May 7, 2019

Ik heb mijn huis in 2010 gekocht samen met mijn partner, maar op basis van mijn salaris en dienstverband. Wij zijn inmiddels één jaar uit elkaar. Ik wil de woning overnemen, maar mijn ex-partner wil de woning verkopen. De woning kan ik financieel aan op dit moment, maar uitkopen kan een probleem zijn als de taxatiewaarde te hoog blijkt. Ik ontvang graag advies over hoe ik kan onderhandelen over de uitkoopsom en in welke vorm ik de betaling kan doen spreiden. 

Stappen voor uitkoopsom

De eerste stap die gezet moet worden, is afspreken wat de waarde is van de woning. Een makelaar kan een waardebepaling maken of u kiest voor een taxatie, maar daar zijn kosten aan verbonden. Vervolgens kunt u naar de bank om na te gaan in hoeverre u deze waarde en een eventueel uitkoopbedrag kunt financieren. 

Uitkoopsom

U kunt afspreken dat het uitkoopbedrag op een later moment wordt betaald of bijvoorbeeld in termijnen. Voor zo’n betalingsregeling bent u wel afhankelijk van de medewerking van uw ex-partner. Is het niet mogelijk om in onderling overleg afspraken te maken, kan het zijn dat u de woning alsnog gezamenlijk aanhoudt of moet verkopen. 
 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.