July 31, 2019

Mijn partner en ik gaan scheiden. Op dit moment hebben wij een gezamenlijke koopwoning, waardoor ik tijdelijk een huis ga huren. Ik weet niet zo goed hoe mijn partner en ik de kosten moeten delen. Ik betaal nu twee derde van alle kosten. Hierdoor wil ik graag weten of ik meer recht heb op de overwaarde van het huis. 

Kosten

Zolang u getrouwd bent, moet u de kosten gezamenlijk dragen. Dit betekent dat u de kosten voor de koopwoning en de huurwoning gezamenlijk moet dragen, tenzij u hier andere afspraken over maakt. Pas op het moment dat het echtscheidingsverzoek naar de rechtbank is toegezonden, bent u financieel los van elkaar, tenzij u andere afspraken heeft gemaakt in het convenant. 

Overwaarde

U geeft aan dat u meer betaald aan kosten voor de woning. Of u meer overwaarde krijgt op de woning, is afhankelijk van wat u in de huwelijkse voorwaarden heeft laten opstellen. Heeft u geen huwelijkse voorwaarden? Dan bent u getrouwd in gemeenschap van goederen en dan geldt in principe dat u beiden recht heeft op de helft van de overwaarde, ongeacht wie er meer heeft ingebracht. U kunt wel in onderling overleg afspraken maken over de verdeling. 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.