June 4, 2019

Mijn ex-partner heeft de sloten van de woning laten vervangen. Inmiddels woont hij ook niet meer in deze woning, want hij is uitgeschreven op dit adres. Nu wil hij mij geen toegang meer verstrekken tot de gezamenlijke woning om de verkoop te regelen. Er ligt wel een sleutel van onze woning bij zijn ouders. In een voorlopige voorziening heb ik het “alleenrecht” gekregen. 

Zeggenschap

Als u beiden voor de helft eigenaar bent van de woning heeft u in principe net zo veel zeggenschap over de woning. Maar ik zie dat u bij voorlopige voorzieningen waarschijnlijk het exclusieve gebruiksrecht van de woning heeft gekregen. Dit betekent dat u met uitsluiting van meneer de woning mag gebruiken. 

Voorlopige voorziening

Ik raad u aan om na te gaan welke maatregelen er in de uitspraak zijn opgenomen in het geval uw ex-partner u niet toelaat in de woning. Wellicht dat u het een en ander kan navragen bij uw vorige advocaat. 
 

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.