May 21, 2018

Mijn man is sinds 7 maanden werkeloos, daarvoor heeft hij 14 jaar fulltime gewerkt en ben ik minder gaan werken om voor de kinderen te zorgen (3 en 8 jaar) nu is mijn dus 7 maanden thuis bij de kinderen en werk ik 20 uur per week. Mijn man is een affaire begonnen met mijn beste vriendin en nu denk ik erover om te willen scheiden. Ik zou dan een omgangsregeling willen voor mijn man en dat de kinderen aan mij worden toegewezen. Mijn man dreigt nu echter dat een rechter er eerder voor zou kiezen om de kinderen aan hem toe te wijzen omdat hij werkeloos is en dus tijd heeft voor de kinderen. Dit maakt me erg angstig, heeft mijn man gelijk en zullen de kinderen eerder aan hem worden toegewezen?

Als de rechter een besluit moet nemen over het toewijzen van kinderen aan een van u beiden, dan zal altijd het belang van de kinderen voorop staan. De belangen van uzelf en van uw echtgenoot zijn hieraan ondergeschikt. In veel gevallen worden de kinderen aan de moeder toegewezen. Dit is ook het geval als de vader werkloos is en dus veel tijd heeft voor de kinderen.

Traditionele rolverdeling man/vrouw

Achtergrond hiervan is, dat de rechter conservatief is als het gaat over wijzigingen ten aanzien van de kinderen. Als de moeder hoofdzakelijk in het verleden voor de kinderen heeft gezorgd, dan is de kans groot dat de rechter inschat dat ook in de toekomst de moeder het beste voor de kinderen zal kunnen zorgen. Een andere omstandigheid is dat de vrouw op de lange termijn meestal een parttime dienstverband kiest en de man een fulltime baan zal hebben. Ondanks alle wijzigingen in de maatschappij, is er in de meeste gevallen dus nog sprake van een traditionele rolverdeling tussen de man en de vrouw.

Categorieën: Kinderen | Tags: Kinderen, Ouderschapsplan | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.