October 25, 2018

Na een turbulente tijd wil mijn zoon niet meer naar zijn moeder. Mijn ex-partner wil niet dat mijn zoon bij mij wordt ingeschreven. Mijn zoon is op dit moment 17 en woont dus nu 7 dagen in de week bij mij. Ik wil hem laten inschrijven op mijn adres, zonder de medewerking van moeder. Bovendien wil ik de kinderalimentatie stopzetten, omdat mijn kind toch niet meer bij haar woont. 

Toestemming moeder nodig

Het is in principe niet mogelijk om de inschrijving te veranderen zonder toestemming van de moeder, als u samen het ouderlijk gezag heeft. Bovendien mag u ook niet zomaar de alimentatie stop zetten als de alimentatie is vastgelegd in de scheidingsstukken. Ik begrijp dat de kostenverdeling en zorgverdeling nu anders is, maar u moet er wel rekening mee houden dat mevrouw de niet betaalde alimentatie voreg of laat kan laten innen bij u. Dit kan zij eenvoudig voor elkaar krijgen via het LBIO dat voor haar gratis werkt. Echter worden de kosten van het LBIO op u verhaald en betreffen de kosten van gerechtelijk beslag op uw loon, woning, uitkering of banktegoeden. 

Herberekening alimentatie

Om de bovengenoemde redenen raad ik u aan om in onderling overleg met mevrouw een nieuw bedrag af te spreken. Eventueel kunt u samen een herberekening maken bij het LBIO, als ook mevrouw bepaalde inkomensgegevens wilt aanleveren. Een andere mogelijkheid is om een procedure bij de rechtbank te starten. In deze procedure kunt u zowel de verlaging van de alimentatie als de gemeentelijke inschrijving voorleggen. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. 

Wat nu?

Omdat uw zoon al 17 is, kunt u het 'er ook bij laten zitten'. Als hij 18 jaar is, vervalt het ouderlijk gezag en hoeft u niet meer touw te trekken met uw ex. 

Categorieën: Kinderen | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.