelijk geworden uit de folder dat de inschrijving bij de gemeente pas plaatsvindt als de factuur is voldaan.  
Positief is dan wel weer dat jullie voor ons een passende oplossing hebben gevonden”
Ellen, Spijkenisse, 8 november 2010

Beoordeling: 6 
“Ik vond de voorlichting slecht, had het idee dat ik overal zelf achteraan moest gaan. Wel makkelijk om alles vanuit huis te kunnen regelen”
Lisa, Den Haag, 8 november 2010

Beoordeling: 7 
“Bij ons was goed overleg nog mogelijk. Als dat niet het geval is, dan is persoonlijk contact wel prettiger denk ik. Door de afstand maak je minder snel een afspraak om bepaalde zaken door te nemen”
Eva, Rotterdam, 4 november 2010

Beoordeling: 8 
“Snel en makkelijk”
Dedy, Tilburg, 1 november 2010

Beoordeling: 6 
“Het reageren op opmerkingen of brieven duurde soms erg lang. Het niet hebben van persoonlijk contact vonden wij prettig”
Azra, Eindhoven, 3 november 2010

Beoordeling: 8 
“Positief is de snelheid waarmee alles werd gedaan”
Ine, Maarssen, 2 november 2010

Beoordeling: 10 
“Ben zeer tevreden  hoe alles is verlopen, alles was perfect”
Barry, Enschede, 3 november 2010

Beoordeling: 9 
“Je kunt samen thuis alles bepalen. Bedankt voor de goede zorgen!
Els, Bleiswijk,  27 oktober 2010

Beoordeling: 7 
“Alles is goed door jullie geregeld. Wel jammer dat jullie kantoor zo ver weg zit”
Bert, Dronten, 25 oktober 2010

Beoordeling: 9 
“We hebben niet voor een locale advocaat gekozen. We hadden een relatief makkelijke scheiding, en locale advocaten waren veel duurder.
Irmgard, Hoorn, 22 oktober 2010

Beoordeling: 6 
“De kosten waren niet goed duidelijk. Doordat de subsidie later werd ingetrokken, viel de rekening tegen”
Jan, Alkmaar, 15 oktober 2010

Beoordeling: 7 
“Het was makkelijk. Af en toe een gefrankeerde envelop bijvoegen als retourenvelop had ik erg op prijs gesteld.
Theo, Tiel, 14 oktober 2010

Beoordeling: 8 
“Snelle afwikkeling en gezamenlijke advocaat. Het zou nog sneller kunnen als we online informatie door hadden kunnen geven.”
Jolanda, Steenbergen, 12 oktober 2010

Beoordeling: 9 
“Perfecte service, alles is goed geregeld”
Katja, Asten, 11 oktober 2010

Beoordeling: 7,5 
“De advertentie sprak me aan en fijn dat alles via post en telefoon geregeld kan worden”
Josine, Vlissingen,  4 oktober 2010

Beoordeling: 10 
Ik zal jullie altijd aanbevelen, mocht iemand hulp zoeken bij een scheiding. Dank voor de goede en snelle afhandeling”
Jack, Hengelo, 4 oktober 2010

Beoordeling: 8 
“Makkelijk dat we niet steeds langs hoeven te komen”
Birgitt, Hechtel-Eksel, 15 september 2010

Beoordeling: 9 
“Goed intake-gesprek, goed bereikbaar en fijn dat we gebruik van de subsidie konden maken”
Ingrid, Oisterwijk, 27 augustus 2010

Beoordeling: 8 
“Kosten vielen mee, alhoewel ik niet weet of dit standaardprijzen zijn”
Tonny, Didam, 25 augustus 2010

Beoordeling: 7 
“Het gemak van telefonische en schriftelijke afhandeling vond ik prettiger dan 1 op 1 besprekingen met een advocaat.
Thuis kon ik makkelijker over de situatie nadenken  en mijn verhaal formuleren”
Yvonne, Zandvoort, 24 augustus 2010

Beoordeling: 8 
“Je kunt altijd bellen als je vragen hebt. Een gewoon advocatenkantoor is veel strenger en moet alles op afspraak”
Hermine, Eindhoven, 20 augustus 2010

Beoordeling: 8 
“Dit werkt makkelijk en snel, en fijn dat alles zo goed is verlopen”
Monique, Hoogvliet, 10 augustus 2010

Beoordeling: 9 
“Voor ons beiden dicht bij onze werkplek. Een afspraak kon al op heel korte termijn gemaakt worden”
Francis, Deurne, 30 juli 2010

Beoordeling: 7 
“Voor jullie gekozen, omdat wij het belangrijk vonden om alles schriftelijk te kunnen afhandelen”
Brenda, Leidschendam, 15 juli 2010

Beoordeling: 10. 
“Als je in alle redelijkheid en rust een echtscheiding wilt regelen, wat op zich al heel moeilijk is en zeker emotioneel, dan moet je de Echtscheidingswinkel inschakelen.
Anita, Zaandam, 24 juni 2010
 

Suggesties

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.