April 17, 2019

Ik wil graag scheiden van mijn man, maar zit in mijn maag met het huis. Ik wil graag dat de kinderen in dit huis blijven wonen. Hij vindt het prima dat ik er in ga wonen, en dat ik hem uitkoop. Ik kan de hypotheek betalen, mits mijn man partneralimentatie betaald. 

Hypotheek

Als u in de woning wenst te blijven wonen en de hypotheek wenst over te nemen, dan zult u bij de bank moeten nagaan of zij u draagkrachtig genoeg vinden. De hypotheek komt dan alleen op uw naam te staan. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u ervoor kiezen om de woning gezamenlijk met uw ex-partner aanhouden. Dit betekent dat u de huidige situatie (beiden eigenaar en beiden aansprakelijk voor de hypotheek) ook voortzet na de scheiding. 

Hypotheekrenteaftrek

Wanneer u de woning gezamenlijk aanhoudt en een van u beiden de woning verlaat, moet u rekening houden met de hypotheekrenteaftrek. De helft hiervan vervalt twee jaar nadat een van u beiden feitelijk de woning heeft verlaten.
 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.