August 5, 2020

Door omstandigheden en een conflict gaan m'n aanstaande ex vrouw en ik (met 2 kinderen) scheiden. Hierdoor eist ze dat ik onze gezamenlijke koopwoning verlaat en ga verhuizen, en wil ze tevens het huis laten taxeren en verkopen voor die waarde.

Haar familie is woedend en zal haar 'wel even helpen'.

Ik vraag me dus de volgende dingen af (als hoofdbetaler van alle rekeningen). Kan ik het huis oversluiten op mijn naam? Moet iemand het huis echt verlaten zolang er niks verkocht is? En wat is dus wijsheid met haar familie welke nogal agressief kan zijn en uit zijn op geld.

Bedreigingen

Formeel heeft u alleen te maken met uw aanstaande ex-vrouw. Dus berichten of bedreigingen van haar familie kunt u naast u neerleggen, tenzij van dusdanige aard zijn dat deze strafbare feiten inhouden. In dat laatste geval kunt u bij de politie aangifte doen van bedreiging.

Overkopen huis

Betreffende de woning, is het raadzaam om deze te laten taxeren. Als u de woning overneemt tegen de marktwaarde, dan kan zij dat niet tegenhouden. Als zij niet meewerkt aan de overdracht, zult u dat via een advocaat dienen af te dwingen.

Uit huis zetten

Verder heeft u beiden recht op bewoning van de echtelijke woning. Als uw aanstaande ex u uit het huis wil laten zetten, dan kan dat alleen op last van de rechter (voorlopige voorziening).
 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: Eigen-woning, Advocaat, Uitkopen, uit huis zetten | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.