May 27, 2019

Ik heb nooit de alimentatie indexering doorgevoerd. Nu wil ik dat na vijf jaar alsnog toepassen. Moet ik het bedrag van vijf jaar maal de indexering doen of is het zo dat het per jaar gerekend moet worden? Ik betaal €100 ,- aan alimentatie per maand.

Indexering

Een eenmaal vastgestelde alimentatie wordt in principe jaarlijks geïndexeerd om het verlies aan koopkracht te compenseren. Dit is alleen anders als bij de echtscheiding de indexering is uitgesloten. Als er niet is geïndexeerd, kan dit tot vijf jaar eerder worden teruggevorderd. 

Berekenen

Het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen) heeft een handig tabel gemaakt, waar u van elk jaar kan uitrekenen, hoeveel uw ex-man meer had moeten betalen. Via de volgende link kunt u het alimentatiebedrag plus indexering uitrekenen: https://www.lbio.nl/indexering-alimentatie/. Mocht uw ex-partner geen medewerking verlenen aan het indexeren van het bedrag, dan kunt u het LBIO (010-2894 894) inschakelen. 

Categorieën: Alimentatie | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.