April 8, 2019

Mijn man werkt in Duitsland, maar ik en mijn vriend wonen wel in Nederland. Wij hebben twee kinderen die de leeftijd hebben van twee en vier jaar. Tevens werk ik parttime. Mijn vriend en ik zijn niet getrouwd, maar zijn al twaalf jaar bij elkaar.

Nederlandse maatstaven

Aangezien de kinderen in Nederland verblijven, zal de berekening in principe naar de Nederlandse maatstaven worden gemaakt. Dit kan betekenen dat er een extra correctie op het inkomen uit het buitenland moet plaatsvinden als bijvoorbeeld de belasting daar anders is geregeld. 

Berekening

Het inkomen van uw ex-partner en uw inkomen worden als uitgangspunt genomen voor de berekening van de alimentatie. Het inkomen van  uw nieuwe partner wordt niet meegenomen, omdat u niet bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap heeft. Afhankelijk van dit inkomen en de zorgregeling worden de kosten van de kinderen naar rato verdeeld. 
 

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.