June 16, 2019

Mijn man en ik willen scheiden, maar momenteel zitten wij in de collectieve schuldsanering. Mijn man zegt dat wij gehuwd moeten blijven tot het einde van de schuldsanering. Mijn vraag is of mijn man gelijk heeft of dat hij misschien niet wil scheiden?

Echtscheiding

Op het moment dat u gaat scheiden, zijn hieraan kosten verbonden. Afhankelijk van uw schuldsanering kan het zijn dat deze kosten door de overheid of de gemeente worden vergoed. De echtscheiding kost u per saldo niets. In principe bent u ook niet verplicht om na de echtscheiding apart te gaan wonen. Ook dan zullen de kosten niet persé veranderen. 

Apart wonen

Als u apart gaat wonen, heeft u uiteraard extra kosten, maar mogelijk heeft u recht op bijvoorbeeld huurtoeslag. Als u kinderen heeft, heeft u daarnaast ook recht op (meer) kind gebonden budget en eventueel andere kortingen van de belasting. Afhankelijk van uw specifieke situatie blijkt uit een berekening van de alimentatie in hoeverre u uw kosten dan nog kunt betalen. Mogelijk kunt u dit opnemen met de persoon die u helpt met uw schuldenregeling. 
 

Categorieën: Geld | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.