April 21, 2019

In het convenant staat de mijn ex-partner en ik samen de WOZ betalen. Ik vraag me af of de waterschapsbelasting en de gemeentelijke belasting onder valt. Mijn ex-vrouw is met ons kind in het huis blijven wonen en ik woon ergens anders. Mijn ex-vrouw woont nog twee jaar in onze gezamenlijke woning.

De WOZ-waarde

Als alleen de WOZ aanslag is genoemd in het convenant dan kunt u niet worden aangesproken voor andere lasten. In het geval er is opgenomen dat u dient mee te betalen aan de eigenaarslasten van de woning dan kan het anders zijn. In dat geval kan het inderdaad zo zijn dat u ook een stukje dient mee te betalen aan de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting. 

Convenant

Ik adviseer u om in het convenant na te gaan hoe precies is omschreven welke lasten u zou moeten betalen. dit na te vragen bij de advocaat die uw echtscheiding heeft geregeld. Die weet wat er is afgesproken tussen u en uw ex-partner. Dit kan immers anders zijn opgenomen in het convenant. De door mij genoemde regeling is echter vrij gebruikelijk. 
 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.