October 9, 2018

Ik heb een huis op mijn naam staan welke ik voor ons trouwen heb gekocht en betaald (we woonden toen samen in dat huis). Ik heb alles betaald voor het huis: hypotheek, verzekeringen, onderhoud, verbouwing etc. Mijn partner en ik wonen in het buitenland vanaf 2013, maar zijn in 2014 in Nederland getrouwd. Wij hebben allebei de nederlandse nationaliteit, maar zijn uitgeschreven in Nederland. Tevens zijn wij in gemeenschap van goederen getrouwd.

Gemeenschap van goederen

Als u bent getrouwd in gemeenschap van goederen is een door uzelf gekochte woning in principe van u samen geworden. Bij een echtscheiding heeft uw partner dan ook recht op de helft van de waarde van de woning als u deze wenst aan te houden. Als uw partner hierop geen aanspraak wenst te maken, zal de waarde waarop hij eigenlijk recht heeft worden gezien als een schenking die hij aan u doet.

Belastingheffing

Afhankelijk van de precieze situatie kan de belastingheffing hierover oplopen tot wel 40%.

Categorieën: Eigen Woning | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.