September 14, 2018

Ik wil scheiden van mijn man waarmee ik twee kinderen heb onder de 5 jaar. Ook ben ik zelf werkloos, omdat ik na de geboorte van mijn eerste kind ben gestopt met werken. Hoe moet ik dit nu aanpakken? 

Ik heb twee kinderen onder de 5 jaar en ben werkloos. Wanneer u heeft besloten te gaan scheiden en u bent nog op sprekende voet, kunt u gezamenlijk met uw man de echtscheiding aanvragen. U krijgt samen een advocaat welke u beiden belangen zal behartigen en u gaat helpen met het maken van afspraken tussen u beiden. Mogelijk komt u beiden in aanmerking voor subsidie, zodat de kosten beperkt zijn. De tussen u beiden te maken afspraken worden door uw advocaat vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Onder andere partneralimentatie en kinderalimentatie betreffen een van deze afspraken. 

Werkeloos

U geeft aan momenteel werkloos te zijn en daarom niet in uw eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Na een echtscheiding houden de verplichtingen van het huwelijk niet op wat betreft de plicht om financieel voor elkaar te zorgen en heeft u waarschijnlijk recht op partneralimentatie. Daarnaast is kinderalimentatie verplicht en dient de niet-verzorgende ouder (meestal de man) een bijdrage aan de verzorgende ouder te verstrekken om te voorzien in de dagelijkse verzorging, opvoeding en studie van de kinderen.

 

 

 

Categorieën: Kinderen, Echtscheiding | Tags: Kinderalimentatie, Echtscheiding, Advocaat | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.