August 1, 2018

Nadat ik 27 jaar ben getrouwd, wil ik gaan scheiden met mijn man. We zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd en de echtelijke woning staat op onze beiden naam. Ik wil nu van mijn eigen geld een huis kopen, zodat ik zo snel mogelijk weg kan bij mijn partner. Als ik een huis koop, wil ik niet dat ik mijn man hier kwaad mee doe. 

Huwelijkse voorwaarden

Of u tijdens het huwelijk al een huis kunt kopen is afhankelijk van uw huwelijkse voorwaarden. Mogelijk zal het spaargeld dat u daarvoor heeft opgebouwd moeten worden gedeeld bij helfte. In de huwelijkse voorwaarden kunnen zeer uitlopende regelingen staan. Als er sprake is van koude uitsluiting, dan kunt u mogelijk goed handelen, nog voordat u gescheiden bent. Maar als u alsnog een financiering nodig heeft in de vorm van een hyptheek, dan zal de bank vaak eisen dat uw aanstaande ex tevens verbonden wordt aan deze hypotheek van uw nieuwe woning. Dit is uiteraard niet wenselijk en zorgt voor extra financierings- en transactiekosten. 

Woning kopen

Als u nu een huis koopt, kan het zijn dat het in de huwelijkse voorwaarden staat dat dit samen van u wordt. In dat geval kunt u het best eerst scheiden en dan een huis kopen. Om fouten te voorkomen kunt u dit het beste met een advocaat of notaris dit onderwerp bespreken. In de meeste gevallen is het niet verstandig een woning te kopen, nog voordat je gescheiden bent. Het is veel beter de handen vrij te hebben na de scheiding. Dat weet je ook precies wat je vermogen en alimentatie is, omdat dit zal zijn vastgelegd in de scheidingspapieren.

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.