July 16, 2018

Ik woon met mijn Franse vriendin sinds januari in Frankrijk. Uit deze relatie heb ik een kind gekregen. Helaas is deze relatie ten einde. Het liefste ga ik weer terug naar Nederland met mijn kind. Hij is 7 maanden oud. Ik vraag me nu sterk af of dit juridisch mag en wat mijn rechten zijn.

Frans recht

In dit geval is het Nederlandse recht niet van toepassing. Aangezien uw kind in Frankrijk woont, zal het Franse recht van toepassing zijn. Kijkend naar het Nederlands recht zal een rechter niet snel het kind van zeven maanden oud scheiden van de moeder. 

Belang van het kind

Mogelijk heeft u specifieke redenen dat u het kind wil meenemen naar Nederland en wilt weghalen bij de moeder. Deze specifieke redenen moeten wel in het belang van het kind zijn. Dit maakt wel dat u eventueel het kind mee mag meenemen naar Nederland. Ik adviseer u dus in Frankrijk na te vragen welke rechten u heeft. 

Categorieën: Kinderen | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.