June 12, 2019

Mijn ex-man heeft een polis bij Aegon. In deze polis staat vermeld dat ik met ingang van 1 augustus 2018 recht heb op €103.000,-. Dit bedrag moet ik onderbrengen en daarna krijg ik een bedrag per maand of drie maanden. Ik heb bij Aegon geïnformeerd wanneer ik bericht krijg. Ik kreeg als antwoord dat ik geen bericht krijg, maar mijn ex-man krijgt bericht. Mijn ex-man moet aangeven of hij uitbetaald wil worden of het bedrag wil laten staan bij Aegon. Wanneer hij toestemming geeft dan krijg ik het bedrag ook uitgekeerd. 

Het bedrag

Het kan inderdaad zijn dat het bedrag op dat moment vrijvalt. U zal dan ook recht hebben op dat bedrag. Aangezien uw ex-man echter de polis op zijn naam heeft, zou hij eventueel kunnen beslissen wat hij wil dat er met de polis gebeurt. 

Afspraken in convenant

Wanneer uw ex-man mag beslissen over de polis is het van belang wat u heeft afgesproken tijdens de echtscheiding. Uw ex-man moet zich houden aan het gene wat in het convenant staat vermeld. Uiteraard kunt u dit het beste eerst met uw ex-man bespreken als dit nog mogelijk is. Mocht uw ex-man geen medewerking verlenen dan raad ik u aan om een advocaat in de hand te nemen. U kunt aan de advocaat vragen voor eventuele mogelijkheden om dit geld te ontvangen als uw ex-man hieraan niet wenst mee te werken. 
 

Categorieën: Echtscheiding | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.