February 6, 2020

Mijn partner en ik willen uit elkaar gaan. Samen hebben wij een redelijk bedrag afgesproken. Ik kan niet in de toekomst kijken, waardoor ik wil weten of de alimentatie naderhand aangepast kan worden. Waarschijnlijk heeft mijn partner een nieuwe vriendin met wie hij gaat samenwonen. 

Samenwonen

Als uw ex-partner gaat samenwonen met een nieuwe relatie, kan het zo zijn dat het alimentatiebedrag hoger moet. De partneralimentatie is namelijk deels bepaald door de hoogte van het inkomen en deels door de hoogte van de lasten. Indien de woonlasten worden gedeeld met zijn nieuwe vriend, dan wordt de draagkracht van de alimentatieplichtige hoger. In dit geval is er meer ruimte over voor de partneralimentatie. 

Verhoging

Tevens kan u aan uw ex-partner verhoging van de partneralimentatie vragen. Als uw ex-partner ontkent dat hij samenwoont, moet u bewijzen dat u gelijk heeft (bewijslast is voor u). De rechter maakt dan een nieuwe berekening. 
 

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.