September 16, 2018

Mijn ex-partner welke de betaler is van kinderalimentatie voor onze twee kinderen gaat hertrouwen en woont samen met nieuwe vriendin. Ik wil zelf gaan hertrouwen door komst van het derde kind met vriend. De kinderen van mijn ex wonen bij mij en staan ook op het adres waar ik woon ingeschreven. De vader van mijn kinderen gaat in juli 2019 hertrouwen. De kinderen staan niet bij hem ingeschreven. Mijn ex-partner heeft een hoog inkomen, terwijl ik en mijn vriend een veel lager inkomen hebben.

Gevolgen

In het geval uw ex-partner gaat hertrouwen, wordt de nieuwe partner onderhoudsplichtig voor de kinderen die zijn ingeschreven op datzelfde adres. Als dit niet het geval is, heeft het nieuwe huwelijk in principe geen gevolg voor de kinderalimentatie. 

Herberekening

Om uit een klein verhaal vast te leggen wat precies alle gevolgen zijn en wat de een nieuwe herberekening oplevert, kunt u het beste een herberekening laten maken. Een herberekening kunt u maken bij het LBIO of u dient een verzoek in bij de rechter.

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.