August 23, 2019

Ik ben in 2006 gescheiden met mijn ex-partner. Mijn kind is net gestopt met school (twintig jaar) en heeft zich ingeschreven voor een opleiding. Bij het uitschrijven van de studiebeurs kregen ik en mijn ex-partner een brief waarin stond dat de onderhoudsplicht verviel. Hierdoor is mijn ex-partner onmiddellijk gestopt met betalen. Mijn dochter zit nu thuis zonder baan. Ik heb gelezen dat de vader kinderalimentatie moet betalen tot aan haar eenentwintigste. 

Kosten kind

In principe blijft er inderdaad een verplichting van de ouders om bij te dragen in de kosten van het kind tot het eenentwintigste levensjaar (zolang er een behoefte is). Daarna kan uw kind zelf een langere bijdrage verzoeken aan de rechter, omdat uw kind nog studeert. 

Kosten advocaat

Wanneer uw kind via een advocaat een langere bijdrage verzoekt, zijn daar kosten aan verbonden. De hoogte van de kosten zijn mede afhankelijk van het inkomen en vermogen. Zonder subsidie van de overheid bent u snel €1.500,- tot €2.000,- kwijt voor een procedure. 
 


 

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.