September 7, 2018

Ik heb 20 jaar een relatie gehad, alleen wij zijn nooit getrouwd geweest. Bovendien zijn uit deze relatie twee kinderen geboren. Nu vraag ik me af hoeveel geld ik maandelijks kwijt ben als ik en mijn vriendin uit elkaar gaan. 

Partneralimentatie

Als jullie alleen hebben samengewoond en geen huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn aangegaan, bestaat er wettelijk gezien geen recht op partneralimentatie. Tenzij jullie in het samenlevingscontract hebben afgesproken dat bij beëindiging van de samenleving een alimentatieregeling geldt voor de partner die behoeftig is. Daarvoor zou u in het samenlevingscontract moeten kijken (als deze er is). In veruit de meeste gevallen is dat niet zo en is er geen recht of plicht aangaande partneralimentatie. 

Kinderalimentatie

Het betalen van kinderalimentatie is hoe dan ook wél verplicht. Voor een berekening van de exacte hoogte van de kinderalimentatie raad ik u aan telefonisch contact op te nemen met het LBIO. Zij zijn te bereiken op nummer 010 - 289 48 94. Het LBIO maakt al een berekening voor € 50,-. Als u een berekening door een advocaat laat maken, bent u duurder uit. Het bedrag is van een aantal aspecten afhankelijk, zoals uw beider inkomen en de verdeling van de dagelijkse zorg voor betreffend kind. 

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.