September 5, 2018

Er is beslag gelegd op de en/of rekeningen die ik samen heb met mijn ex-partner. Dit is blijkbaar vanwege een schuld bij mijn ex-partner. Ik wist hier niets vanaf. De rekening wordt enkel door mij gevoed na het besluit in scheidingsconvenant en is bedoeld voor mijn kinderen. Ik wil niet het risico lopen dat dit opgeëist kan worden. 

Hoofdelijk aansprakelijk

U loopt inderdaad de kans dat er beslag wordt gelegd op de en/of rekening met uw ex. Een en/of rekening is uiteraard van uw beiden en u bent hoofdelijk gerechtigd/aansprakelijk voor deze rekening. Schuldeisers kunnen beslag leggen op een dergelijke rekening, als middel van pressie en verhaal. Hiertegen is wel degelijk wat te doen. Voor de hand ligt, om deze rekeningen niet meer te gebruiken en voor de kinderen een nieuwe rekening te openen.

Kort geding

Om het bestaande beslag tegen te gaan, kunt u via een advocaat een kort geding starten om het beslag op te heffen. Dit laatste kost u dan wel geld. Je moet dan al snel rekening houden met enkele honderden tot vele duizenden euro's. 

Regresprocedure

Naast een kort geding, is het ook mogelijk om je ex aan te spreken als onterecht het spaargeld van de kinderen is gebruikt om de schulden van de ex af te lossen. Je praat dan over zogenaamd 'regres'. Neem hierover contact op met een advocaat. 

Belang kinderen

Als u gaat denken aan de belangen van uw kinderen, dan is het verstandig om een rekening te gebruiken die alleen op uw naam staat. Hiervoor zorgt u ervoor dat er geen beslag gelegd kan worden op deze rekening, omdat een deel van deze rekening niet meer van hem is.  

Categorieën: Geld | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.