January 14, 2019

Ik wil graag verhuizen naar een andere woning. Ik en mijn ex-partner hebben co-ouderschap afgesproken voor onze drie kinderen. Graag wil ik weten of ik toestemming moet vragen aan mijn ex-partner om te verhuizen.

Gezamenlijk gezag

Indien u samen ouderlijk gezag heeft, dan moet u toestemming van de andere ouder hebben voor de verhuizing. Tevens is dat zo als er geen co-ouderschap is. Dit is niet alleen afhankelijk van het aantal kilometers tussen beide adressen.

Rechter

Geeft u de ex-partner geen toestemming, dan zal u aan de rechtbank om vervangende toestemming voor de verhuizing moeten vragen. Indien u zonder toestemming gaat verhuizen, dan kan de rechter een uitspraak doen dat u weer terug moet verhuizen naar de plaats waar u heeft gewoond. Meestal wordt hieraan een boete verbonden, bijvoorbeeld €500,- voor iedere dag dat niet wordt voldaan aan de uitspraak van de rechter.

Filmpje

Bekijk dit fimpje voor meer informatie.

Categorieën: Kinderen | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.