June 6, 2019

Mijn zoon van zestien jaar wilt graag bij zijn vader gaan wonen. Zijn vader en ik zijn officieel gescheiden. Ik kreeg veertien jaar lang kinderalimentatie. Op dit moment eist mijn ex-partner samen met zijn vriendin hetzelfde bedrag aan alimentatie wat ik veertien jaar lang kreeg, omdat mijn zoon nu bij hen woont. Ik vraag mij af of mijn ex-partner dat kan eisen.

Bedrag 

Uw ex-partner kan er niet klakkeloos van uitgaan dat u eenzelfde alimentatie aan meneer zou moeten betalen. De kosten van het kind worden immers betaald naar rato van ieders inkomen. Als een kind gewisseld wordt tussen de ouders, dan is alleen het bedrag hetzelfde, als er aan beide zijden ook de zelfde inkomens- en woonsituatie bestaat. In dat geval kunt u het beste opnieuw een berekening laten maken van de alimentatie op basis van de nieuwe situatie. 

Aanpassen alimentatie

Wanneer meneer het eenzelfde bedrag aan alimentatie wenst moet hij actie ondernemen voor het aanpassen van de alimentatie. Er zijn immers slechts drie mogelijkheden om het alimentatiebedrag aan te passen. Hieronder worden de opties weergegeven van de goedkoopste optie naar duurste optie:
1.    In onderling overleg met u;
2.    Via het LBIO (€50,-);
3.    De rechter vragen de alimentatie aan te passen (uurtarief advocaat).
 

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.