May 15, 2019

Twee jaar geleden zijn mijn ex-partner en ik na zeventien jaar gescheiden op haar verzoek. Dit is middels mediation goed geregeld. Destijds is afgesproken dat ze eventuele spullen die niet specifiek in het convenant zijn vastgelegd binnen twee maanden op zou moeten halen. Twee jaar later wil ze toegang tot mijn woning op zolder of daar nog spullen van haar liggen. Ik wil haar niet over de vloer hebben en ik heb de toegang tot de zolder geweigerd. Nu gaat ze dreigen met een civiele procedure, indien ze niet drie weken toegang krijgt tot mijn woning. 

Procedure

In principe kan mevrouw inderdaad een procedure starten om alsnog toegang tot de woning te krijgen. De vraag is echter in hoeverre dit zinvol is, omdat in het convenant een andere afspraak is gemaakt. De termijn van twee maanden is immers al ruim verstreken. 

Advocaat

Mocht uw ex-partner een procedure starten, is het raadzaam om een advocaat in de arm te nemen. Het is dan uiteindelijk aan de rechter om over deze situatie een beslissing te nemen. Mocht u een advocaat nodig hebben, kunt u contact opnemen met het Juridisch Loket (0900- 8020) voor de contactgegevens van een advocaat bij u in de buurt. 
 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.