June 24, 2019

In 2017 ben ik gescheiden van mijn partner. Ik ben in de woning gebleven en betaal alle kosten van de woning. Ik zou het huis overnemen, maar een probleem is dat mijn nieuwe partner vanuit België geen hypotheek rond krijgt. Dat zou pas in 2020 kunnen. Ik heb het uitkoopbedrag voor ex-partner alleen is het nog niet mogelijk om het op onze naam te zetten. Alleen nu wil mijn ex-man persé dat zijn naam van de hypotheek afkomt. 

Woning

In principe moet u de regeling zoals afgesproken nakomen. Als in het convenant is opgenomen dat u de woning overneemt binnen een bepaalde termijn en u heeft dat niet gedaan, kan het inderdaad zo zijn dat uw ex-partner inderdaad van u verwachten dat de woning wordt verkocht. In het geval u hieraan niet meewerkt, kan uw ex-partner een procedure bij de rechter kunnen starten om alsnog uw medewerking af te dwingen. 

Woning verkopen

Daarnaast is uiteraard de vraag wanneer de woning wordt verkocht als u deze besluit koop te zetten. Als de woning bijvoorbeeld langere tijd te koop staat zonder dat deze wordt verkocht. Dan zal het niet een benadeling zijn als uw ex-partner wacht tot 2020. U moet hier samen afspraken overmaken. Als dit niet lukt, zal uw ex-partner de rechter om een beslissing kunnen vragen. 
 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.