July 12, 2019

Mijn partner en ik zijn drie jaar geleden gaan samenwonen. Ons huis is zijn eigendom, maar 90% van de inboedel is van mij. Een paar dagen geleden ben ik het huis gezet. De sleutels heeft hij ingenomen en ik kon maar een paar kleren meenemen. Ik wil weten of ik mijn spullen kan ophalen. 

Toegang tot woning

Wat een vervelende situatie voor u en een machtsmisbruik van uw partner. Hij kan u inderdaad de toegang tot de woning ontzeggen, maar u heeft ook rechten. Recht om zaken die uw eigendom zijn op te halen. 

Lijst met zaken

Ik adviseer u een lijst op te stellen van de zaken die uw eigendom zijn. U moet kunnen aantonen dat u de zaken heeft betaald en waaruit de eigendom van de zaken blijkt. Ik adviseer u om het Juridisch Loket (0900-8020) te bellen voor een advocaat. De advocaat kan schriftelijk de zaken vorderen. Mocht dit schriftelijk niet lukken, dan moet u een procedure starten via de rechtbank.
 

Categorieën: Boedel | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.