August 15, 2019

Ik zit in een echtscheiding en ik ben van plan om mijn partner uit te kopen, zodat ik maandelijks geen partneralimentatie hoef te betalen. Ik ben benieuwd hoe ik het uitkopen moet berekenen en hoeveel ik moet betalen om mijn partner uit te kopen. 

Uitkopen partner

Als het gaat over de uitkoop van de partneralimentatie, moet eerst de alimentatie (het maandbedrag) worden uitgerekend. Dit kunt u vermenigvuldigen met het aantal jaren dat de alimentatie zal lopen. U kunt op de uitkomst een korting geven, gelet op het feit dat de alimentatie vooruit wordt betaald.

Risico

Uitkopen van de partner is risicovol, omdat u niet zeker weet of het bedrag hetzelfde zal zijn in de toekomst. Ook kan de alimentatieduur korter of juist langer zijn. Bovendien heeft partneralimentatie fiscale gevolgen. Partneralimentatie is aftrekbaar voor de betaler en belast bij de ontvanger. 

 

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.