September 20, 2018

Mijn man heeft een aantal jaren geleden een auto-ongeluk gehad en een letschelschadeclaim van 27.000 euro gekregen.  Is deze schadeclaim persoonsgebonden? 

Mijn man heeft aantal jaren geleden een auto-ongeluk gehad en een letselschadeclaim van ongeveer 27.000 euro gekregen. Hij gaat nu nog altijd naar de fysio en kan heel zwaar werk niet meer doen zoals voorheen. We hebben veel onkosten gehad zoals veel kilometers gemaakt, veelvuldig bezoek sauna ,huis laten verven en zoveel meer. ook hebben we een vakantie gedaan met gezin om weer wat leuks te ervaren. Nu met de verdeling van de inboedel en geld, wil hij steeds het onderste uit de kan en als ik dan niet akkoord ga, dreigt hij steeds dat hij die schadeclaim op mij zal verhalen. Dat is voor mij niet positief want dan kom ik in de problemen. Nu vraag ik mij af tot hoever zoiets persoonsgebonden is. Het hele gezin had er onder te lijden. Het ongeluk was in 2010. Ik ga steeds akkoord met veel dingen omdat ik het gevoel heb met de rug tegen de muur te staan, maar is dat eigenlijk wel zo....

Ik ga er van uit dat u in gemeenschap van goederen bent gehuwd. In dat geval bent u beiden hoofdelijk aansprakelijk voor deze schadeclaim. Mogelijk is dit verzekerd? Het huwelijk brengt mee, dat u voor 100% aangesproken kunt worden, maar u dient ieder 50% te dragen van deze claim. U kunt hier verder lezen over echtscheiding en schulden en de claim over letselschade en boedelscheiding.

Schadeclaim auto-ongeluk

Een ongeluk veroorzaakt meestal autoschade. Ook kan het voorkomen dat iemand lichamelijk lestel oploopt. Als jij diegene bent die het ongeluk veroorzaakt, dan hangt het af van wat u autoverzekering of  u eigen verzekeraar vergoedt. 

 

 

 

Categorieën: Verdelen, Echtscheiding | Tags: Schulden, Hoofdelijk-aansprakelijk | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.