April 4, 2019

Mijn ex-partner en ik zijn al 1,5 jaar uit elkaar. Hij heeft al vijf jaar een eenmanszaak. Nu heb ik van iemand gehoord dat hij forse schulden heeft gemaakt. Ben ik nog aansprakelijk voor de schulden die hij voor of na het huwelijk heeft gemaakt? 

Schulden

Als u voor 2018 in gemeenschap van goederen bent getrouwd, zijn in principe alle schulden van u gezamenlijk geworden. Dat betekent dat u voor die schulden, maar ook voor de schulden die ten tijde van het huwelijk zijn ontstaan, aansprakelijk bent. Wanneer de schulden na het huwelijk zijn gemaakt, bent u hiervoor in principe niet meer aansprakelijk, tenzij bij de echtscheiding andere afspraken zijn gemaakt.

Convenant

Bij de echtscheiding kunt u in een convenant afspreken dat uw ex-partner de schulden van de eenmanszaak op zich neemt. Dit werkt niet tegen derden. Dus als meneer niet zou betalen en de schuldeiser spreekt u aan, dan bent u gehouden om deze schulden te voldoen. Maar op grond van het convenant kunt u van uw ex-partner verlangen dat hij het bedrag aan u vergoedt.
 

Categorieën: Geld | Tags: | Share:

Stel direct uw vraag

Om uw vraag te kunnen beantwoorden hebben wij nog de volgende gegevens van u nodig. Tijdens werkdagen wordt uw vraag meestal binnen 2 uur beantwoord.

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Bel 0800-822 4433

...of bel mij terug!

Vereist
Vereist

Bereken

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Netto maandinkomen van mijzelf

Ik heb de dagelijkse zorg voor een minderjarig kind

ja
nee

Mijn spaartegoed is hoger dan 12.500,-

ja
nee

Komt u in aanmerking voor een overheidsbijdrage?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto jaarinkomen van mijn partner

Maandelijkse kinderalimentatie


Partneralimentatie per maand

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Netto maandinkomen van mijzelf

Netto maandinkomen van mijn partner


Uw maandelijkse kinderalimentatie bedraagt

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Bereken

Kan ik mijn woning behouden?

Bruto jaarinkomen van mijzelf

Bruto alimentatie per jaar

Wat is de vrije verkoopwaarde?

Hoogte van de hypotheek?


Kunt u uw koopwoning ook na de scheiding behouden?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.